Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 30 oktober 2013

Muzikaal recept voor Nederlandse ambassades, die zich eindelijk voluit moeten inzetten voor Nederlandse gevangenen in het buitenland en wat minder hard voor Nederlandse bedrijven in dictatoriaal geregeerde landen!!

Hier weer een recept van houw eigen blogdokter, annex muziekdruïde P. Pisser, meer lol in de wereld met de recepten van de dr. en meer recepten met lol van de dr. in de wereld!

Vandaag had de dr. z'n dag alweer niet helemaal, hij werd gistermorgen uit z'n bed gelicht, hij was vergeten 'wat' boetes te betalen, nadat z'n advocaat (die ik gvd in moest schakelen) een aanzienlijk bedrag had betaald, was de ouwe toverkol weer zo vrij al een vogel, althans 'vrij' in de heel grote kooi, waar we allemaal in leven (mocht je denken dat je echt 'vrij' bent....). Kortom buiten het bureau waar hij vastzat, kreeg ik het volgende recept (hem werd een lift aangeboden, door z'n advocaat, waarop die ouwe knar zei, dat dit wel een erg duur ritje zou worden, voor de advocaat wel te verstaan, de dr. laat zich betalen voor elke minuut aanwezigheid, alleen z'n werk op het net is gratis).
Als eerste vandaag, dat geldt ook als je dit morgen, of overmorgen leest (zelfs de dag daarna!): Ben Zahler's Aloft met 'We Do', schitterende Zwitserse kaas, eh ik bedoel Jazz, met een prima zangeres, die doet denken aan Flora Purim, de geweldige Braziliaanse zangeres, die veel bij Airto zong. mooi album, jazz maakt de hersenen zo lekker los! Dan iets geheel anders: Yes met 'Yessongs III' een geweldig live album, uit lang vervlogen tijden, nog steeds mooi!!!! Dat geldt ook voor 'Wish You Were Here' van Pink Floyd, een eerbetoon aan ooit het meest talentvolle lid van deze band: Syd Barret, van wie binnenkort, of later, meer in dit blogtheater! Door met John Cale en 'Fear', één van de schitterende albums van dit genie, met medewerking van o.a. Eno en Phil Manzanera, zoals gezegd een schitterend album!!! Vervolgens Ultravox met 'Vienna', Midge Ure en z'n maten in topvorm!! Prachtige psychedelisch elektronische rock, laat je meevoeren op de tonenenenenenenen. Nu gaan we ter automatische telefonische biecht bij één van de grootmeestergeluidstovenaars van de psychedelica, die de aarde rijk is, Holger Czukay van Can, hier met zijn soloproject 'Der Osten Ist Rot', met bijdragen van Conny Plank en Ghandi! Geheel en al wonderschoon! Aansluitend nog zo'n legendarische geluidsbrouwer Fad Gadget met 'Gag', een meesterlijk mooi album, met flink wat maatschappijkritiek, die aan kracht niet heeft ingeboet, sjkit'r'nd!!! Tot slot heeft de dr. Atoms For Peace met 'Amok' geprogrammeerd, waarom? Joost mag 't weten, maar iets in de muziek van Tovey moet daar de reden voor zijn, maakt niet uit, een uiterst krachtig medicijn, van de goddelijke bassist Flea en z'n maten, Chili Peppers hoeft wat mij betreft al een aantal jaren niet meer, maar op dit album en met Rocket Juice & The Moon, toont Flea zijn ware talent en dat is niet misselijk!
Tot de volgende sessie en veel plezier verder!

                                                         Brap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten