Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 28 oktober 2013

Credit Suisse wil een lagere suikerconsumptie.........

De banken hebben op z'n zachtst gezegd een 'imago probleem', daar wil Credit Suisse wat aan doen, vandaar dat het vorige week opriep tot een verminderde suikerconsumptie. Bijzonder hypocriet van deze Zwitserse bank, die ongetwijfeld zelf kapitalen heeft verdiend aan de suikerproductie en consumptie, maar nu blijkbaar de bui ziet hangen. Welke bui? De bui die zich langzaam opbouwt rond suiker, het gevaar en de nadelige gevolgen van suikergebruik voor de volksgezondheid, wordt door onderzoek steeds duidelijker. De hoogste tijd, dat de financiële maffia, deze eens zo lucratieve business de rug toekeert, voor je het weet, heb je claims aan je broek!

Als u nu denkt, dat Credit Suisse, waar men stelde uitvoerig onderzoek te hebben gedaan naar suikergebruik, meteen het alternatief voor suiker, Stevia heeft gelanceerd, heeft u het mis. Voor zover de berichten, die ik heb kunnen vinden, wordt er amper, of niet gewaarschuwd, voor andere alternatieven zoetstoffen, die zelfs kankerverwekkend kunnen zijn. Stevia, heeft een gunstige invloed op diabetes patiënten, hun ziekte blijft stabiel, zo blijkt uit onderzoek. Uit gebruik van Stevia in Japan blijkt (daar is het al een jaar of 30 een verplichte zoetstof), dat daar het aantal ouderdomsdiabetes met bijna twee derde is afgenomen. Bovendien heeft Stevia totaal geen invloed op obesitas en zorgt het niet voor tandbederf (door tandbederf, kan je zelfs hartklachten oplopen!). Voldoende reden om Stevia groots te promoten, maar het tegendeel gebeurt. Nederland is vergeven van de 'journalisten', die of de huidige status quo willen handhaven, door het pleidooi tegen suiker 'betuttelend' te noemen en/of ronduit te lobbyen voor de suikerindustrie. Zo ook Jeroen Thijssen van Trouw, die enige tijd terug in een artikel, het gebruik van Stevia, op volledig valse grond afwees en daarmee bewees een goede lobbyist van de suikerbaronnen te zijn!

Voorts was het verhelderend geweest, als Credit Suisse de strijd van de suikerindustrie, inclusief de politiek lobbyisten, tegen het toestaan van Stevia gebruik had blootgelegd..... Maar dat doet deze Zwitserse bank natuurlijk niet, wedden, dat ze daar zelf ook deels de hand in hadden?!

Dit pleidooi van Credit Suisse, is een hypocriete en zeer zwakke poging, het imago van de banken enigszins op te vijzelen, nadat deze sector, bijna de hele wereld in een grote crisis heeft gestort. Deze poging is wat mij betreft mislukt: als poging de eigen verantwoording te verhullen, is dit waarschijnlijk wel een (heel mager) succes, daar er genoeg dombo's zullen zijn, die dat niet doorzien....

Dat het de VVD en hare VVD kwaadaardigheid Schippers helemaal niet gaat om uw gezondheid, maar de belangen van in dit geval de suikerindustrie, is wel duidelijk. Als zij werkelijk iets aan de oplopende kosten van de gezondheidszorg had willen doen, had zij bij haar aantreden in het eerste kabinet Rutte, alles op alles gezet, om Stevia nog als enige zoetstof in Nederland toe te staan......... Zo bezien, hebben Schippers, de VVD, de PvdA, het CDA en D66 lobbybelangen, in bedrijven en organisaties, die floreren bij steeds hogere zorgkosten in ons land!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten