Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 16 oktober 2013

Boetes te hard rijden en ander verkeershufter gedrag: SWOV wil daarvoor oplopende boetes...... ha! ha! ha! ha! ha!

De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) heeft andermaal bewezen een belachelijke organisatie te zijn. Vandaag pleitte de SWOV voor oplopende verkeersboetes bij hufterig gedrag in het verkeer, aangezien het huidige boeteregime geen snars helpt. Ik kan de SWOV nu al op een briefje geven, dat dit geen ene moer zal helpen. Er zijn twee zaken, waarvan de eerste alvast een negatief oordeel krijgt van de SWOV: boetes naar inkomen, dat helpt, zo wijst de praktijk in Scandinavië uit. Over de tweede, wil de SWOV vast niet eens spreken: 5 keer gepakt rijbewijs kwijt*, mocht er dan alleen geflitst zijn, in die 5 gevallen, auto verbeurd verklaren. Waarna simpel de regel van kracht wordt, dat bij een volgende auto op naam van diezelfde bestuurder en waarmee te hard wordt gereden, de bestuurder alsnog zijn rijbewijs kwijt raakt, of dat nu door staande houden gebeurd, of bij flitsen! Moet je eens opletten hoe snel het huftergedrag is afgelopen. Uiteraard moet ook bij de laatste maatregel naar het inkomen gekeken worden!

Het is als met een bestuurder die dronken iemand doodrijdt: hoe is het mogelijk, dat daar bij de rechter meestal een inname van de rijbevoegdheid voor een paar jaar volgt..... Als je iemand vermoord door dronken te rijden, moet je een levenslang verbod krijgen op het besturen van een auto of motor. Iemand die dronken is, weet dondersgoed dat hij/zij zwaar in overtreding is, als hij/zij achter het stuur plaats neemt, daarom is dit moord met voorbedachte rade en niet doodslag!
Duidelijk: ook hier geldt, dat de autoverkoop belangrijker is dan de veiligheid van andere weggebruikers, dus economie voor volksgezondheid........

Wat een prutsland! (krijgt de SWOV subsidie? Dat zou wel al te gek zijn!)

*Dat rijbewijs voor altijd kwijt, wel te verstaan. Iemand die willens en wetens het leven van anderen in de waagschaal stelt, is niet beter, dan een moordenaar die op pad gaat om iemand te doden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten