Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 30 januari 2017

Ploumen op valreep nog bezig TTIP door te drukken bij VS...!!

Ondanks dat Trump heeft gezegd, dat hij niets met verdragen als TTIP te maken wil hebben, zijn de Duitse premier Merkel en o.a. de gesjeesde minister van Ontwikkelingssamenwerking*, hare PvdA hufterigheid Ploumen, naarstig bezig om de de VS toch weer aan tafel te krijgen voor het TTIP overleg...... Deze figuren (waar Ploumen over een paar maanden zelfs minister af is) gaan ervan uit, dat als we maar 'wat meer toegeven' aan de VS, Trump wel over de streep is te trekken.......... Terwijl met TTIP (en CETA) onze regering al achter wordt gezet op bedrijven uit de VS en we na ondertekening voorgoed afscheid moeten nemen van consumentenbescherming en bijvoorbeeld bescherming van het laatste beetje dierenwelzijn...... Kortom gezien de houding van Ploumen, kan het nog 'beter.....' Onthoudt dat a.u.b., als u op 15 maart van plan bent op een PvdA volksverlakker te stemmen!

Foodwatch is bezig een referendum te organiseren tegen het TTIP en CETA verdrag. Lees de tekst en teken a.u.b., geeft het door!!
Vergeet de suffe kop van de verder prima tekst:

Lieve foodwatcher,
Het kan je haast niet ontgaan zijn. Deze week is Donald Trump begonnen als de 45e president van de Verenigde Staten. Wat de precieze gevolgen hiervan zullen zijn moeten we afwachten, maar één ding is duidelijk. Voor president Trump geldt maar één ding: America first! 
Of beter gezegd; Amerikaanse multinationals first.

Als het aan Trump en zijn ministers ligt krijgen die voortaan alle ruimte om zoveel mogelijk winst te maken. Daarbij moeten ze zo min mogelijk gehinderd worden door allerlei lastige regels voor zaken zoals voedselveiligheid, het milieu en de volksgezondheid. 
Met zo’n houding zou je denken dat onze Europese leiders niet veel trek meer hebben in de onderhandelingen over het vrijhandelsverdrag TTIP.  Maar niets is minder waar. Sinds de verkiezing van Trump lieten de Europese Commissie, bondskanselier Merkel en onze eigen minister Liliane Ploumen allemaal weten dat ze graag verder willen onderhandelen met de nieuwe Amerikaanse president Trump.

En dat is heel slecht nieuws. Het is bekend dat Trump geen groot fan is van handelsverdragen, maar wat we inmiddels van Trump gezien hebben is dat hij houdt van het maken van deals. Dat betekent dat als onze leiders maar diep genoeg door de knieën gaan Trump vanzelf interesse gaat tonen in TTIP. Voor ons zal dat betekenen dat zijn idee van America first ook hier in Nederland zal gaan gelden met alle gevolgen voor ons voedsel en onze gezondheid.

Dat mogen we niet laten gebeuren! We kunnen niet achterover leunen en hopen dat de grillen van Trump goed zullen uitpakken. Als we niets doen zullen onze eigen leiders op de proppen komen met TTIP à la Trump met daar bovenop een flinke saus ‘America first’. Dat is een TTIP uit onze ergste nachtmerries. >>Teken nu! 
=============

Hier de tekst bij de petitie (er kan immers niet genoeg duidelijkheid bestaan over de smerige anti-democratische verdragen, die men na geheim overleg, ons door de strot wil duwen:


Achter gesloten deuren, in het grootste geheim, wordt er tussen de EU en de VS onderhandeld over het handelsverdrag TTIP. Regeringen en bedrijven beloven ons om economische groei en banen te creeeren aan beide kanten van de Atlantische Oceaan. De onderhandelingen voor TTIP zijn strikt geheim. Maar er lekt genoeg uit en de Canadese versie van TTIP – het CETA-verdrag – is al klaar. CETA is al bijna goedgekeurd en dan zal er een referendum nodig zijn om het tegen te houden.


TTIP en CETA bedreigen de democratie. Noodzakelijke verbeteringen op gebied van milieu-, arbeids- dierenwelzijns- en consumentenrechten worden vrijwel onmogelijk gemaakt, omdat regelgeving door zowel de EU als de VS of Canada moet worden goedgekeurd. Bovendien kunnen bedrijven straks de Nederlandse overheid aanklagen bij speciale private tribunalen (ISDS), als ze kunnen aantonen dat politiek beleid tot economische schade leidt. In gewone mensentaal: politici kijken wel uit om wetten te maken die consumenten beschermen (en economisch nadelig zijn voor bedrijven). Dat kan ze op een flinke schadeclaim komen te staan.

Maar wij burgers in Nederland staan niet machteloos – we hebben sinds kort een krachtig middel in handen om dit soort zaken te blokkeren. We kunnen sinds 1 juli een nationaal referendum afdwingen over nieuwe wetten en verdragen. Dat willen wij gebruiken tegen TTIP en CETA.
foodwatch is een van de oprichters van het Platform TTIP CETA referendum. HetPlatform TTIP CETA referendum is een petitie gestart om een referendum te eisen indien TTIP en CETA niet van tafel gaan.

Door de petitie te tekenen laat jij weten dat als het aan jou ligt er een referendum komt over CETA en daarna over TTIP. Eis je recht als burger en red de democratie!
================
* Een paar maanden geleden, werd het ontwikkelingswerk, dat Ploumen opzette, als totaal mislukt verklaard. Het grootste deel van het geld is verdwenen, naar heel grote waarschijnlijkheid in de buitenlandse kluizen van Nederlandse bedrijven, dezelfde bedrijven die volgens Ploumen veel beter in staat waren, om ontwikkelingswerk te geven en coördineren............Ondanks de grote tegenstand van een aantal deskundigen zoals die van ngo's, heeft Ploumen deze manier van 'ontwikkelingshulp' in 2012 toch doorgezet. Met desastreus gevolg. Immers de al lopende projecten, die goed werkten, zijn voortijdig opgebroken, projecten die een lange aanloop hadden, voor de eerste successen werden behaald......... Om die projecten na Ploumen (althans als we weer een echte minister van ontwikkelingssamenwerking krijgen) weer op te starten en succesvol te maken, is een hele berg energie en tijd nodig........ Kortom Ploumen heeft ook voor de toekomst een hele berg belastinggeld over de balk gegooid!!!

Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten