Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 28 oktober 2015

Kredietcrisis nieuw leven ingeblazen: 2 verdieners mogen per 1 januari 2016 een hogere hypotheek afsluiten.........

Het Nibud legde afgelopen maandag bij BNR uit, dat tweeverdieners per 1 januari 2016 een hogere hypotheek mogen afsluiten. Tot nu toe werd het inkomen van de minst verdienende partner voor 1/3 meegeteld, dat mag vanaf januari a.s. voor de helft...... 'Immers' elke euro die extra binnenkomt, kan voor de helft gebruikt worden voor die hypotheek en de rest voor andere zaken....... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Echt mensen, dit was een woordvoerder van het Nibud, die zou toch moeten weten hoe moeilijk het voor velen is, echt iets apart te zetten, zelfs na een loonsverhoging!! Bovendien adviseert het Nibud de regering de 'meetelnorm' tot 2023 te verhogen, totdat uiteindelijk 100% van het bedrag van de minstverdienende wordt meegerekend.........

De Nibud woordvoerder stelde dat met deze verhogingen de schulden zullen oplopen met bedragen tot maximaal € 22.000,--.... De Nibud lulhannes stelde dat Nibud een realistisch beeld probeert te geven van wat mensen uitgeven........ ha! ha! ha! ha! ha! Nu, dat blijkt wel uit het voorgaande!!!

Uiteraard zal hierdoor een groot aantal mensen in de problemen komen, immers de crisis die in 2008 begon, waar onverantwoorde hypotheekverstrekkingen aan ten grondslag lagen, is nog steeds niet voorbij, de kans is dus levensgroot dat straks één van de partners alsnog werkloos wordt, weg draagkracht voor een veel te hoge hypotheek........* Waarschijnlijk gaat het Nibud tegen die tijd pleiten voor intrekking van deze maatregel........ Knotsknettergek!!!

Ach, als het misgaat kloppen 'we' gewoon aan bij de belastingbetaler, ja toch???!!!!

* Vergeet niet, dat de huizenprijs nog steeds veel te hoog is, zoals het IMF en de Wereldbank Nederland keer op keer voorhouden. Onze hypotheekschuld is ruim meer dan 600 miljard euro!! Met andere woorden: als de huizenprijs inklapt (iets dat volgens een groot aantal deskundigen uiteindelijk onvermijdelijk is), zitten die mensen met een veel te hoge hypotheek 'ver onder water..........'

Voor meer berichten over/met hypotheek, hypotheekadvies, hypotheekschuld, schuldenlast, Nibud, kredietcrisis, bankencrisis (de laatste twee, zijn één en dezelfde crisis), Griekenland (waar de bevolking zucht onder de breidel van de ECB, de Europese Commissie, het IMF en Dijsselbloem, dit vanwege onverantwoorde kredietverstrekking in het verleden door o.a. banken) en/of schuldenlanden, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten