Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 19 maart 2021

Tony Blinken (VS minister BuZa) dreigt bedrijven onmiddellijk te stoppen met de aanleg van Nord Stream 2

'Om Russische invloed in de EU te voorkomen' (een leugen van jewelste maar dat lees je zometeen), doet Tony Blinken precies waar hij vandaag voor waarschuwt volgens o.a. WDR: op onbehoorlijke en illegale manier invloed uitoefenen op de EU, haar lidstaten en bedrijven en dat op een manier die niet anders dan als gewelddadig kan worden gezien...... 'Precies waar Blinken voor waarschuwt?' Nee, Blinken gaat nog veel verder als hij bedrijven dreigt met sancties!! (Ik snap werkelijk niet dat niet iedereen en zeker de journalisten van de reguliere westerse media dit niet meteen doorzien >> ongelofelijk!!)

Ach ja, Blinken is een psychopathische rotschoft, die uit is op zoveel mogelijk oorlog, immers dat is goed voor de wapenindustrie in de VS (in de breedste zin van het woord, dus inclusief de fabrieken waar men rollend, varend en vliegend oorlogstuig maakt), voor de bouwbedrijven van de VS die na VS bombardementen de boel 'mogen' heropbouwen en voor de grote oliemaatschappijen in de VS...... (het Pentagon betaalt aan oliemaatschappijen in de VS voor brandstof t.b.v. oorlogsvoering niet zelden meer dan 5 keer de prijs die normaal in de VS wordt betaald!!!)

Voorts is het dreigement ook nog eens bijzonder hypocriet, daar hij LNG uit de VS wil verkopen aan de EU, gas gemaakt uit het uitermate vervuilende proces van fracken voor schaliegas en daarbij moet dat gas ook nog eens met uiterst vervuilende tankers worden vervoerd naar Europa....... Kortom LNG is niet alleen door het fracken, maar ook door het vervoer veel meer vervuilend dan het gas uit Rusland!! Zoals je zal begrijpen is LNG uit de VS veel duurder dan het Russische aardgas en is de EU daarmee afhankelijk van VS leveringen met LNG en kan de VS de EU nog meer voorschrijven dan het nu al doet.......

Een tanker die de lucht over een lange afstand vreselijk vervuild met het vervoer van LNG naar de EU........

Het wordt de hoogste tijd dat de VS zich geheel terugtrekt op eigen bodem (en haar meer dan 800 militaire bases over de wereld ontmantelt), kan de wereld weer eens ademhalen zonder illegaal oorlogsgeweld van de VS in meerdere landen...... Als dat gebeurt zal er een speciale politiemacht op poten moeten worden gezet die wereldwijd in de gaten houdt dat de VS zich niet nogmaals met interne politiek van andere landen bemoeit, de boel daar niet hackt en manipuleert, of daar zelfs uit eigenbelang opstanden organiseert, zoals het al zo vaak heeft gedaan en nog steeds doet

De VS heeft zich niet te bemoeien met wat andere landen doen, laat het eerst maar eens naar de balk in eigen oog kijken, voor deze grootste terreurentiteit ter wereld naar de splinter van een ander kijkt......

Voorts is de VS al een grote gasleverancier voor een paar EU-lidstaten!! 

YANKEES GO HOME!!!! (and stay there for at least a century!!)

Het volgende bericht komt van DeBeurs.nl:

VS roepen bedrijven op onmiddellijk te stoppen met Nord Stream 2

Gepubliceerd op 18 maart 2021 20:21

WASHINGTON (ANP/AFP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken roept bedrijven die zijn betrokken bij de aanleg van de omstreden gaspijpleiding Nord Stream 2 tussen Rusland en Duitsland op om "onmiddellijk" te stoppen met de werkzaamheden. Anders kunnen zij sancties van de Verenigde Staten opgelegd krijgen.

De Amerikaanse overheid zegt dat de Russen door de gaspijplijn meer invloed krijgen in Europa. Washington dreigde al herhaaldelijk met sancties voor bedrijven die bij de aanleg van de pijplijn, die al bijna voltooid is, betrokken zijn. Een daarvan is olie- en gasconcern Shell. Ook Europese landen als Polen en Oekraïne zijn fel tegen het project.

"Nord Stream 2 is een slechte deal, voor Duitsland, Oekraïne en voor onze bondgenoten en partners in Midden- en Oost-Europa", meldde Blinken. Volgens hem is de pijpleiding onder de Oostzee "een Russisch geopolitiek project dat Europa moet verdelen en de Europese energieveiligheid verzwakt".

Duitsland gaf vorige maand aan vooralsnog achter de aanleg te blijven staan. Berlijn had eerder al toestemming gegeven voor de hervatting van het project, na het aflopen van de vorige vergunning. Met Nord Stream 2 wordt de capaciteit van de bestaande Nord Stream-gaspijplijn onder de Oostzee verdubbeld.

=============================================

Zie ook: 'Duitsland in de ban van de 2 keer (!) met dodelijk novitsjok vergiftigde Navalny, NS2 en dreigementen uit VS'

'Shell gaat verdienen aan 'bio-LNG' een brandstof die even 'duurzaam' is als de bio-diesel van Neste MY Renewable Diesel

'VS bezig concurrentie LNG met Nord Stream 2 de nek om te draaien door verregaande illegale sancties'

'Biden en Trump zijn voor het blijven winnen van schalie-olie en gas met een 'mooie rol' voor Shell'

'Shell positief over LNG markt: hoe is het mogelijk? ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

'Trump past milieuwetgeving zo aan dat de grote vervuilers meer vrij spel krijgen dan eerder voor mogelijk gehouden

Geen opmerkingen:

Een reactie posten