Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 20 oktober 2015

Ploumen: de clausule in TTIP over aparte, geheime rechtspraak is dood en begraven....... Een leugen van formaat!!

De EU commissaris voor handel, Malmström, maakte vorige week weer eens duidelijk, dat we als de donder uit de EU moeten. Deze totaal over een paardendrol getilde hufter werd geconfronteerd met de ondertekening van het referendum tegen de ondertekening van TTIP en CETA (3,25 miljoen handtekeningen!!!), waarop ze stelde haar mandaat niet te krijgen van de Europese bevolking....... Godgloeiendegodverdomme, wat een smerige neoliberale regent, jezus christus!!!

Het CETA (verdrag met Canada) is al rond en getekend door Malmström. In dit verdrag is de bepaling opgenomen, dat buitenlandse investeerders een apart arbitrage systeem krijgen en zo bijvoorbeeld de Nederlandse staat voor deze rechter kunnen slepen. Dit arbitragesysteem is niet openbaar en is niet aan te tasten door ons eigen wet- en regelgeving en daarmee door ons rechtssysteem. Deze bepaling wordt een ISDS clausule genoemd. De tekst voor CETA zou eind juli helemaal gecontroleerd en vertaald zijn naar een paar Europese talen, zo had Malmström het EU parlement beloofd. Tot op de dag van vandaag wordt er gewacht op de inlossing van die belofte..........

Aangezien er heel veel commentaar is op CETA, liet de autocratische grofgraaier Malmström begin september jl. weten, dat ze niet van zins is het verdrag aan te passen, door de onderhandelingen met Canada te heropenen....... 

PvdA drollenpoetser Ploumen herhaalde deze onbeschofte manier van reageren, op een petitie van Foodwatch tegen het TTIP vrijhandelsverdrag. Bij overhandiging n 110.000 handtekeningen stelde zij, dat ISDS dood en begraven is....... De smerige leugenaar: met mooie praatjes doet ze net, of ze de grote bedrijven te slim af is, bedrijven met ieder een leger aan juristen, die zich de kaas niet van het brood laten eten, door een Nederlandse nitwit van de PvdA.....
Hier de tekst van Foodwatch waarmee aangetoond wordt, dat Ploumen liegt:

4 Bewijzen: ISDS is noch dood, noch begraven

1. De Europese inzet in TTIP is niet géén ISDS, maar een iets aangepaste ISDS met een andere naam, waartegen alle bezwaren blijven gelden.
2. De Europese inzet, die op zich al te zwak is, geeft uberhaupt geen garantie; het is slechts een inzet. De Amerikanen willen ISDS in onveranderde vorm.
3. CETA, het vrijhandelsverdag met Canada dat de Europese Commissie vorig jaar in achterkamertjes uitonderhandelde, bevat gewoon ISDS, en Malmström heeft al gezegd dat zij deze niet wil wijzigen. En met de ISDS in CETA kunnen Amerikaanse bedrijven ons via brievenbus firma’s of kantoren in Canada gewoon aanklagen.
4. Als CETA al in 2016 van kracht wordt, wat de Europese Commissie graag wil, dan krijgen we dus misschien al heel snel met ISDS te maken! 

Kortom als het even 'meezit' mag u vanaf 2016 nog openlijker worden opgelicht door grote bedrijven en gaat de bewaking van onze voedselveiligheid voor een deel op de schop!!

Zie ook: 'Ploumen is blij met protest tegen TTIP......... AUW!!!!'

       en: 'TTIP en antidemocratisch handelen in Brussel......'

       en: 'TTIP en de witgewassen diesel Volkswagen..........'

       en: 'Cora van Nieuwenhuizen (VVD: EU) ik heb trots gezegd, dat ik voor TTIP heb gestemd...... ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

       en:  'Ploumen belooft de belangen van de bevolking te waarborgen, terwijl TTIP vooral wordt gestuurd door de lobby van de financiële sector en de grote farmaceuten.......

       en: 'TTIP 'schakelt' straks publieke diensten uit.............'

       en: 'TTIP onderhandelingen gaan door zoals gepland, aldus Europese Commissie......'

Voor meer berichten over TTIP, CETA, vrijhandelsverdrag, Europese Commissie en/of Ploumen, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten