Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 22 oktober 2015

Wiebes is verbaasd dat de Europese Commissie kromme wetgeving niet accepteert...... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

VVD onderplork Wiebes, die staatssecretarisje van Financiën mag spelen, durfde gisteren keihard te zeggen, dat hij verbaasd was, dat de Europese Commissie, door Nederland geïnstitutionaliseerde belastingroof afwees...... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, onze wetgeving zegt 'gewoon' dat je mag stelen, als het om veel geld gaat, normaal toch???!!!!!

Onze belastingdienst maakt afspraken met multinationals over de hoeveelheid belasting die ze hier moeten betalen...... Moet u eens proberen!!! Zo werd er ook een gunstig tarief voor Starbucks afgesproken, waarmee dat bedrijf de belasting in eigen land ontduikt (de VS), zoals ook Griekse bedrijven hier de belasting ontduiken (terwijl de grote Griekse onderlaag is en wordt uitgekleed.....). Gistermiddag hoorde ik een hoogleraar van de Erasmus Universiteit zeggen, dat deze vorm van misdaad heel normaal is en dat alle EU landen dit doen......... Met andere woorden pak de gewone belastingbetaler maar het hardst en geef bedrijven grote voordelen als het om belasting betalen gaat, want iedereen doet het..... Uiteraard wordt de grote onderlaag onevenredig hard gepakt door de belastingdienst..... Daarover zo meer.

Maar Wiebes 'was verbaasd.......' Nederland kreeg niet eens een boete, te zot voor woorden!!! Wiebes herhaalde nog eens, dat Nederland niets verkeerd had gedaan...... Ja, volgens totaal onrechtvaardige afspraken, die niet in ons aller belang zijn!!! Vergeet even niet, dat grote Nederlandse bedrijven op dezelfde manier 30 miljard op jaarbasis ontduiken aan Nederlandse belasting.... Of hoe u bent uitgeknepen en wordt uitgeknepen, door het geteisem in Den Haag, terwijl uitermate draagkrachtige bedrijven worden ontzien....... De verdiensten voor Nederland, uit deze misdaad bedragen zo'n 3 miljard euro op jaarbasis. Als dit gedoe voor eens en altijd wordt verboden, met afspraken wereldwijd (dat is nog eens wat anders dan TTIP, dat alleen de belangen van ondernemers behartigt), houden we dus netto 27 miljard op jaarbasis over!!!

Vanmorgen werd gemeld, dat er vanaf 1991 door de belastingdienst maar liefst 1.500 van dit soort afspraken zijn gemaakt met grote bedrijven........

Vergeet bij dit alles niet, dat zelfs de mensen met de laagste inkomens, minstens 20% meer belasting betalen dan financieel draagkrachtige bedrijven als Starbucks....... Dan zijn er nog afspraken die de belastingdienst met bedrijven maakt, wat betreft hun werknemers (schijnzelfstandigen), zoals met Post NL*. Nederlandse bedrijven betalen meer belasting dan de multinationals, met wie de belastingdienst afspraken maakt, maar ook die bedrijven betalen minder, dan de grote onderlaag......

Gelukkig moet Wiebes 20 tot 30 miljoen terugvorderen van Starbucks....... Het is de vraag, of die bedragen de werkelijke schade evenaren, zo niet, knalden er gisteravond champagne kurken bij Starbucks!!!!

* Zie: 'Rinnooy Kan (D66) is blij dat uitbuiting via de zzp constructie voorlopig kan doorgaan..............'

Voor meer berichten met/over belastingontduiking, brievenbusmaatschappijen, Starbucks, Post NL, Wiebes en/of schijnconstructies, klik op het desbetreffende label, onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten