Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 27 oktober 2015

Den Ouden (Levensmiddelen Industrie): 'we zijn hard bezig zout uit levensmiddelen te halen........' ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Gisteren het bericht, n.a.v. een promotieonderzoek, dat er nog steeds veel te grote hoeveelheden zout worden gebruikt in m.n. bewerkte levensmiddelen. Dit blijkt uit een promotieonderzoek van Marieke Hendriksen, die verbonden is aan het RIVM. Volgens Hendriksen blijkt uit onderzoek, dat halvering van de hoeveelheid zout in die levens/voedingsmiddelen, zal zorgen voor 40% minder zout inname bij de consument. Volgens Hendriksen zou dit de komende jaren leiden tot 30.000 minder hartinfarcten en 53.000 beroertes. Hendriksen stelt dat de bewerkte voedingsmiddelen goed zijn voor 80% van de totale zoutinname......

Volgens Hendriksen en van den Berg, hoofd afdeling preventie en voeding van het RIVM, zou het zoutgebruik terug moeten, naar maximaal 6 gram per dag..... Dit lijkt mij aan de hoge kant, maar ik kan zo snel geen andere cijfers vinden, dan die van het lamme Voedingscentrum, dat ook 6 gram aanhoudt. Let wel, dat is de hoeveelheid voor mensen vanaf 10 jaar, voor die leeftijd moet de hoeveelheid zout lager zijn........ Ook bij die leeftijd zet ik grote vraagtekens, waar ik vooralsnog geen antwoord op weet.

Gistermiddag bij BNR rond 16.47 u., Philip den Ouden van de overkoepelende organisatie Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). U snapt het al: niets van waar! Den Ouden noemde het brood, waarvan inderdaad het zoutgehalte is teruggebracht, maar dat gebeurde pas na wetgeving daarover. Die was gevraagd door de bakkers aldus den Ouden....... ha! ha! ha! ha! Toen die vermindering van zout in brood doorgevoerd moest worden, hebben bakkers om wetgeving gevraagd, daar zij anders bang waren het beste jongetje in de klas te zijn en daarmee klanten te verliezen.......

Den Ouden noemde verder nog kaas, chips en andere producten waar een vermindering van zout in werd doorgevoerd........ ha! ha! ha! ha! ha! Ja, dat is even gebeurd, maar toen de fabrikanten zagen, dat niet iedereen dit deed, voegde men razendsnel weer zout toe aan de producten...... Daarom is er al eerder om algemene wetgeving gevraagd, maar dat heeft hare VVD kwaadaardigheid Schippers, als ik me niet vergis, al twee keer geweigerd, zij stelde zelfs toen bleek, dat de industrie niet over de brug kwam, dat diezelfde industrie dat zelf heel goed kon regelen.......... De zoutvermindering in levensmiddelen is, behalve in brood, amper of niet gedaald sinds 2011 (toen er afspraken, zonder sancties werden gemaakt)........ Den Ouden sprak over het belang van het in stappen terugbrengen van de hoeveelheid zout...... ha! ha! ha! ha! ha! Nou zeg maar gerust in minimale kleine stapjes (dubbelop ik weet 't, maar het klinkt wel lekker!).

Den Ouden bleef bij zijn verhaal en hoewel het te hoge gehalte aan zout, jaarlijks kapitalen kost in de gezondheidszorg (de 'uit de pan rijzende zorgkosten' van Schippers) zou het plan voor het verminderen van zoutgebruik (in 'microstapjes') gehaald moeten zijn in 2020....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ik vrees dat den Ouden een foutje in het jaartal heeft gemaakt, want als de vermindering in het huidige tempo doorgaat, zijn we er wel in..... 2120!!

Zie ook: 'Dick Boer (Ahold): "We verwennen de klant........." ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

        en: 'Schippers snapt niet waarom mensen met een verwijsbrief niet naar de specialist gaan...... ha! ha! ha! ha! ha!'

Voor meer berichten over/met zout, suiker (ook dat zou sterk verminderd worden, maar ook daar is niets van terechtgekomen, terwijl er een echte goede suikervervanger is: Stevia, dat zelfs diabetes kan voorkomen of stabiliseren!!), diabetes, FNLI, 'volksgezondheid en economie', zorgkosten, Philip den Ouden en/of Schippers, klik op het desbetreffende label onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten