Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 21 januari 2016

Antibiotica: farmaceuten eisen geld van overheden voor maken van antibiotica........

Rinke van den Brink, NOS verslaggever was vanmorgen voor 11.00 u. te horen op Radio1, hier sprak hij over het WEF ('World Economic Forum')*, dat momenteel plaatsvindt in Davos. Van den Brink sprak m.n. over de farmaceuten die aanwezig zijn op dit forum.

De farmaceutische industriëlen pleiten in Davos voor een 'samenwerking' met de overheden in het ontwikkelen van nieuwe antibiotica. Die samenwerking moet volgens de farmaceutische grofgraaiers bestaan uit het mede financieren (met o.a. uw belastinggeld) van nieuwe antibiotica.........

Van den Brink legde uit, dat de farmaceuten maar weinig verdienen aan antibiotica, daar het maar incidenteel wordt gebruikt.... Daar zijn wel een paar opmerkingen over te maken: zo verdienen de farmaceuten kapitalen op hun antibiotica, doordat ze ook de intensieve martelveehouderij van antibiotica voorzien, Alleen in Nederland worden jaarlijks al 500.000.000 (een half miljard!) dieren groot en doodgemarteld, die tijdens hun leven antibiotica gebruiken.

Door het gebruik van de enorme hoeveelheid antibiotica, die daarvoor nodig is, treedt er resistentie op tegen de gebruikte antibiotica variant. Met andere woorden: de gebruikte variant is waardeloos geworden en er moet een nieuwe variant op de markt gebracht worden. Het maken van die nieuwe variant is een kostbare zaak, zo stellen de farmaceuten...... ha! ha! ha! ha! ha! Ja en de noodzaak om nieuwe antibiotica te ontwikkelen, is door diezelfde farmaceuten veroorzaakt, zoals u kon lezen.... Uiteraard hoor je geen farmaceut, die vertelt, dat hij/zij zich scheel verdient aan antibiotica voor de intensieve veehouderij......

Net als van den Brink spreken de farmaceuten over antibiotica voor menselijk gebruik en dat gebruik is uiteraard een stuk lager dan in de intensieve veeteelt. Dat zit zo: door het houden van enorme hoeveelheden vee, opgepropt in veel te kleine stallen (zelfs als het een megastal is), kunnen besmettelijke ziekten gigantisch huishouden onder die arme dieren, vandaar dat er zelfs antibiotica wordt verstrekt aan gezonde dieren, om ziek worden te voorkomen..........

Al moet er niet vergeten worden, dat het antibiotica gebruik onder de Nederlanders laag is, vergeleken met andere landen, waar men voor de simpelste kwalen, zinloos antibiotica voorschrijft. Daar verdienen de farmaceuten uiteraard veel meer aan antibiotica gebruik door de mens.

Volgens presentator Plag, is van dan Brink een deskundige op het gebied van antibioticaresistentie...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

* Het World Economic Forum, waar de elite o.l.v. grote bedrijven en lobbypolitici, bekijken hoe men elkaar de bal kan toespelen.

Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terugvindt, dit geldt niet voor het label 'R. van den Brink'.

Toevoeging na plaatsing: per jaar overlijden in de EU naar schatting 25.000 mensen ten gevolge van antibioticaresistentie....... Kortom: de farmaceuten hebben bloed aan de vieze grofgraaiende vingers.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten