Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 22 december 2020

Kabinet Rutte 3 overlegt over kinderopvangtoeslagenschandaal i.p.v. onmiddellijk af te treden

Het is ronduit schandalig dat het kabinet het gore lef heeft om nog te overleggen hoe te reageren op het kinderopvangtoeslagenschandaal........* Als dit kabinet ook maar was begiftigd met enig ethisch en moreel besef had men al lang de conclusie getrokken af te treden, echter dat besef is bij dit kabinet al vanaf de start volledig afwezig, liegen en bedriegen is het enige waar dit kabinet goed in is, zoals ook de eerste twee kabinetten onder leiderschap van aartsleugenaar Rutte..... Nog dit jaar durfde Rutte te beweren dat hij pas in 2019 over dit toeslagenschandaal heeft gehoord, als je dat gelooft moet je wel knettergek zijn of (en dat is voor het overgrote deel van de bevolking het geval) je bent gehersenspoeld door de reguliere media die niet anders doen dan VVD premier Rutte roemen en hem op een schild hijsen als was hij een held, i.p.v. hem met pek en veren door de mediastraten te voeren......**

De slachtoffers van dit meer dan walgelijke schandaal hebben mee moeten maken hoe ze zwaar in de schulden zijn beland, wat betekende dat: -veel mensen hun huis uit werden gezet, -de relatie van velen op de klippen liep, -bedrijven van mensen failliet zijn gegaan en niet in de laatste plaats: -mensen in depressies zijn weggezakt en een aantal zich zelfs het leven heeft genomen...... Me dunkt er zijn kabinetten over veel minder gevallen........ 

 
Het is een gotspe dat men na het opstappen van D66 staatssecretaris en volksverlakker Snel, 2 staatssecretarissen heeft aangesteld om dit schandaal op te lossen, het is dan ook schunnig dat de slachtoffers een jaar later nog steeds niet schadeloos zijn gesteld, terwijl bedrijven intussen tientallen miljoenen kregen, in eerste plaats amper zonder enige voorwaarde om de Coronacrisis te kunnen overleven......

Verder mag het iedereen wel duidelijk zijn dat de positie van PvdA voorzitter en lijsttrekker Asscher onhoudbaar is geworden, deze ploert dient de politiek per direct te verlaten en nee geen lange en vette uitkering en al zeker geen politieke benoeming op een dik betaalde baan, weg met deze plork!!! Hetzelfde geldt voor de zo door de media bejubelde CDA hufter Wopke Hoekstra en de huidige minister van Sociale Zaken, D66 oplichter Koolmees!! Hoorde vlak voor publicatie van dit bericht dat men zich in de PvdA beraad over de positie van Asscher..... ha! ha! ha! ha! Dat je daar nog over moet discussiëren, belachelijk en het zoveelste overbodige bewijs dat ook de PvdA weggevaagd moet worden!!

 

Vanmorgen in Standpunt NL een pleidooi om het kabinet aan te laten blijven daar 'we middenin een pandemie zitten......' ha! ha! ha! ha! Ja, het kabinet heeft daar al 'zo geweldig op gereageerd dat het zeker moet blijven zitten.....' Belachelijk en totaal ongeloofwaardig!!

In het programma o.a. de meer dan waardeloze 'politieke verslaggever' Kees Boonman (die al lang in het bejaardentehuis had moeten zitten) en zoals gewoonlijk moest hij het weer opnemen voor Rutte en z'n waardeloze kabinet en nee aftreden van het kabinet zou uit den boze zijn als je z'n belachelijke pleidooi hoorde, zelfs Asscher mag aanblijven als voorzitter van de PvdA. logisch daar Boonman grootlobbyist is ven het ijskoude inhumane neoliberalisme en ook Asscher is daar een lakei van geweest tijdens Rutte 2, naast het feit dat hij één van de hoofdverantwoordelijken is van het kinderopvangtoeslagenschandaal.....

En mensen, als je in maart in het stemhok staat stem dan zeker niet op VVD, CDA, PvdA en D66, de hoofdverantwoordelijken in deze zaak......

Ben bepaald geen fan van Marianne Zwagerman maar haar column vandaag op BNR raakte de politiek en de waardeloze (afhankelijke) media op de juiste manier!!  

Hier de column van Zwagerman:

Liegen, draaien, wegmoffelen en ontkennen

Mensen leven niet in filterbubbels en nepnieuws vormt minder dan een procent van het mediadieet van consumenten, legde mediaprofessor Mark Deuze woensdag uit in The Big Five.

Toch is dat een van de grootste problemen van deze tijd als je de media moet geloven, die daarmee zelf nepnieuws rondpompen. Het is dus niet zo raar dat media onder vuur liggen; het weekthema waar Deuze over kwam praten. Een thema dat media neerzet als slachtoffer, als de underdog, in plaats van de waakhond die ze zouden moeten zijn.

Zien media wel waar de kogel vandaan komt? De schutter is niet de consument, die vanuit mediawijsheid steeds vaker zelf de bron van informatie weet te vinden. Net zo gretig als minister Ollongren noemen journalisten dat dan nepnieuws. Klakkeloos nemen ze het narratief van de regering over, terwijl die de voornaamste tegenstander van de media is.

Vandaag overlegt Mark Rutte in het Catshuis over het dodelijke rapport Ongekend Onrecht. Het onderzoek naar de toeslagen-affaire bij de Belastingdienst legde de Rutte-doctrine bloot. De Kamercommissie constateert dat transparantie, openheid en volledigheid niet de leidende principes zijn bij de beantwoording van Kamervragen en Wob-verzoeken. Met andere woorden: ambtenaren ontwikkelden op advies van Rutte een patroon van liegen, draaien, wegmoffelen en ontkennen.

De stelselmatige tegenwerking van Kamerleden en journalisten door ministers en ambtenaren ondermijnt de gezonde democratie. Een zeer zware aanklacht die nauwelijks tot ophef leidt onder journalisten. Die rennen alweer hijgerig achter politieke leiders aan om te kijken of en wanneer het kabinet valt, in plaats van op hoge toon te eisen dat de regering media eens serieus gaat nemen en per omgaande alle Wob-verzoeken uitvoert zonder zwartgelakte pagina's.

Pieter Omtzigt schreeuwde naar Sophie van Leeuwen dat journalisten hun werk beter moeten doen en daar heeft hij natuurlijk gelijk in. Hoe kan het zijn dat tienduizenden kapotgemaakte gezinnen totaal onder de radar bleven? Dat geen journalist behalve Pieter Klein van RTL en Jan Kleinnijenhuis van Trouw hun leed opmerkte? Journalisten zijn onzichtbaar geworden voor gewone mensen, constateert professor Deuze.

Er zijn geen lokale correspondenten meer omdat lokale kranten allemaal zijn afgeknepen door hun nieuwe Belgische eigenaren. Een media-uitverkoop waartegen ook geen journalist ooit protesteerde en die de regering liet gebeuren. Je zou bijna denken dat het Rutte wel goed uitkwam. De getroffen gezinnen worden misschien ooit schadeloos gesteld, hun ongekende onrecht wordt misschien ooit rechtgezet. Maar wie repareert de journalistiek?

 ========================================

*  De reguliere media in ons land hebben jarenlang veel te weinig gedaan om de burgers te steunen en zaken te openbaren die te maken hebben met het kinderopvangtoeslagenschandaal, geen aandacht voor de uiterst onbeschofte behandeling van deze burgers door de kabinetten Rutte 2  en 3 en dan met name de ministeries van Sociale Zaken en Financiën (waar de belastingdienst onder het laatste ministerie valt). Dezelfde media noemen deze zaak een 'affaire' dus: 'kinderopvangtoeslagenaffaire', terwijl ieder weldenkend mens spreekt over een schandaal van enorme proporties......

** Dezelfde media prezen en prijzen Rutte, zijn zwaar disfunctionerende CDA collega en minister de Jonge en zelfs de zogenaamd door oververmoeidheid opgestapte VVD hufter Bruno Bruins voor de meer dan waardeloze aanpak van de Coronacrisis........ (Bruins durfde bij de aanvang van de Coronacrisis nog te zeggen dat het virus ons land nooit zou bereiken; hoe dom en gek moet je zijn om zoiets te beweren, hoe je ook denkt over dit virus......)

Zie ook: 'Rutte (VVD premier) zegt pas in juni 2019 over de problemen met de toeslag voor kinderopvang te hebben gehoord' (als dat waar zou zijn, wat het niet is, zou dit een zo zwaar brevet van onvermogen zijn dat hij per direct op moet stappen!!)

'Kinderopvangtoeslagen invordering ook een drama op Radio1 dankzij de 'o zo leuke' Marc-Robin Visscher'

'Snel (staatssecretaris D66) heeft weer gelogen over toeslag kinderopvang en mist elk ethisch besef'

'Menno Snel (staatssecretaris D66) overleeft zonder enig ethisch besef debat over toeslag kinderopvang'

'Helma Lodders (VVD 2de Kamer) neemt het op voor belastingdienst klokkenluider i.z. kinderopvangtoeslag'

'Belastingontduiking: 620.000 Nederlanders met een 'verhuld vermogen' in het buitenland'

'Asscher (PvdA ex-minister) en Wiebes (VVD ex-staatssecretaris) waren op de hoogte van de jacht op kindertoeslag ontvangers en deden niets

'Belastingdienst blijft jacht maken op de gewone mens' 

'Tamara van Ark (VVD staatssecretaris) wil 'bijstandstrekkers' pakken die mede dankzij de kabinetten Rutte werkloos zijn geworden' (de jacht op bijstandsgerechtigden is te vergelijken met de jacht op de ouders met een toeslag voor kinderopvang, terwijl de fraude met bijstand wat betreft het schadebedrag nog niet één procent uitmaakt van de belastingontduiking door welgestelden: een slordige 18 miljard op jaarbasis.....) 

En dan vindt men het gek dat politici op straat worden beschimpt, zie wat dat betreft: ''Het gebrek aan respect voor politici is zorgwekkend.....' ha! ha! ha! ha!'  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten