Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 16 maart 2021

Verkiezingen 2021: waar zijn de jongeren van Fridays For Future?

Oké afgelopen zondag het klimaatalarm, maar verder hoor je niets van de fanatieke jongeren die zich verenigden in Fridays For Future...... Het klimaatalarm, een mak gebeuren dat allesbehalve de bevolking heeft wakker geschud, laat staan dat men niet zal stemmen op de partijen die niets dan wel veel te weinig doen om de klimaatverandering nog enigszins af te remmen, partijen als: de VVD, CDA, D66, PvdA, ChristenUnie en zelfs GroenLinks, dat wel hoog van de toren blaast, maar in de praktijk maar al te vaak aan AsGrauw gezicht laat zien in colleges van B&W, Provinciale Staten en de EU...... (compromissen sluiten is het devies en ja dan laat je 'gewoon' je 'idealen' thuis.....)

Ding dong!! klimaatalarm in Weert, 'echt een waanzinnig succes.....'

Had voor de verkiezingen nog wel wat meer actie verwacht, zeker van Fridays For Future (FFF) en Extinction Rebellion, maar helaas hebben deze groepen zelfs de media niet gezocht.......

Voor de klimaatsceptici nog het volgende: vreemd dat 'onverdachte partijen' als oliemaatschappijen Exxon en Shell respectievelijk in de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw uit eigen diepgravend onderzoek wisten dat de snelle klimaatverandering waar we ook toen al mee te maken hadden, wordt veroorzaakt door de verbranding van fossiele brandstoffen..... Shell heeft dat rapport nog even ter beschikking gesteld aan het voortgezet onderwijs, maar na een paar jaar weggestopt in een heel diepe en donkere kluis...... Daarna hebben Exxon en Shell, als de andere grote oliemaatschappijen, wetenschappers omgekocht om het tegenovergestelde te beweren, dus dat de mens en daarmee fossiele brandstoffen niet de oorzaak zijn van de klimaatverandering, zie o.a.: 'Frits Böttcher een 'klimaatsceptische wetenschapper' die zich liet betalen door o.a. Shell, KLM en AkzoNobel' (deze Böttcher wordt nog steeds door klimaatsceptici aangehaald als wetenschapper die het bewijs gaf dat de mens niet verantwoordelijk is voor de klimaatverandering.....)

Echter het ergst is wel dat deze klimaatsceptici geen rekening houden met de mensen die jaren eerder overlijden door de langdurige inademing van middels verbranding van fossiele brandstoffen geproduceerde uitstoot....... (blijkbaar hebben ze daar schijt aan....) In ons land overlijden jaarlijks rond de 18.000 mensen jaren eerder door alleen al de langdurige inademing van auto-uitstoot....... (en dat meestal na een akelig ziekbed....)

Zie ook: 'Democratie is meer dan verkiezingen alleen: tijd dat politici dat in hun oren knopen'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten