Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 28 januari 2017

Pechtold € 500,-- voor werkenden: 'wij hebben al genoeg gedaan voor AOW'ers en uitkeringsgerechtigden.........' AUW!!!

Hoorde vanmiddag een klein stuk van Kots Kamerbreed (Radio1), waarin Pechtold (vanaf het D666 congres) sprak over zijn voorstel de werkenden € 500,-- te geven.

Of dat in het kader van de verkiezingen was, zo vroeg 'politiek deskundige' (ha! ha!) Boonman aan Pechtold. Nee hoor, dat is niet om stemmen te trekken, hoe komt u erbij??!!!

De neoliberale D66 pooier Pechtold, kwam met het verhaal, dat werkenden al zo hebben moeten inleveren de laatste jaren, dat er nu echt geld bij moet........... En 'meneer' Pechtold, hoe kan het dat die mensen hebben moeten inleveren??? Door de crisis! Een crisis die mede door het door u gesteunde wanbeleid (onder Balkenende) heeft kunnen toeslaan. Een bankencrisis die hoe je het ook wendt of keert, de staat een hele berg belastinggeld heeft gekost. Al was het alleen al vanwege de inflatie op de door de overheid aan de banken (en andere financiële instellingen als verzekeringen) 'geleende' belastinggeld, zodat ze niet om zouden vallen ('too big to fail...')........

De 2 afbraakkabinetten Rutte (en Balkenende 4) hebben totaal foute beslissingen genomen, daardoor heeft de crisis hier veel meer huisgehouden, dan in de ons omringende landen...... Mede door dat foute beleid, zijn er ongelofelijk veel mensen werkloos geworden, nu nog steeds meer dan 1 miljoen werklozen. Dat is dus inclusief de bijstandgerechtigden en een legertje aan mensen, die niet eens voor een bijstandsuitkering in aanmerking komen, daar zij een partner hebben, die 10 cent teveel verdient.

Deze beperking op toegang tot de bijstand, heeft men middels onbeschofte maatregelen zo geregeld en weer... gesteund door D66!! Waarbij niet vergeten moet worden, dat de tijd van WW drastisch is ingeperkt, zodat velen maar vrij beperkt een uitkering krijgen en dan naar de bijstand moeten (en daarmee nog meer moeten inleveren......), of daar niet voor in aanmerking komen, zoals net beschreven......

Waarom Pechtold dit geld niet aan AOW'ers en uitkeringsgerechtigden wil geven, zo vroeg Boonman. In de kop heeft u al het antwoord gelezen: daar 'we' al zoveel voor die groepen hebben gedaan de laatste jaren, aldus zijne neoliberale hufterigheid....... Kijk dat moet u zo zien: Pechtold heeft Rutte 2 gesteund en stelt nu, dat de uitkeringen en pensioenen niet zijn gedaald........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! De armoede is gestegen tot boven de 4 miljoen (mensen die tegen-, op-, of onder de armoedegrens moeten leven), alweer het echte cijfer! Nogmaals: die toename is mede te danken aan...... D66 steun voor onbeschoft beleid!! Daarnaast zijn door de inflatie de uitkeringen wel degelijk gedaald.....

Wat betreft AOW'ers: er zijn er legio gepensioneerden, die al wel ingeleverd hebben en dat al vanaf 2015, ook al is de AOW uitkering alleen gedaald door dezelfde inflatie die de andere uitkeringsgerechtigde trof ..... Dezelfde AOW die nog steeds óók aan de welgestelden wordt uitgekeerd!

('bis' zou ik zeggen >>) Nogmaals : de uitkeringsgerechtigden, anders dan de AOW'ers, zijn in de ellende als werkloosheid gekomen, door wanbeleid, dat mede mogelijk werd gemaakt met de steun van Pechtold en zijn D66 voor Rutte 1 en 2!!!

Trouwens ook vreemd, dat D66 in de EU met de VVD in één fractie zit, tekenend.........

Mensen denk daar aan, als u op 15 maart a.s. op een D66 volksverlakker wilt stemmen!!

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten