Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 21 oktober 2015

Griekse vrijwillige artsen weigeren geheel terecht EU prijs!!

Het volgende artikel vond ik op het blog van Stan van Houcke:

Griekse vrijwillige dokters weigeren prijs van Europees parlement

16182672239_2454c7e6ce_eu
Drie miljoen Grieken hebben geen toegang tot de gezondheidszorg. Dat is het resultaat van de besparingen die de Europese Unie en het IMF opleggen aan Griekenland. Om die leemte te vullen, werd een netwerk van gratis klinieken opgericht waar gepensioneerde en vrijwillige artsen patiënten bijstaan. Eén van die initiatieven werd genomineerd door het Europees parlement voor de prijs van de Europese burger. De dokters-vrijwilligers weigerden de prijs. “Het Europees parlement deed niets om dit drama te vermijden.”
In heel Griekenland zijn er ondertussen een veertigtal gelijkaardige initiatieven. Mensen die uitgesloten zijn van de gezondheidszorg krijgen er toegang tot een dokter, gratis medicijnen en er is ook melkpoeder voor moeders die te weinig geld hebben om hun baby eten te geven.
Knap werk, vond het Europees parlement en het gezondheidscentrum in Helleniko, een buitenwijk van Athene, werd genomineerd voor de prijs van de Europese burger. Bij de initiatiefnemers keken ze vreemd op bij die nominatie. Het centrum kwam er net door de draconische besparingen die de Europese Unie oplegde aan Griekenland.
“Het Europees parlement heeft niets gedaan om dit sociaal drama te vermijden. Wij werken dagelijks met die patiënten. Sommigen sterven zonder verzorging, alleen maar omdat ze uitgesloten zijn van de openbare gezondheidszorg. Het is dus onmogelijk om die prijs te aanvaarden”, zegt Giorgios Vichas, de cardioloog die in 2011 het centrum in Helleniko oprichtte.
De dokter-activisten wilden in het Europees parlement komen uitleggen waarom ze de prijs weigerden, maar dat mocht dan weer niet.
“Te weinig mensen beseffen echt wat er aan het gebeuren is. Wat in Griekenland gebeurt, komt niet doordat Grieken lui zijn of potverteerders. Wij zijn de proefdieren van Europa. Griekenland is één groot laboratorium. Wat bij ons gebeurt, staat heel Europa te wachten.”

Lees verder bij de Bron: DeWereldMorgen.be


Zo heeft u weer wat meer argumenten als een gehersenspoelde beweert, dat al ons geld naar die luie Grieken gaat........ Voor 'de goede orde' nogmaals: het geld dat 'van de EU naar Griekenland gaat', komt voor het grootste deel linea recta terug naar de EU en de banken in Noordwest-Europa, dit vanwege aflossingen en enorme rentebetalingen.......

Voor meer berichten over/met Griekenland, schuldenlanden, kredietcrisis, bankencrisis (de laatste twee: één en dezelfde crisis die in 2008 begon, de oorzaak voor de enorme ellende waarin het grootste deel van de Grieken zich in bevindt), Europese Commissie, ECB, IMF (de laatste drie vormen de trojka en deze drie organisaties hebben in feite een staatsgreep gepleegd in Griekenland) en/of Dijsselbloem (de PvdA schoft die dolblij is, dat het grootste deel van de Grieken in grote ellende verkeert), klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten