Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 9 oktober 2015

Flinterstar dinsdag gezonken, vandaag, 3 dagen later (!!), spoelt de olie aan op Zeeuws strand.... Waar was Rijkswaterstaat???

Afgelopen dinsdag zonk het Nederlandse vrachtschip Flinterstar voor de Belgische kust, het schip liep vast op een zandbank na een aanvaring met een gastanker. Vanmorgen spoelde stookolie van het schip aan op een Zeeuws strand, ruim 3 dagen na de aanvaring........ Men wist waar de olie op zee zich bevond: waarom heeft Rijkswaterstaat niet voorkomen, dat de olie kon aanspoelen, m.a.w. waarom werd de troep niet op zee opgeruimd????

Aan het weer kan het niet gelegen hebben, de laatste dagen was het weer rustig, weinig wind, ideaal voor een opruimingsactie op zee....... Gisteren meldde Rijkswaterstaat nog, dat de olie niet richting Nederlandse stranden ging, blijkbaar doet men dan verder niets. Ach wat maakt 't uit, dat daardoor vogels omkomen en de olie uiteindelijk toch ergens anders aanspoelt, dan wel naar de zeebodem zakt...... Dit is niet alleen Rijkswaterstaat te verwijten, maar ook de 'collega dienst' in België..... Waarschijnlijk zijn de kosten voor het opruimen van olie op het strand goedkoper, dan de troep op zee op te ruimen......

Over België gesproken, de autoriteiten verwijten Nederland te laat actie te hebben ondernomen, om het schip voor hun kust te lichten. Pas vanmorgen gingen er slepers van Smit Internationale (het voormalige Smit Tak), richting de Flinterstar......... België is m.n. boos, daar men bang is, dat het schip in tweeën breekt.... Beetje vreemd wel, ik was in de veronderstelling, dat het land, waarbinnen de territoriale wateren een schip zinkt, zelf een berger kan aanwijzen om dat schip te lichten (op kosten van de reder en daarmee de verzekeraar, als het schip verzekerd is, wel te verstaan)...... Blijkbaar ligt die verantwoording bij de reder, die in dit geval op z'n zachtst gezegd, 'een beetje' nalatig is......

Wat een zooitje!!

Voor meer berichten over/met olievervuiling, waterverontreiniging en/of Rijkswaterstaat, klik op het betreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten