Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 28 oktober 2015

Dan Price gaf zijn werknemers minimaal een salaris van $ 70,000.--, de voorspelde afstraffing bleef uit!!

Dan Price, de oprichter en eigenaar van Gravity Systems, gaf vanaf april jl. zijn werknemers een minimaal salaris van $ 70,000.-- per jaar. In het VS ondernemersland en bij de Republikeinen brak de pleuris uit. Zo werd hij door de neoliberale kwal en knuppellul Rush Limbaugh uitgemaakt voor socialist en dat woord klinkt in de VS 'net iets negatiever', dan hier (al vinden de neoliberalen van de PvdA het ook een enorm scheldwoord, terwijl hun jongerenafdeling 'Jonge Socialisten' heet... ha! ha! ha!).

Limbaugh stelde, dat dit een mooie 'case study' zou worden voor MBA lesprogramma's, daar het bedrijf van Price binnen de kortste keren over de kop zou gaan. Ook zei Limabaugh dat Price dit alleen voor de werknemers had gedaan en niet voor de verkoop en/of de arbeidsproductiviteit...... Intussen een half jaar later, is daar niets van te merken, integendeel, de zaken gaan geweldig! Ondanks dat er wat klanten wegliepen, daar ze zeker wisten dat de kwaliteit en de service onder die loonsverhoging zou leiden, is de klantenkring flink gegroeid en is de omzet zelfs verdubbeld!!!

Staff photo of the Gravity Payments teamlol

Price betaalde de loonsverhoging uit zijn eigen salaris, juist om te voorkomen dat het bedrijf onder de loonsverhoging zou lijden.
Over de motivatie bij de werknemers na hun loonsverhoging hoef ik u niets te vertellen, die kan niet beter!!!

Gelukkig zijn er ook sociale en humane werkgevers!!

Bron: Daily Kos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten