Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 12 januari 2017

Aaron Swartz 8 november 1986 - 11 januari 2013. De moord op een (computer) genie.......

Vandaag is het precies drie jaar geleden dat internetactivist Aaron Swartz 'zich het leven benam'. Dit genie, die al op 14 jarige leeftijd met experts de RSS1.0-specificatie ontwikkelde, zette zich onder meer in voor internet vrijheid, voorts was hij de oprichter van de 'nieuwswebsite 'Reddit'. 

Vanaf 2009 werd Swartz middels een smerig politiek spel vervolgd voor o.a. 'het ontvreemden' van internet documenten. Na zijn dood trok het bedrijf JSTOR, waarvan Swartz 40 miljoen wetenschappelijke artikelen in de openbaarheid had gebracht, de aanklacht in....... 

Het Department of Justice gaf later toe, dat de aanklacht tegen Swartz politiek gemotiveerd was....... Velen houden het erop, dat Swartz is vermoord, waar ik aan toe zou willen voegen, ook al heeft hij zich het leven benomen. dan nog is hij vermoord en wel door de enorme druk die op hem werd uitgeoefend door de autoriteiten en zijn geïsoleerde opsluiting ........ Al moet daarbij opgemerkt worden, dat de VS overheid nog veel vreselijker daden heeft begaan en de hand niet om zou draaien, voor de moord op een voor hen lastige figuur als Swartz.............

Gisteren bracht Brasscheck een video over Swarts: 


Dead - The most important defender of Internet freedom

 Aaron Swartz was the most important defender of Internet freedom of our time because he was able to rally millions.

Then he was arrested for a minor crime, strip searched, put in solitary confinement and threatened with years in prison.


A year later he was "suicided."


Vandaag voegde Brasscheck nog de volledige film over het laven van Swartz toe, met het volgende commentaar:


Full movie: "The Internet's Own Boy:
The Story of Aaron Swartz"

The story of Aaron Swartz.. The young man who rallied the Internet to defeat the most repressive Internet control bill ever proposed.


A short while later, after infuriating the powers that be, he was arrested on trumped up charges, threatened with years in jail...and then he was dead.Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten