Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 24 januari 2017

Eigen bijdrage zorg een letterlijke molensteen voor velen >> meer 'fatsoen' van VVD en PvdA!!

Met veel 'fatsoen' heeft hare VVD kwaadaardigheid Schippers de eigen bijdrage op een zo hoog niveau gebracht, dat steeds meer mensen zorg gaan mijden of bijvoorbeeld zelfs de voorgeschreven medicijnen niet afhalen...........

Dit bleek gisteren uit een onderzoek gepresenteerd door 'Het Nationaal Zorgdebat' van Omroep MAX. De vraag die uitermate moeilijk te beantwoorden is: heeft dit geleid tot een enorme toename van de zorgkosten??? Immers als mensen zorg mijden en de voorgeschreven medicatie niet nemen, worden ze over het algemeen nog zieker en belanden daardoor vaak in het ziekenhuis, dan wel verzorgingstehuis.........

Toen ik dit bericht schreef vond ik op de webpagina van de NOS een schoftenpraatje van 'huisarts Pot' uit Hilversum:

'Patiënten kunnen eigen bijdrage niet betalen. Dat vind ik heel erg':

"Wij doen het ook, medicijnen geven aan mensen die de eigen bijdrage niet kunnen betalen", vertelt huisarts Dennis Pot uit Hilversum. "Mensen komen hier en zeggen hun eigen bijdrage niet te kunnen betalen. Dat vind ik heel erg."

Vanochtend werd bekend dat een op de vijf huisartsen wel eens medicijnen weggeeft aan patiënten die de hoge zorgkosten niet kunnen dragen. Het gaat dan om medicijnen die bijvoorbeeld zijn overgebleven van een andere patiënt; 'restantpillen' die eigenlijk vernietigd zouden moeten worden. De pillen weggeven, mag officieel niet.

"Soms brengen patiënten medicijnen mee terug en dan bewaren we ze", vertelt Pot. "Het moet wel gaan om nuttige medicijnen, en het hangt er natuurlijk ook vanaf hoe ze zijn bewaard. Antibiotica zal ik niet aan iemand anders geven, maar als het gaat om bijvoorbeeld een allergie-pilletje, of om zakjes voor mensen met obstipatie, dan doen we het wel."

Het liefst zou Pot zich er ook niet mee bezig houden, maar er wordt volgens hem veel te veel geld verspild aan medicijnen. "Sommige chronisch zieken krijgen voor drie maanden aan pillen mee en dan gebruiken ze die maar een week. Vervolgens blijven die strips altijd liggen. Dat is zonde."

Het is een keuze. De mensen die zeggen het niet te kunnen betalen, zijn soms ook de mensen die roken en die veel huisdieren hebben”.

Huisarts Dennis Pot

Pot zegt dat het moeilijk is in te schatten hoeveel mensen zorg mijden. De meeste zorgmijders zie je namelijk niet, vertelt hij. "Als ik voor iemand een recept uitschrijf, kom ik er niet achter of ze dat middel ook ophalen bij de apotheek. Maar als ik ze een paar weken later dan met dezelfde klachten zie, is dat wel een probleem. Soms geef ik dan die medicijnen weg."

Uit het onderzoek bleek dat 8 op 10 apothekers met medicijnen blijven zitten die wel besteld zijn, maar niet worden opgehaald vanwege de hoge kosten.


Keuze

Het wel of niet innemen van medicijnen is voor veel patiënten ook een keuze, zegt Pot. "De mensen die zeggen het niet te kunnen betalen, zijn soms ook de mensen die roken en die veel huisdieren hebben. En je hebt ook mensen die absoluut geen medicijnen willen slikken."


Het liefst zou de huisarts een andere oplossing zien voor het probleem van hoge kosten voor medicijnen. "Een tweedehandsmarkt, bijvoorbeeld. Dat een keurende instantie de medicijnen in de gaten houdt, maar dat ze wel aan andere patiënten worden gegeven. Het is een klein risico en je helpt er veel mensen mee."
====================

Ja ja, die durft hè mensen? Godallemachtig!!

Pot stelt eerst dat hij het. heel erg vindt, dat patiënten zeggen hun eigen bijdrage niet te kunnen betalen, daarmee haalt hij z'n eigen 'compassie' omver, die in de woorden 'heel erg' zit. Immers hieruit blijkt niet, dat deze mensen het echt niet kunnen betalen, maar volgens Pot alleen 'zeggen',dat ze het niet kunnen betalen...... Je zal in de financiële problemen zitten en klant zijn bij die plork, terwijl je hem je financiële ellende al eens hebt voorgehouden....... Jezus!!..........

Vervolgens komt Pot, na te hebben uitgelegd, welke 'gebruikte medicijnen' hij weggeeft, met de stelling dat er veel geld wordt verspild door chronische patiënten, die hun medicatie niet slikken...... Leuk voor de chronische patiënten, ze het stempel asociaal en kosten opdrijvend meegeven....... Dan de uitlating van Pot, waarin hij stelt dat mensen voor drie maanden pillen meenemen en dan maar één strip slikken?

Welke groep chronisch zieken is dat, het kan bijna niet anders, dan dat Pot hier met z'n vieze vinger wijst naar psychiatrische patiënten...... De zorg voor deze mensen is sinds de bezuinigingen van hare kwaadaardigheid Schippers zwaar achteruit gehold: voor een groot aantal van deze patiënten is bijvoorbeeld de dagelijkse controle op het nemen van de medicatie verdwenen, een feit waar de politie dagelijks mee wordt geconfronteerd door 'verwarde mensen' op straat.........

De politie kan het grote aantal 'verwarde mensen op straat' niet meer behappen..... Dit overigens naast 'de verwarring' bij mensen, die optreedt na het vastlopen in deze keiharde, inhumane en neoliberale prestatiemaatschappij (waar je gezien de uitlatingen van Rutte gisteren, ook 'fatsoensmaatschappij' zou kunnen invullen....).....

Chronische pijnpatiënten worden al ziek, als ze één van de vier dagelijkse porties missen (zeker met opiaten als pijnstiller)!!!

Logisch dat Pot drie maanden medicijnen teveel vindt, immers voor elke voorgeschreven recept ontvangt hij geldt en als zo'n arts praktijk houdt in een zorgcentrum, ook de aanwezige apotheek..........

Het ergste moet nog komen mensen: deze opperschoft had het gore lef te stellen, dat het voor velen ook een keuze is, het niet innemen van medicijnen, dit daar:  "De mensen die zeggen het niet te kunnen betalen, zijn soms ook de mensen die roken en die veel huisdieren hebben. En je hebt ook mensen die absoluut geen medicijnen willen slikken". Excuseer: GGGVD!! Die mensen die zeggen het niet te kunnen betalen (zie ook het begin van dit bericht, met z'n zogenaamde compassie) zitten in de financiële problemen en de rokers onder hen zijn verslaafd, die zijn dus ziek, dat zou Pot moeten weten!!

Hoe gemotiveerd zullen de mensen zijn om te stoppen met roken, terwijl ze diep in de ellende zitten, wat denkt Pot daar zelf over??!!! Moeder maria en jozef op een cruise!! Dan is er een fiks aantal chronisch patiënten en mensen die in armoede leven, waar deze mensen nog één 'iemand' hebben in hun leven: hun huisdier!!

Wat betreft de mensen die absoluut geen medicijnen willen slikken: zie de alinea waar ik spreek over chronisch zieken ('Welke groep chronisch patienten' enz......)

Nogmaals waar haalt Pot het gore lef vandaan, waarom loopt hij het vuur niet uit  z'n sloffen richting Den Haag, om daar te eisen,dat men iedereen een leefbaar bestaan moet gunnen. Rutte 1 en 2 hebben de armoede in Nederland weten op te drijven tot boven de 4 miljoen mensen, of zijn die mensen daar ook zelf verantwoordelijk voor??!!* Er is nu al een aanzienlijke groep mensen, die zelfs met 2 banen amper rond kunnen komen........

Bovendien is het niet alleen de eigen bijdrage, het is ook de maandelijkse zorgpremie, de idioot gestegen huurprijzen, de enorme bak belastingen, van BTW tot belasting op energielevering en water (plus alles wat daar tussen en naast zit....)... Op medicijnen wordt zelfs 6% btw geheven, een nationale schande!! Hoe bedoelt u 'fatsoen??'

Hierbij wil ik de wens uitspreken, dat Pot binnen afzienbare tijd arbeidsongeschikt wordt, aan lager wal raakt en voor keuzes komt te staan, als de arme drommels, die hij als halve egoïsten en hele asocialen durft neer te zetten......

Overigens wat vindt Pot ervan, dat mensen in slechte huurhuizen, vaak dicht bij grote wegen wonen, waar jaarlijks 18.000 mensen in Nederland vroegtijdig overlijden, t.g.v. de auto-uitstoot die zij al jaren dag in dag uit moeten inademen???? Hadden die maar zo verstandig moeten zijn, niet geboren te worden???

Moet u nagaan, heb ik hier niet eens gesproken over het grote stuk van de zorgtaart, dat de zorgverzekeraars gebruiken middels: -peperdure designgebouwen, -de verspilling van kapitalen aan reclame, marketing en lobby in Den Haag (en Brussel), dit nog naast -de enorme bedragen aan salaris die worden betaald aan de top van die verzekeraars.... Maar geld om de vermaledijde eigen bijdrage weg te werken 'is er niet......'

De hoogste tijd dat het oude ziekenfonds terugkomt, teken a.u.b. de petitie voor het Nationaal Zorgfonds en geeft het door!

Pot? Wat een ongelofelijke neoliberale hufter!!!!!!

* Het echte cijfer: alle mensen (inclusief 600.000 kinderen), die tegen-, op- of onder de armoedegrens moeten leven........

Zie ook: 'Rutte's 'fatsoensoffensief': de boete op ziek zijn handhaven en mensen de financiële ellende injagen....... ' (zie ook de berichten onder de 'links' in dat bericht!)

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden, dit geldt niet voor het label 'Pot'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten