Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 21 oktober 2013

Politie Den Haag weer eens onder vuur

Voor de zoveelste keer, staat de politie Den Haag en dan m.n. bureau Heemstraat, onder vuur. De politie zou m.n. in de Schilderswijk en Transvaal discriminerend en bijzonder gewelddadig optreden. Dit is de zoveelste keer, dat dit bureau in een kwaad daglicht wordt gesteld, eerder naast genoemde zaken, ook voor discriminatie van vrouwelijke (allochtone) agenten. Burgemeester van Aartsen ontkent simpel, dat deze zaken voor zouden komen, zo ook een vertegenwoordiger van een politiebond, die o.a. Den Haag tot zijn takenpakket heeft. TV West heeft langdurig onderzoek gedaan naar deze zaken en bracht dit in de openbaarheid. De journalist die e.e.a. onderzocht, Vincent Veenman, was ook te beluisteren in Lijn 1. Deze journalist stelde dat hij o.a. met 3 ex-agenten sprak, die de politie verlieten vanwege de 'fijne cultuur' op bureau Heemstraat. De zaken die werden opgenoemd: het onnoemelijk veel staande houden van 'jongemannen' met een bepaald uiterlijk, het slaan van geboeide arrestanten op de achterbank van de politieauto en het mishandelen van arrestanten in de cel......

Vanwege de cultuur van intimidatie, bij dit onderdeel van de politie (je doet mee, anders.....), wilden de 3 ex-agenten eerst niet met de journalist spreken. De hufter van de bond, viel de ex-agenten aan, zij zouden gewoon intern hun beklag hebben kunnen doen, alsof die slager, die z'n eigen vlees controleert, niet intimiderend zou zijn, voor 'uit de pas' lopende agenten. Bart van Kent, de lijsttrekker van de SP, was ook in de uitzending en aangezien de SP is verworden tot een PvdA kloon, stelde hij dat er iedere dag 10 arrestanten worden opgebracht, in bureau Heemstraat, dus die 12 officiele klachten, die er weliswaar 12 teveel zijn, stellen eigenlijk niets voor........ godverdomme wat een klootzak! Bovendien werd in de uitzending al gesteld, dat veel klachten van burgers aan de balie van het bureau Heemstraat, over de behandeling door het personeel, niet in behandeling worden genomen en geloof mij maar, dat er voldoende burgers zijn, die niet eens aangifte doen, daar ze van te voren weten, dat dit zinloos is. Ook een dame, van een bureau dat zich bezig houdt met racisme bestrijding, stelde weinig klachten te krijgen, dat weet zij eveneens aan intimidatie, ze had het over de 'durf', ook noemde zij schaamte als een reden, dat velen geen aangifte doen.

Overigens heeft Veenman met een paar andere agenten en een rechercheur gesproken, die de verhalen bevestigden.....
Daarnaast zijn de SP kloot en de vakbondsman tegen een onafhankelijk onderzoek..... Het OM is onafhankelijk genoeg, zo stelden zij........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten