Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 22 oktober 2015

Groot milieu misdrijf op rampterrein Moerdijk niet beboet..........

Gisteren sodemieterde ik weer 'spontaan' van m'n azijnpisserkruk toen ik op De Ondernemer.nl het bericht las, dat het bedrijf 'Recycling Top' (ha! ha ha! ha!), niet eens een boete kreeg voor het op grote schaal vervuilen van de grond. Dit bedrijf is overigens gevestigd op hetzelfde industrieterrein, waar de ChemiePack ramp een paar jaar geleden plaatsvond

'Recycling Top' heeft vervuild afvalwater in onbeschermde grond laten weglopen. Door zwaar nalatig onderhoud, verdween in feite (verdund) chemisch afval in de bodem...... Het OM becijferde dat het bedrijf daarmee een winst op concurrenten had behaald van 1,8 miljoen euro en heeft dat bedrag als boete geëist van 'Recycling Top' (ha! ha! blijft leuk!!). Met andere woorden, dit waardeloze klote bedrijf krijgt niet eens een boete!!!!

Het sein voor collega bedrijven hetzelfde te doen, immers als je niet gepakt wordt verdien je een bak geld...... Wordt je toch gepakt, dan verlies je het geld, dat je toch kwijt zou zijn, als je de zaken naar behoren af had gevoerd....... Of hoe stimuleer je zware criminaliteit??!!! De vraag is trouwens hoe groot de kans is dat je nog wordt gepakt in Nederland, met een volledig uitgeklede inspectie, het zou me niet verbazen als die kans om gepakt te worden, eens in de 100 jaar is...... Daarnaast vraag ik me af, of die schatting van het OM, bij benadering het echte bedrag haalt, het zou me niets verbazen, dat het bedrag (veel) te laag is ingeschat, dan heeft 'Recycling Top', alsnog een aardige winst behaald, door misdadig gedrag!!! Eén ding is zeker: het OM heeft op zeker niet de veroorzaakte milieuschade berekend......

Dan nog, op hetzelfde industrieterrein als ChemiePack: je zou toch godverdomme verwachten, dat men na de ramp daar een paar jaar geleden, alle bedrijven op dat terrein de eerste jaren extra in de gaten zou houden........ Niet dus!!

Voor meer berichten over/met Moerdijk, brand ChemiePack, chemische afval, milieuvervuiling, bodemverontreiniging, OM, inspecties en/of NVWA (het meer dan lamme totaal uitgeklede inspectieorgaan van de overheid), klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten