Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 3 maart 2021

Kinderen in Nederland: laat je niet foppen met tonijnmoot van John West

Sinds enige tijd maakt John West reclame in het begin en aan het eind van reclameblokken (zoals ik dat zag tijdens een paar films), reclame die gericht is op kinderen. Je ziet een moeder met haar jonge dochter met een salade waar de twee alleen nog een blik 'tonijnmoot' in water aan toe willen voegen. Uiteraard moet alles er bijzonder vrolijk uitzien, dus al lachend houdt men het blik gevuld met dierenleed voor de camera.....

Het groen op het blik moet de indruk wekken dat e.e.a duurzaam is gevangen en dat is wat men noemt een contradictio in terminis, ofwel een tegenstrijdigheid in gebruikte begrippen, immers een dier vangen en vermoorden kan nooit ofte nimmer duurzaam zijn........

Aan het voorgaande moet nog worden toegevoegd dat niet alleen de blauwvintonijn een bedreigde diersoort is en dreigt uit te sterven, maar ook andere tonijnsoorten komen steeds verder in de verdrukking, vooral als gevolg van het immer toenemende aantal sushi zaken die tonijn gebruiken in hun product, zelfs een supermarkt als Albert Heijn verkoopt op grote schaal sushi met tonijn........ Over AH gesproken: daar kan je ook kattenvoer kopen waarin tonijn is verwerkt......

'Echte helden' tegen een weerloze tonijn.....

Vissen sterven een vreselijke dood, zo blijven de hersenen werken, ook al worden de ingewanden uit de vis getrokken >> je doet er goed aan om nooit meer een vis te eten en al zeker geen tonijn....... 

Hier een artikel van Animals Today over de gruwelijke vangst van tonijn:

Undercoverbeelden van beestachtige tonijnvangst (video)

Redactie AnimalsToday.nl, 6 jaar geleden 1 min leestijd - views: 2133

De blauwvintonijn wordt met uitsterven bedreigd. Desondanks wordt de roofvis nog veel gegeten. Een van de vangstgebieden is nabij het Italiaanse eiland Sardinië, waar organisatie Animal Equality undercoverbeelden maakte van de manier waarop de blauwvintonijn wordt geslacht.

tonijnslacht

Eind mei begint het paaiseizoen van de tonijn. Als de vis op weg is naar zijn paaigrond, wordt hij gedwongen te zwemmen door een systeem van netten, de zogenaamde tonnara-netten, die leiden naar een ingesloten gebied. Gedesoriënteerd begint het dier een wanhopige en hopeloze zoektocht naar een uitweg.

Aangekomen in de ‘killing zone’ worden de tonijnen langzaam naar het wateroppervlak geduwd. Ze worden geslagen en gestoken met harpoenen terwijl de een na de ander stikt en sterft. Dit hele proces is ontzettend stressvol en pijnlijk en doet qua wreedheid denken aan de afschuwelijke beelden die we vanuit Taiji zien.

Zodra de tonijnen op het land aankomen, worden ze opgehangen aan haken en de lichaamsdelen, die niet voor menselijke consumptie bestemd zijn, worden verwijderd.

Bekijk hieronder de schokkende beelden van de tonijnvisserij: 


Bron ©PiepVandaag.nl Sophie Janssen

======================================

De bovenstaande video zal wel gecensureerd worden, zoals de meeste van dit soort video's in mijn blog, we mogen nu eenmaal niet zien hoe de dieren voor vleeseters worden vermoord, reclame voor het eindproduct is geen probleem voor een platform als YouTube en voor haar scherpslijpers die het net scannen op deze video's......... (mocht dat gebeuren kan je meestal middels een link wel naar het YouTube platform waar je de video alsnog kan zien; benieuwd hoe lang dat nog gebeurt, voordat men deze video's geheel censureert....) Deze censuur wordt overigens ingegeven door de doodsindustrie die men vlees en vis industrie noemt, niet voor niets daar steeds meer kinderen nog langer weigeren vlees en vis te eten..... Met dit soort reclames en het grote aantal herhalingen probeert men kinderen te hersenspoelen, zodat ze niet langer nadenken dat ze een ooit levend dier opeten, daar kinderen over het algemeen een veel groter empathisch denkvermogen hebben dan volwassenen......... (vandaar dus de schunnige op kinderen gerichte reclame van John West, wat Rio Mare overigens een paar jaar geleden ook heeft geflikt >> zie de links hieronder........) 

Zie ook: 'Overbevissing gestimuleerd door voorzitter Europese Commissie von der Leyen tijdens Brexit overleg'

'Australische wetgeving dusdanig dat bedreigde diersoorten in zee 'vogelvrij' zijn, dit na enorme sterfte onder landdieren door bosbranden' (terwijl visfabriek Margiris, omgedoopt tot Abel Tasman, een schip van Parlevliet & Van der Plas uit Katwijk, de zeeën van Australië en daarbuiten leegvist.....)

'De EU laat andermaal zien niet te functioneren >> geen stappen tegen overbevissing' (een bericht van december 2019.......) 

'Rio Mare tonijn voor kinderen, zodat zij nog het uitsterven mee kunnen maken van deze prachtige dieren.......'

'Tonijn sterft langzaam maar zeker uit' (en dan wordt het vlees van deze wonderlijke dieren ook nog eens verwerkt in sushi en kattenvoer.....)

'Overbevissing groter probleem dan gedacht >> Greenpeace: 'u mag gerust een visje eten.......'' (knettergek, wat een waardeloze organisatie(!!), waaraan ik moet toevoegen dat Greenpeace Nederland een uitzondering is.....)

'Nederland vist de wereldzeeën leeg' (waar een klein land al niet 'groot' in kan zijn.......)

'Stad gevormd door vissersschepen ontdoet de Argentijnse kustwateren van vis en inktvis' (en zie de links in dat bericht, anders dan de hier getoonde)

'Ghana: kustwateren leeggevist'

'Juncker heeft Senegal opgelicht met visserijverdrag'

'Sylvia Borren (ex-Greenpeace) is blij dat Greenpeace met de grote vissers aan tafel zit........'

'Greenpeace Klinckhamers vol lof over leegvissen zeeën..... Polderen tot het oneindige..... Vroege Vogels propaganda.....'

'Dierenmishandeling >> 'Kweekvis', de gruwelijke manier waarop deze dieren worden vermoord

'Dierenmishandeling van enorme proporties: vissen lijden een vreselijke dood door de slacht.....

'Carola Schouten (CU minister) loog over wetenschappelijk onderzoek naar pulsvisserij.......

'Visolie: de mensparasiet >> nu ook krill voor walvissen en pinguïns in voedsel voor de mens.......'

'Zalm, alles behalve gezond, al wil het Voedingscentrum (en de NVWA) daar niets van weten........'

'Somalische piraten gaven het verdacht snel op en krijgen een vrijgeleide op de koop, uh kaping toe.........' (voor de kust van Somalië hebben 15 Franse visfabrieken jarenlang 365 dagen per jaar de zee leeggevist, zodat lokale vissers geen droog brood meer verdienden en zich op de piraterij hebben gericht, iets wat bijna nooit werd en wordt verteld als men over deze piraterij sprak dan wel spreekt.....)

'Whiskas verkoopt nieuwe kattenbrokken: met tonijn......................'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten