Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 29 december 2020

Sint Maarten na chantage en machtsmisbruik akkoord met eisen van Nederland, zoals ook na orkaan Irma gebeurde: neokolonialisme anno 2020

Ongelofelijk weer, zijne CDA kwaadaardigheid staatssecretaris Knops heeft Sint Maarten zo gechanteerd dat Sint Maarten maar akkoord is gegaan met de eisen van deze plork, zodat er 30 miljoen euro voor 'directe Coronasteun' beschikbaar komt en er nog eens 30 miljoen wordt vrijgemaakt voor de bouw van een nieuwe gevangenis op Sint Maarten om zo de leefomstandigheden van gedetineerden te verbeteren...... Ofwel Knops heeft die verbetering van leefomstandigheden tegengehouden en erger nog directe Coronasteun voor de (vooral arme) bevolking van Sint Maarten achtergehouden daar de regering van Sint Maarten zich niet wilde binden aan het inhumane neoliberale beleid van Nederland........ Het is weer om de oren van je kop te schamen dat je uit Nederland komt......  

Knops is nogal blij met  zichzelf, wat een rotgrijns en jezus wat een schoft!!
 

Eerder al hield PvdA oplichter Plasterk zelfs humanitaire hulp tegen na orkaan Irma, daar Nederland eiste dat eerst de zittende regering moest aftreden, ofwel in feite gijzelde deze Nederlandse witte rotzak de overwegend arme bevolking van Sint Maarten die in diepe ellende zat vanwege de enorme schade veroorzaakt door deze orkaan.....

Afgelopen jaar zette Knops (en daarmee zijn baas, hare D666 hufterigheid Ollongren) de regering van Curaçao en Aruba op dezelfde manier onder druk, waarbij Knops o.a. het gore lef had om te stellen dat deze eilanden te weinig doen voor werkgelegenheid...... Ja ongelofelijk hè? De toeristenindustrie lag op haar reet door het Coronavirus, maar Aruba en Sint Maarten moeten meer werkgelegenheid creëren...... Wat betreft Curaçao is deze uitspraak nog schunniger, immers door smerig beleid van Nederland (en de VS) lag en ligt de olieraffinage op het eiland Curaçao plat, olieraffinage van Venezolaanse olie, Venezuela* het land waartegen Nederland al jaren stiekem de illegale sancties van de VS steunde en nadat de VS deze illegale sancties officieel maakte, schaarde Nederland zich er als EU-lidstaat achter.......

Zelfs tijdens de Black Lives Matter (BLM) protesten in de VS en Nederland had Knops er geen moeite mee om de nakomelingen van slaven op de slavenhandel-eilanden van de Antillen te chanteren....... Hetzelfde Nederland dat in de persoon van VVD opperploert Kamp de witte Nederlandse belastingvluchtelingen heeft geholpen hun zwarte geld te verkassen daar het bankgeheim op de Antillen in 2011 werd opgeheven......

De NOS plaatste een tekst over het laatste akkoord met Sint Maarten op haar site en daar durfde men de politici van Sint Maarten te schofferen over de volgende uitlating (letterlijk van de site): 

'De gemoederen liepen vorige week zo hoog op, dat er in het parlement van Sint-Maarten harde woorden vielen. Zo werd Knops "een Hitler-denkend individu" en "een Napoleon die geen richting kan geven" genoemd. Ook werd Knops vergeleken met drugsbaron Pablo Escobar.

Me dunkt volkomen begrijpelijk als je de smerige chantage ziet die Knops gebruikte om het volk van Sint Maarten te gijzelen, terwijl Knops ervan overtuigd was en is dat het Coronavirus uiterst gevaarlijk is......... (denk je de woede eens in.....) Dat was het nog niet beste bezoeker, o.a. Ronald van Raak van de SP maakte zich druk over deze uitspraken:

'Die opmerkingen vielen verkeerd in Nederland. Onder anderen Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) maakte zich er kwaad over en sprak van "een flagrant gebrek aan respect". Volgens hem was samenwerken "met dit soort mensen" niet mogelijk'

Waarom zou je respect tonen voor bestuurders die het volk van het eiland gijzelen en het bestuur chanteren??? De meest schofterig opmerking van van Raak was wel dat werken met 'dit soort mensen' niet mogelijk is...... 'Dit soort mensen?', het valt me nog mee dat hij niet over apen spreekt, wat een schoft!!! En dan vindt het grootste deel van de SP Kamerleden het vreemd dat de jongerenvereniging Rood de kont tegen de krib heeft gegooid.......

NOS correspondent Dick Drayer vond de uitspraak van van Raak blijkbaar wel mooi daar deze schoft o.a het volgende liet weten over de vergelijking die politici op Sint Maarten maakten: 

"Die mensen hebben niet de Tweede Wereldoorlog in hun genen zitten zoals wij dat hebben. Dus als zij een vergelijking maken met Hitler, dan is dat om expres pijn te doen, want ze weten wel dat dat gevoelig ligt in Europa. Maar het gevoel dat daarbij zit, hebben zij helemaal niet."

Nee hè Drayer, dat gevoel hebben die mensen niet, 'gelukkig dat Nederlandse politici keer op keer zo goed rekening houden met het feit dat de overgrote meerderheid van de gekleurde bevolking op de Antillen zit door zeer fout Nederlands beleid uit het verleden' dat zonder meer met nazisme/fascisme is te vergelijken...... Echter daar wil Drayer niets over horen, hij vindt dat dit niet zijn schuld is....... Het chanteren van dit eiland en de andere 'Nederlandse Antillen' (want dat zijn ze in feite nog steeds) is een smerige vorm van neokolonialisme en ook dat is niets anders dan een vorm van fascisme......    

Kwam op het NOS bericht door een Twitterbericht of een Facebookbericht dat ik niet terug kan vinden, mijn excuus. Als je weet wie dit was zal ik de naam hier vermelden.

NOS 23 december

Nederland en Sint-Maarten na veel gesteggel akkoord over derde steunpakket


Een krantenverkoopster op straat in Philipsburg op Sint-Maarten ANP 

Nederland en Sint-Maarten zijn het eens geworden over een derde steunpakket, waarmee het eiland door de coronacrisis geholpen moet worden. Het kabinet reserveert voor directe coronasteun ruim 30 miljoen euro. Daarnaast wordt er 30 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de bouw van een nieuwe gevangenis op Sint-Maarten en het verbeteren van de leefomstandigheden van gedetineerden.

"Met dit akkoord wordt er gewerkt aan de noodzakelijke structurele hervormingen die de economie en de samenleving van Sint-Maarten duurzaam weerbaarder moeten maken", zegt staatssecretaris Knops (Koninkrijksrelaties).

Moeizame onderhandelingen

Eerder sloot Nederland al soortgelijke akkoorden over steunpakketten met de twee andere autonome landen binnen het Koninkrijk: Curaçao en Aruba. Met Sint-Maarten verliepen de onderhandelingen aanzienlijk moeizamer.

Vorige week leek overeenstemming nog dichtbij, maar op het laatste moment botsten de landen met name over de voorwaarden voor de steun. Volgens Sint-Maarten kwam "er iedere keer een nieuwe voorwaarde bij", net als een deal in zicht was.

Sint-Maarten vond dat die voorwaarden inbreuk maakten op de autonomie: vooral dat Nederland de steun in tranches wil geven wekte veel ergernis. Die aanpak stelt Den Haag in staat de hulp stoppen als de beloftes over hervormingen niet worden nagekomen.

Hitler-vergelijking

De gemoederen liepen vorige week zo hoog op, dat er in het parlement van Sint-Maarten harde woorden vielen. Zo werd Knops "een Hitler-denkend individu" en "een Napoleon die geen richting kan geven" genoemd. Ook werd Knops vergeleken met drugsbaron Pablo Escobar.

Die opmerkingen vielen verkeerd in Nederland. Onder anderen Tweede Kamerlid Ronald van Raak (SP) maakte zich er kwaad over en sprak van "een flagrant gebrek aan respect". Volgens hem was samenwerken "met dit soort mensen" niet mogelijk.

Knops eiste dat in ieder geval de parlementariërs die de deal steunden de uitlatingen aan zijn adres veroordeelden. Anders zouden de afspraken worden geschrapt. De vergelijking tussen hemzelf en Hitler noemde hij "een absoluut dieptepunt". Afgelopen nacht nam premier Jacobs van Sint Maarten in een brief aan Knops afstand van de gewraakte uitspraken.

Not done

"Het gaat hier om het verschil in beleving van de Tweede Wereldoorlog", zegt correspondent Dick Drayer over de uitlatingen. In Europa heeft iedereen geleerd dat je niet zomaar vergelijkingen moeten maken met die periode.

Dat gevoel leeft minder op Sint-Maarten, zegt Drayer. "Die mensen hebben niet de Tweede Wereldoorlog in hun genen zitten zoals wij dat hebben. Dus als zij een vergelijking maken met Hitler, dan is dat om expres pijn te doen, want ze weten wel dat dat gevoelig ligt in Europa. Maar het gevoel dat daarbij zit, hebben zij helemaal niet."

In het persbericht over het akkoord tussen Sint-Maarten en Nederland laat Knops de controverse ongenoemd. Hij noemt de afspraken een belangrijke stap, maar benadrukt dat het traject nog niet is afgerond: "De hervormingen moeten ook echt uitgevoerd worden. Alleen dan ligt voorspoed voor de burgers op Sint-Maarten in het verschiet."

============================

* Eerder konden zieke Antillianen naar Venezuela voor medische hulp, daar deze zwaar ontoereikend was op de Antillen, alweer te danken aan wanbeleid van Nederland en niet van het bestuur op- de eilanden!!!

Zie ook: 'EU sancties tegen Venezuela aangescherpt, waar Nederland de voormalige Antilliaanse slaveneilanden, slachtoffers van die sancties, tijdens de anti-racistische demonstraties durft te chanteren'  

'Black Lives Matter maar niet voor neokoloniaal Rutte 3: Coronahulp voor Antilliaanse slaveneilanden alleen na hervormingen' (en zie de links in dat bericht)

'Rellen op Curaçao, de verantwoordelijken: Raymond Knops (CDA staatssecretaris) en Kajsa Ollongren (D66 minister)'

'Nederland chanteert alweer Antilliaanse eilanden: nu voor hulp bij Coronacrisis'

'Rutte durft na Nederlandse chantage te zeggen dat Sint Maarten niet is voorbereid op nieuw orkaanseizoen....... 8 maanden na orkaan Irma!' (terwijl Nederland nog steeds niet heeft gezorgd voor orkaanbestendige bouw, wat de witte Nederlandse belastingvluchtelingen al decennia geleden hebben gedaan voor zichzelf.......)

'Sint Maarten bukt nog steeds onder de gevolgen van orkaan Irma, pas na bijna 8 maanden maakt Nederland wat geld over........'

'Puerto Rico ('VS') wordt nog steeds slecht of niet geholpen voor gevolgen orkaan Maria >> Trump: 'eiland krijgt teveel hulp'' (ook met aandacht voor Sint Maarten)

'Sint Maarten: het jarenlang falende beleid van Nederland heeft orkaan Irma 'de vrije hand gegeven...''

'Sensatie Radio1: orkaan Irma genoeg voor dagenlang extra NOS 'nieuws........''




Geen opmerkingen:

Een reactie posten