Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 15 oktober 2015

ABP gaat verantwoord beleggen, ook in fossiele brandstoffen.... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

ABP maakte gisteren bekend, dat het verantwoord gaat beleggen dus niet meer in fossiele brandstoffen..... Nee Azijnpisser, het ABP stopt met beleggingen in bedrijven die kolen delven (en verstoken, mag je hopen...), maar blijft wel beleggen in andere fossiele brandstoffen, als olie en gas........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Jáááhááá, heéééél duurzaam!!!!

De aandelen Shell kunnen dus 'gewoon' aangehouden worden, zelfs als een groot deel van de deelnemers daar tegen is....... Het is als met dat bedrijf: Shell claimt duurzaam bezig te zijn, zelfs als het proefboringen doet in het Arctisch gebied, zoals enige tijd geleden......... Al werkt Shell dan wel voor mensen, de aandeelhouders (zoals het 'duurzame' koningshuis), die daar zelf voor hebben gekozen, dit i.t.t. de (gedwongen) deelnemers aan een pensioenfonds.........

Volgens het ABP zullen fossiele brandstoffen nodig zijn, voor de transitie naar duurzame energiebronnen......... Als je zo lult, kan je het ook verdedigen, dat er nog wordt geïnvesteerd in clustermunitie, daar de militairen vinden, deze munitie nog nodig te hebben, voor ze een 'duurzame' manier van moorden, onder burgerbevolkingen hebben gevonden..... Een pensioenfonds werkt voor de toekomst, het wordt de hoogste tijd, dat de topgraaiers van dit fonds begrijpen, dat die toekomst (daarmee onze wereld) nog wel leefbaar moet zijn en dat we al ver over tijd zijn, wat betreft de bescherming van de volksgezondheid tegen de uitstoot van auto's, fabrieken, schepen en vliegtuigen!!!!

Trouwens benieuwd, of het ABP ook heeft geïnvesteerd in het winnen van schalie-olie en -gas in de VS..... Dit zou me niet verbazen.......

Voor meer berichten over/met ABP, aandeelhouders, beleggers, fossiele brandstof, steenkool, oliewinning, gaswinning, pensioen en/of duurzaamheid, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten