Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 22 oktober 2015

ABN Amro in de voor 'uitverkoop........' 'Precies op het juiste moment..........'

Gisteren werd bekend gemaakt, dat men grote aandelenpakketten van ABN Amro wil verkopen aan grote beleggers, voorafgaand aan de beursgang. Uiteraard gaan die aandelen dan voor een 'zachte prijs' de deur uit. In feite is ABN Amro van de belastingbetaler. Even ter herinnering: als de beursgang op korte termijn doorgaat, gaan we voor dik meer dan 10 miljard het schip in........

Afgelopen week werd bekendgemaakt, dat ABN Amro veel meer waard is, dan Dijsselbloem ons voorloog. Niet 15 miljard, maar waarschijnlijk 19 miljard*. Dijsselbloem stelde eerder dit jaar, dat die 15 miljard het maximaal haalbare was en dat de bank daarom zo snel mogelijk naar de beurs moest...... Kortom een dikke vette leugen!! De bank is nu rond de 19 miljard waard, wie zegt mij, dat deze volgend jaar niet 23 miljard waard is????

Eerst zou de volledige schuld aan de belastingbetaler afbetaald moeten worden, voor de beursgang van ABN Amro, tenminste als dat zou moeten...... Op deze plek al vaker gesteld: waarom geen staatsbank aanhouden, waar de top een normaal salaris verdient van maximaal € 50.000,-- per jaar, dat is altijd nog 110.000,-- oude guldens!! (nog teveel eigenlijk....). Hebben we eindelijk een bank, die echt de belangen van de gewone klanten behartigt, i.p.v. het verder spekken van de topgraaiers portemonnees!!

* Zie: 'Dijsselbloem alweer op een leugen betrapt aangaande ABN Amro.........'

   en: 'Wiebes is verbaasd dat de Europese Commissie kromme wetgeving niet accepteert...... ha! ha! ha! ha! ha! ha!'

   en: 'Dijsselbloem brengt ondanks zijn leugen over de waarde, ABN Amro toch naar de beurs........'

Voor meer berichten over/met ABN Amro, bankencrisis, kredietcrisis (de laatste 2 zijn hetzelfde uiteraard, de crisis die in 2008 begon en voortduurt, al zijn de banken met honderden miljarden geholpen...), de beurs, aandeelhouders en/of Dijsselbloem, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

2 opmerkingen:

  1. Tijd voor nieuwe politieke partijen die het totaal anders willen en een einde willen maken aan dit soort leugens en uitkleden van het volk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Marcel,

    dank voor jouw reactie. Ben het geheel met je eens, helaas blijkt 'iets' te vaak, dat nieuwe partijen met zicht op het pluche, zich aanpassen aan de corrupte lobbypolitiek van Den Haag... Zo staat de SP (weliswaar geen nieuwe partij), achter de belachelijke regel, dat iedereen een derde van het inkomen moet besteden aan een dak boven het hoofd, zelfs als je maar € 1.200,-- netto per maand verdient......
    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen