Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 21 oktober 2013

Werklozen te lui om aardbeien te plukken

Het is weer eens zover: een slavendrijver, in dit geval een aardbeientuinder, durfde het vanmorgen aan, om in GMN te zeggen (Radio1 rond 10.10 u.), dat Nederlandse werknemers het werk, dat hij 'voor ze heeft' niet willen doen, dit in tegenstelling tot Oost-Europeanen. Volgens deze hufter adverteert hij voldoende met vacatures, maar is er geen belangstelling bij Nederlandse (werkloze) werknemers........

Het bedrijf van deze klootzak heeft naast een aantal 'legale' Oost-Europeanen, een paar Roemenen in dienst, waarvoor hij een speciale vergunning moest aanvragen, per 1 januari 2014 is dat niet meer nodig. 'Leuk' detail, de verslaggever, mocht niet met de Roemeense arbeider spreken, die aanwezig was....... Nee, veronderstel, dat deze vertelt, dat hij zwaar onder het minimumloon werkt en op andere manieren wordt uitgebuit...... Want dat is de oorzaak, dat hij geen Nederlandse werknemers kan vinden, het is als met het 'Westland bus project', van de Rotterdamse PvdA wethouder, zijne kwaadaardigheid Florijn.....

Inderdaad is er werk, maar geen Nederlander wil dit werk doen, tegen een zwaar ondermaats inkomen, volkomen terecht natuurlijk. Bovendien zal deze tuinder advertenties plaatsen, voor de vorm wel te verstaan, want hij betaalt liever uit onder het minimumloon, dan zich te houden aan dit loon, m.a.w. hij wil het minimumloon niet eens uitbetalen!

Hé Pechtold, heb je het door, je moet als de donder eisen, dat het minimumloon wordt afgeschaft, daar hebben D666 leden toch geen last van!

Overigens is dit onderdeel van GMN, de hele week het thema, rond het eerder genoemde tijdstip, de serie heet: 'Help de Roemenen komen!', dit n.a.v. de nieuwe EU regels per 1 januari 2014, voor Roemeense en Bulgaarse werknemers.

Zie ook:
'Arbeidsuitbuiting in Nederland, de Nationaal Rapporteur Mensenhandel is wakker geschrokken'

'Werklozen die niet in het Westland willen werken??'

'Hans Biesheuvel (MKB): de Westlandse aspergekwekers kunnen geen Nederlands personeel krijgen....... AUW!!!'

'Dwangarbeid in Nederland anno 2016!!'

'Hans Biesheuvel wil geen regels t.a.v. 'werkstress', alleen dat woord wantrouwt hij al.....'

'Alex Klein, de zoveelste econoom met leugens over werkloosheid.......'

'Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam): "Het gulle armoedebeleid heeft niet gewerkt....." ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

'Kerstens is wakker geschrokken en roept om maatregelen tegen uitbuiting van Oost-Europese wegwerkers.........'

'Eerdmans wil 'Polen-hotel' ausradieren'

'Kamp en Florijn: werk genoeg voor iedereen'

'De werkverschaffing is terug'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten