Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 24 januari 2017

Asscher belooft PvdA kiezers actie: inburgeringscursus en marktwerking, het zoveelste 'succesverhaal' van Rutte 2.........

Wat iedereen had kunnen zien aankomen is uitgekomen: de Rekenkamer maakte vanmorgen bekend, dat de inburgeringscursus nieuwe stijl, een enorme mislukking is geworden. PvdA en VVD wilden de achterban van de PVV laten zien, dat de nieuwe Nederlanders niets cadeau krijgen, de inburgering werd in 2013 bij de gemeenten weggehaald en overgeheveld naar de markt......

Marktwerking en inburgering 'een geweldige combinatie.......' Mensen die geen woord Nederlands spreken, overlaten aan geldwolven die hun kans schoon zagen (en zien), die mensen lokten met zaken als een laptop....... Gevolg: overvolle klassen en onderwijs dat zwaar onder de maat was en nog steeds is........

Het aantal mensen dat slaagt voor een inburgeringscursus is na de ingevoerde marktwerking gehalveerd, van 80 naar 39%!! Waar onder gemeenteverantwoording 20% van de mensen kozen voor een het hogere taalniveau NT2, is dit nu nog 2%.... Logisch daar je bij slagen binnen 3 jaar, de kosten voor de cursus terugkrijgt en die kunnen flink oplopen, zo kunnen deze mensen tot € 10.000,-- lenen van DUO!! De 'makkelijke cursus' (Nederlands is een moeilijke taal) A2, waarmee je kleine gesprekken over het weer kan voeren, of kan afrekenen in de winkel, wordt nu door het overgrote deel gevolgd (zou 98% moeten zijn, dat cijfer kan ik zo snel niet terugvinden).

U begrijpt dat met die A2 cursus de arbeidsmarkt op z'n zachtst gezegd niet gebaat is......

Bij dit alles moet wel opgemerkt worden, dat de examenvragen te zot voor woorden zijn, zo moet een inburgeraar weten, wanneer men weer gemeenschap kan hebben na de bevalling...... Ik wed dat meer dan 90% van de Nederlanders, die geen kind hebben, dit niet weten. Vanmorgen hoorde ik nog 'een mooi voorbeeld': wat te doen als je uitgenodigd wordt voor een kop koffie bij de buurman en/of buurvrouw. Daar was een keus uit drie antwoorden, waaronder gewoon bij die buurvrouw/buurman aankloppen, of bijvoorbeeld eerst een afspraak maken........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! De fatsoensrakkers die deze vragen hebben bedacht, zouden per direct uit hun functie moeten worden gezet, te zot voor woorden!!

Dit is al de zoveelste keer dat er kritiek is op de inburgeringscursus en zoals te verwachten, de verantwoordelijk minister, PvdA drollenpoetser Asscher heeft beloofd direct actie te ondernemen en de aanbevelingen van de Rekenkamer over te nemen (een aanbeveling als: terug naar de gemeenten met deze cursus).......... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

U kent waarschijnlijk de snelheid van Asscher >> zo snel als dikke stront in een trechter, waarna maar één conclusie valt te destilleren: de inburgeringscursus wordt over de verkiezingen van 15 maart a.s. heen getild!! Asscher had al veel eerder actie moeten ondernemen, nu stoer doen, is alleen voor 'de bühne' en het trekken van stemmen bij die verkiezingen in maart........ Mensen die het Nederlands niet machtig zijn, laten oplichten door geldwolven, behoorlijk onfatsoenlijk!!

Waar ik niemand over hoor, zijn degenen die de inburgeringscursus moeten doen, voor hen is een schuld van € 500,-- al nauwelijks te overzien, laat staan als ze na 4 jaar met een schuld van € 10.000,-- zitten............ Over fatsoen gesproken!!

De zoveelste blunder onder en door Rutte 2...........

Hier de link naar het rapport van de Rekenkamer.

Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten