Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 21 oktober 2015

Nieuwe sluis IJmuiden: nog grotere luchtvervuiling voor Amsterdam, mede gefinancierd door PGGM en de EU..........

Gisteren werd bekendgemaakt, dat de financiering voor de nieuwe zeesluis in IJmuiden rond is. De kosten voor die sluis zijn een slordige 500 miljoen, geld dat volgens de Beurs.nl vooral van ondernemers komt, al investeert ook de Europese Investeringsbank 165 miljoen in de sluis en investeert 'het bedrijf' PGGM (pensioenfonds) ook aanzienlijk in deze nieuw te bouwen sluis.....

Kortom de Europese Investeringsbank (met uw belastinggeld) en de PGGM financieren een nog grotere luchtvervuiling voor de inwoners van Amsterdam. Volgens de Europese Investeringsbank moet de Amsterdamse haven ontsloten worden voor de toekomst....... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, 'heel logisch' en zo kunnen meteen de allergrootste cruiseschepen afmeren in Amsterdam....... De motoren van zeeschepen kan je niet uitzetten, dus nog grotere fabrieken (daar kan je de motoren van een zeeschip mee vergelijken) zullen in de toekomst de lucht 24 uur per dag vervuilen in Amsterdam. 'Gelukkig' zijn nu een keer de welgestelden in hun peperdure grachtenpanden, ook slachtoffer van enorme luchtvervuiling!!

'De haven van Amsterdam ontsluiten', terwijl een goede 70 kilometer verderop het Rotterdamse havengebied ligt, met de Tweede Maasvlakte (die moeilijk te vullen is met gebruikers) pal aan zee!!! Vanaf IJmuiden moeten de zeeschepen eerst nog 20 kilometer door het Noordzeekanaal varen, totaal belachelijk!!!

Voor meer berichten over verspilling van geld en de vervuiling van lucht die bewoners moeten inademen (die hen schaadt), klik op de volgende labels, onder dit bericht: cruiseschepen, IJmuiden, Maasvlakte, luchtvervuiling, CO2, stikstofdioxide, ultrafijnstof, 'volksgezondheid en economie' en/of PGGM.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten