Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 16 oktober 2015

AFM met vals jubelbericht aangaande de 'grote vier......' Zeg maar 'the gang of four!'

De AFM (Autoriteit Financiële Markten) maakte gisteren bekend, dat 'de grote vier' accountantskantoren, Deloitte, PwC (PricewaterthouseCoopers), EY (Ernst & Young) en KPMG, die vorig jaar nog een zware onvoldoende kregen van de AFM, het goed hebben gedaan het laatste jaar. Vorig jaar werd er zelfs gesproken over ondermaatse kwaliteit. Goed gedaan het afgelopen jaar? Daar valt wel een vraagteken of 80 bij te zetten.....

Volgens de AFM hebben de vier veel gedaan om de cultuur en het gedrag binnen de organisatie, plus de manier waarop de ondernemingen worden geleid, te verbeteren....
Gerben Everts, bestuurder bij de AFM zei, dat er wel veel aandachtspunten zijn, maar stelt verder dat dit rapport van de AFM vertrouwen geeft........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Ja, niet zo vreemd dat een bestuurder van de AFM, dat over z'n eigen rapport zegt!! Het rapport kan weliswaar vertrouwen geven, maar de praktijk ziet er iets minder rooskleurig uit........ Dat blijkt wel, waar de AFM stelt dat er nog veel werk verzet moet worden op het gebied van de bedrijfscultuur........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Met andere woorden men is voortvarebnd bezig, al is zelfs de bedrijfscultuur niet op orde......... Jééééééézus!!!!

Kortom het is helemaal niet op orde, zoals er zo te zien ook van alles mis is bij de AFM!! Zoete broodjes bakken, die voornamelijk uit.... lucht bestaan!!! Het is de taak van de AFM om in te grijpen, als de zaken bij accountants niet in orde zijn. Het ergste is nog wel, dat het rapport meld, dat er bij de accountantskantoren, die na deze vier komen, helemaal van alles mis is..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

De AFM? Ach het is als met de andere waardeloze inspecties in ons land, die hopeloos achter de feiten aanlopen. Waar alleen de inspectie op roken in de horeca nog prioriteit blijkt te hebben. Daar gaan de inspecteurs naar toe, in hun auto's die per kilometer gemiddeld 4 pakjes shag aan zwaar gif en ultrafijnstof uitstoten, dat is nog eens wat anders dan meeroken!!!

Voor meer berichten over/met accountants, Deloitte, PwC, Ernst & Young, KPMG, AFM, inspecties, fraude en/of roken, klik op het desbetreffende label onder dit bericht.

Als je tijd hebt, speel dan 2 schitterende albums af van Gang of Four: 'Entertainment' (1979) en 'Solid Gold' (1981)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten