Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 26 oktober 2015

Alex Klein, de zoveelste econoom met leugens over werkloosheid.......

De 'econoom' Alex Klein was afgelopen zaterdag te gast bij WNL, één van de publieke zenders van de Telegraaf (die daarmee belastinggeld opstrijkt...). Toen ik afstemde op R1 vertelde deze aartsleugenaar net, dat er 600.000 geregistreerde Polen in Nederland zijn en dat die niet werkloos zijn....... Met andere woorden: de Nederlandse werklozen (meer dan 1 miljoen, het echte cijfer) zijn te beroerd om te werken.

Het voorgaande, terwijl Klein moet weten, dat die Polen voor het overgrote deel tegen een belachelijk laag salaris moeten werken. Het is als met het lamme 'Westlandbus' project van PvdA ex-wethouder, oplichter en hufter Florijn in Rotterdam. De tuinders in het Westland zaten helemaal niet te wachten op Nederlandse werknemers die ze minimaal het minimumloon zouden moeten betalen, werknemers die ze bovendien niet veel te duur (ingehouden op het salaris) opgehokt kunnen huisvesten, zoals dit met Polen en andere Oost-Europese arbeiders wel gebeurde en gebeurt......

Klein heeft bewondering voor de Polen die hier voor twee, drie weken komen werken als seizoenarbeider...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! Waar haalt de blubberlul het vandaan???!! Echt seizoenwerk duurt 'iets' langer dan twee, drie weken...... Ongelofelijk! Waar Klein overigens aan toevoegde, dat hij Nederlanders niet zomaar van Maastricht naar Groningen ziet gaan, om te werken....... De presentator speelde 'advocaat van de duivel' en stelde, dat die mensen hun huis misschien niet kunnen verkopen. Daar deed Klein wat laatdunkend over, maar één ding is een feit, de achterlijk hoge huizenprijs heeft er wel voor gezorgd, dat mensen hun huis moeilijk of niet kunnen verkopen, anders dan met een negatief resultaat wat betreft de openstaande hypotheek........ Bovendien is het praktisch onmogelijk om als uitkeringsgerechtigde werk te weigeren!!!

Daarnaast is er in Groningen al veel te weinig werk; toen de achterlijke, totaal overbodige nieuwe kolencentrales in Groningen werden gebouwd, waren het ook daar de uitermate goedkope arbeiders uit Oost-Europa die werden ingezet. Oost-Europese bouwvakkers die ook nog eens veel te lange dagen maakten en onder het minimumloon werkten........ Maar Klein ziet Nederlandse werklozen dat niet snel doen........ Nee logisch, Nederlanders hebben recht op het minimumloon en (nu nog) enigszins normale arbeidsvoorwaarden....... Wat een ploert!!

Ondertussen is er bij de luisteraar, die niet doorheeft hoe de zaken werkelijk in elkaar zitten, haat gezaaid tegen werklozen!!! Terwijl die mensen werkloos zijn geworden door de crisis (die economen als Klein niet aan hebben zien komen) en werkloos gebleven door het desastreuze kabinetsbeleid van Rutte 2, dat door economen als Klein de hemel in wordt geprezen!!! 'Voor de goede orde': als Rutte 1 en 2 alleen op de winkel hadden gepast, hadden we er veel beter voorgestaan en was er een groot aantal minder werklozen geweest!!

Zie ook:
'Arbeidsuitbuiting in Nederland, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel is wakker geschrokken'

'Werklozen die niet in het Westland willen werken??'

'Hans Biesheuvel (MKB): de Westlandse aspergekwekers kunnen geen Nederlands personeel krijgen....... AUW!!!'

'Dwangarbeid in Nederland anno 2016!!'

'Hans Biesheuvel wil geen regels t.a.v. 'werkstress', alleen dat woord wantrouwt hij al.....'

'Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam): "Het gulle armoedebeleid heeft niet gewerkt....." ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Kerstens is wakker geschrokken en roept om maatregelen tegen uitbuiting van Oost-Europese wegwerkers.........'

'Eerdmans wil 'Polen-hotel' ausradieren'

'Werklozen te lui om aardbeien te plukken'

'Kamp en Florijn: werk genoeg voor iedereen'

'De werkverschaffing is terug'

Voor meer berichten met/over werkloosheid, Florijn, minimumloon, uitbuiting, arbeidsvoorwaarden, Polen, Oost-Europa, nieuwe kolencentrales, tuinders, huizenprijs en/of schuldenlast, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten