Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 19 december 2020

Stientje van Veldhoven (D66 staatssecretaris) luister: statiegeld op blik nu!!!

Moet zeggen dat het me van van Veldhoven meeviel dat ze alsnog de kleine plastic flesjes met statiegeld door zowel de Tweede als Eerste Kamer kreeg geloodst*. Immers van Veldhoven, die D666 vals groen waste de laatste 10 jaar, zei na haar aantreden als staatssecretaris van o.a. milieu, dat statiegeld een kwestie was die de producenten onderling moesten afspreken, precies het argument dat ze in de Kamer altijd verfoeide (ja moet je nagaan....)

Meike Rijssen van Greenpeace is een petitie gestart in een poging van Veldhoven in beweging te zetten ook statiegeld op de blikjes door de Kamers te trekken, me dunkt ze heeft nog een paar maanden, dus opstaan van Veldhoven en probeer nog één keer iets goed te doen!!

Let vooral niet op de koppen in de petitietekst want daar wordt je ter plekke onpasselijk van, neem dat: 'Yes We Can', weet je nog, dat de grote bedrieger Obama deze gebruikte en waar hij na het presidentschap te hebben gewonnen, zonder enige prestatie op dat gebied de Nobelprijs voor de Vrede kreeg??  Om daarna ongelofelijk genoeg 4 illegale oorlogen te beginnen (of daartoe te hebben aangezet, zoals de oorlog in Oost-Oekraïne...)..... Obama de zoveelste niet vervolgde oorlogsmisdadiger, al zijn de meeste andere oorlogsmisdadigers (althans 'de groten' onder hen) hoofdzakelijk wit......

Meike Rijssen heeft wel een dubbele pet op, immers ze is campagneleider plastic, die zich nu met blik bemoeit, zal wel tijdelijk zijn, want het lijkt me van belang om daar een aparte campagneleider op te zetten, maar een kniesoor die daar over valt......

Lees en zie wat blik kan doen met bijvoorbeeld koeien en ik verzeker je: daar word je niet vrolijk van, of je moet een sadistische psychopaat zijn. Lees en teken de petitie ajb en geeft het door!!

Laat Stientje afrekenen met zwerfafval


Jaarlijks belanden er 100-160 miljoen blikjes in de natuur. Tijdens het maaien versplinteren de blikjes in messcherpe stukjes. Het gevolg? 12.000 zieke en 4000 dode koeien! 

Statiegeld is een effectieve methode tegen zwerfafval. Vraag staatssecretaris Stientje van Veldhoven nú statiegeld op blik in te voeren.

Onderteken de brief

Waarom statiegeld op blik nu nodig is

Bedrijven houden de invoer van statiegeld al 19 jaar tegen. Laat Stientje het lobbydossier sluiten.

  • Het aantal blikjes in zwerfafval is de eerste helft van dit jaar gestegen met 19%

  • Statiegeld vermindert het aantal blikjes en flesjes in de natuur met 70-90%

  • 78% van de Nederlanders steunt de maatregel

Ontdek de noodzaak

Yes We Can!

Dankzij supporters als jij hebben we een historische overwinning behaald. Onze petitie ‘I LOVE STATIEGELD’ is meer dan 100.000 keer ondertekend in 2018. Samen met o.a. de Statiegeldalliantie en de Plastic Soup Surfer hebben we ervoor gezorgd dat er statiegeld op kleine flesjes komt. Nu nog op blik!

Samen schrijven we voor een schone aarde

Onderteken de brief

Met vriendelijke groet,

Meike Rijksen
Campagneleider Plastic

==========================================

* Door de beide Kamers, al zou ik me van de Eerste niets meer aantrekken nadat Ollongren een motie van die Kamer over het bevriezen van de huren naast zich neerlegde, de inhumane en onbeschofte D666 trut!!!

Zie ook: 'Blik met drank 80 jaar.... 'Hoera!!!''

'Shell en Exxon lobbyen voor het behoud van eenmalige plasticverpakkingen' (ja je weet wel: Shell dat zich de laatste tijd vooral inzet om haar naam groen te wassen (greenwashing), terwijl het bloed van het merk afdruipt......)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten