Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 27 oktober 2015

Varkens in Nood, luidt de noodklok: 120 misstanden in de intensieve varkenshouderij.....

Varkens in nood luidde afgelopen zondagmorgen in Vroege Vogels de noodklok aangaande de intensieve martel-varkenshouderij. Een woordvoerder meldde o.a. dat 10 - 30% van de varkens die op deze totaal onaanvaardbare manier worden gehouden, een chronische blaasontsteking heeft, daar de dieren te vaak in de mest moeten liggen, zeugen die zich meestal amper kunnen bewegen, hebben doorligplekken. Ook stress is een grote veroorzaker van veel ellende en zorgt zelfs voor psychische klachten onder deze arme dieren, ook maagzweren komen daardoor veel voor. Zo heeft varkens in nood 120 punten (!!) die aangeven hoe fout en mis de varkenshouderij in Nederland is. Let wel, die misstanden gelden voor 25 miljoen varkens op jaarbasis!!!

Voorts stelde deze woordvoerder, dat de boeren werkelijk geen idee hebben, hoe het varken in elkaar zit, uiteraard op de figuurlijke manier. Varkens zijn immers net zo slim als honden. Volgens Varkens in nood, hebben veel boeren niet eens belangstelling voor kennis, waarmee zij de varkens een veel beter leven kunnen geven........

De NVWA, het door CDA en VVD totaal uitgeklede inspectieorgaan van de overheid, is zoals bekend zwaar onderbemenst. Dit orgaan heeft niet eens de apparatuur om te meten, hoe de luchtkwaliteit in de veel te volle stallen is, waardoor varkens aan longontstekingen leiden.........Als die bedrijven al bezocht worden, dit daar er zoals gezegd veel te weinig menskracht is binnen deze lamme organisatie.........

Varkens in Nood is een petitie tegen alle misstanden begonnen, hier de link naar die petitie.

Hier de link naar de site van Varkens In Nood met het pdf, waarop u alle misstanden kan lezen, deze kan u het beste even downloaden ('knop' rechts bovenaan de pagina), daar de gewone download veel te lang duurt.

Als u echt een einde aan de ellende van (alle) dieren in de intensieve veehouderij wil maken en de enorme roofbouw op de aarde voor diervoer, alle transportbewegingen op onze aarde met dieren, dan wel de kadavers van dieren wil stoppen dan wel verminderen en de enorme luchtvervuiling, plus bevordering van de klimaatverandering wil afremmen, kunt u beter helemaal stoppen met vleeseten, dat is bovendien goed voor uw eigen gezondheid!

Voor meer berichten over/met intensieve martelveehouderij, varkensboeren, milieuvervuiling, besmettelijke ziekten, antibiotica resistentie, en/of 'volksgezondheid en economie' (versus) klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten