Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 14 december 2020

Overbevissing gestimuleerd door voorzitter Europese Commissie von der Leyen tijdens Brexit overleg

Morgen staat in de EU overbevissing op de agenda, terwijl von der Leyen intussen de overbevissing in stand wil houden door toezeggingen te eisen van Groot-Brittannië tijdens Brexit besprekingen over toegang tot de territoriale wateren van dat land door vissers uit andere EU-lidstaten.....

Te zot voor woorden dat lobby-organisaties van de grote visserij bedrijven met de bloedige vingers durven te wijzen naar zeedieren als zeehonden, dolfijnen en bepaalde walvissen, als zouden die verantwoordelijk zijn voor overbevissing, terwijl deze schoften lobbyen voor bedrijven die met grote visfabrieken 365 dagen per jaar de zeeën leegvissen (deze visfabrieken vriezen de gevangen vis in die vervolgens door andere schepen worden overgenomen, zodat deze enorme schepen zo 'efficiënt mogelijk' door kunnen gaan met hun moordend en martelend werk en dat 24 uur per dag, 365 dagen per jaar....)..... Hier moet nu eindelijk een eind aan worden gemaakt!! Vissen zijn de dieren die op de meest gruwelijke manieren worden vermoord, zo trekt men de ingewanden uit de dieren terwijl ze meestal nog leven, bovendien kunnen de hersenen van vissen nog lang doorwerken, nadat ze zogenaamd zijn gedood...... Bedenk maar eens wat dat betekent....

Voorts heeft het leegvissen van de Somalische kustwateren geleid tot piraterij van de Somalische vissers die geen droog brood meer konden verdienen, een zaak die zich ook voordoet in de kustwaren van west-afrikaanse landen en ook daar vindt piraterij plaats.... In plaats van die grote visfabrieken te verbieden daar nog langer te vissen, stuurden onder andere EU-lidstaten marineschepen naar die gebieden om o.a. deze grote visfrabrikieken te beschermen

Doe mee en retweet de boodschap aan de hypocriete PvdA grofgraaier Frans Timmermans, die zich voordoet als een groene goeroe en daaarbij uitdraagt dat de Europese Commmissie zeer begaan is met het milieu, klimaat en duurzaamheid, terwijl de dagelijkse werkelijkheid meestal het tegenovergestelde laat zien, zoals in dit geval (als je niet op Twitter zit, kan je op een manier je stem laten horen, deze staat weergegeven aan het eind van de oproep die hierna is opgenomen).

En mensen stop met het eten van vis, het is niet gezond en je veroorzaakt daarmee enorme dierenmishandeling.........  Methylkwik (uitgedrukt als kwik) zit in vis en is schadelijk voor de ontwikkeling van je zenuwstelsel. Met name is het schadelijk voor de hersenen van ongeboren en jonge kinderen. (tekst van Supersnel Gezond) Je begrijpt natuurlijk wel dat naast kwik zich ook andere schadelijke stoffen in vis bevinden en ook voor volwassenen is kwik allesbehalve gezond......

Hier de tekst van Our Fish bij deze actie, waarin o.a. wordt aangegeven hoe belangrijk vissen zijn voor een gezonde oceanen zodat deze CO2 op kunnen blijven nemen:

Neem actie: deze week is het tijd om te beslissen

Our Fish takeaction@our.fish via gmail.mcsv.net 

Red de Oceaan 

Deze week komt de EU Landbouw- en Visserijraad bijeen om de EU-visserijquota voor de Noordzee en de Atlantische Oceaan voor 2021 vast te stellen.

Helpt u mee om Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, op te roepen om actie te nemen om overbevissing te beëindigen en om de gezondheid van onze zee en oceaan te herstellen? Retweet en like onze tweet aan hem:

RETWEET

Vice-president Timmermans is de architect van de EU Green Deal en beweert toegewijd te zijn aan het bereiken van koolstofneutraliteit. Maar we kunnen dit niet bereiken als we de grootste koolstofvoorraad ter wereld blijven beschadigen: de oceaan. De oceaan heeft vissen nodig om gezond te blijven en om ons te blijven beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Toch heeft de EU Landbouw- en Visserijraad jaar na jaar visquota vastgesteld die hoger liggen dan wat wetenschappers hun hebben verteld dat duurzaam is. Daar moet nu een einde aan komen.

Retweet en like onze tweetalstublieft om Timmermans te laten zien dat de bewoners van Europaoverbevissing willen beëindigen. 

De oceaan is onze grootste verdediging tegen klimaatverandering. Die heeft de afgelopen eeuw al 90% van de door mensen veroorzaakte warmte opgenomen. Maar als we doorgaan met het vernietigen van ecosystemen vanwege overbevissing, dan kan de oceaan ons niet blijven beschermen.

Om het klimaat te redden, moeten we de oceaan redden. En een gezonde oceaan heeft vis nodig.

Onderneem vandaag nog actie. 

Bedankt voor je steun, 

Bec en het Our Fish team

PS Zit u niet op Twitter? Geen probleem, u kunt het ons laten weten door hier te klikken en we zullen u deze e-mails in de toekomst niet meer sturen: ik gebruik geen Twitter.

===========================================

Zie ook: 'Australische wetgeving dusdanig dat bedreigde diersoorten in zee 'vogelvrij' zijn, dit na enorme sterfte onder landdieren door bosbranden' (terwijl visfabriek Margiris, omgedoopt tot Abel Tasman, een schip van Parlevliet & Van der Plas uit Katwijk, de zeeën van Australië en daarbuiten leegvist.....)

'De EU laat andermaal zien niet te functioneren >> geen stappen tegen overbevissing' (een bericht van december 2019.......) 

'Rio Mare tonijn voor kinderen, zodat zij nog het uitsterven mee kunnen maken van deze prachtige dieren.......'

'Tonijn sterft langzaam maar zeker uit' (en dan wordt het vlees van deze mooie dieren ook nog eens verwerkt in sushi en kattenvoer.....)

'Overbevissing groter probleem dan gedacht >> Greenpeace: 'u mag gerust een visje eten.......'

'Nederland vist de wereldzeeën leeg' (waar een klein land al niet 'groot' in kan zijn.......)

'Stad gevormd door vissersschepen ontdoet de Argentijnse kustwateren van vis en inktvis' (en zie de links in dat bericht, anders dan de hier getoonde)

'Ghana: kustwateren leeggevist'

'Juncker heeft Senegal opgelicht met visserijverdrag'

'Sylvia Borren (ex-Greenpeace) is blij dat Greenpeace met de grote vissers aan tafel zit........'

'Greenpeace Klinckhamers vol lof over leegvissen zeeën..... Polderen tot het oneindige..... Vroege Vogels propaganda.....'

'Dierenmishandeling >> 'Kweekvis', de gruwelijke manier waarop deze dieren worden vermoord

'Dierenmishandeling van enorme proporties: vissen lijden een vreselijke dood door de slacht.....

'Carola Schouten (CU minister) loog over wetenschappelijk onderzoek naar pulsvisserij.......

'Visolie: de mensparasiet >> nu ook krill voor walvissen en pinguïns in voedsel voor de mens.......'

'Zalm, alles behalve gezond, al wil het Voedingscentrum (en de NVWA) daar niets van weten........'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten