Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 5 december 2020

Ex-topman Goldman Sachs weigert te betalen voor fraudeschandaal

Ongelooflijk maar waar: ex-topgraaier van Goldman Sachs, Gary Cohn, weigert mee te betalen voor de enorme boete die de bank moet betalen voor een fraudeschandaal in Maleisië. De bank moest een miljardenboete betalen en vroeg Cohn een bijdrage te leveren, daar e.e.a. onder zijn leiding gebeurde, de bank vroeg hem 10 miljoen dollar terug te betalen, bij wijze van spreken 'peanuts' voor deze topgraaier..... Maar nee, Cohn weigert te betalen daar deze terugbetaling juridisch niet is af te dwingen......

Goldman Sachs kwam weg met deze grootschalige fraude door akkoord te gaan met een schikking, je reinste klassenjustitie, waarmee misdadigers hun handen zogenaamd in onschuld kunnen wassen, geteisem als Cohn!!.......

Eén en ander geeft nog eens aan dat de overgrote meerderheid van CEO's en CFO's van grote bedrijven psychopathische rotzakken zijn, die maar twee dingen wensen: zoveel mogelijk geld verdienen en macht vergaren, desnoods over de rug van doden......... (macht als grote invloed uitoefenen op politiek economisch beleid)

Het volgende artikel werd geplaatst op DeBeurs.nl:

'Ex-topman Goldman Sachs wil niet betalen voor fraudeschandaal'

Gepubliceerd op 3 december 2020 13:35

De twee grootschoften Cohn en Trump

NEW YORK (AFN) - Gary Cohn, voormalig president van Goldman Sachs, weigert te betalen om zo boete te doen voor een groot fraudeschandaal in Maleisië waar de Amerikaanse zakenbank bij betrokken was en miljardenboetes voor kreeg opgelegd. Goldman Sachs had hem gevraagd ruim 10 miljoen dollar aan beloning terug te betalen om zo een gebaar te maken en te helpen de reputatie van de bank op te poetsen, maar bronnen zeggen tegen persbureau Bloomberg dat Cohn nog niet met dat geld over de brug is gekomen.

Goldman Sachs maakte in oktober bekend tientallen miljoenen aan beloning en bonussen terug te vorderen of in te houden van zittende en voormalige topbestuurders zoals topman David Solomon, oud-baas Lloyd Blankfein en dus ook Cohn die tussen 2006 en 2016 de rol van president vervulde bij de bank. Daarna was Cohn tot maart 2018 economisch topadviseur van president Donald Trump. De andere bestuurders hebben ingestemd, maar Cohn heeft nog geen geld overgemaakt. Hij kan hier niet toe gedwongen worden.

De topbestuurders zijn niet beschuldigd van directe betrokkenheid bij het fraudeschandaal rond het Maleisische staatsfonds 1MDB, maar Goldman Sachs vindt dat er wel een bepaalde aansprakelijkheid moet zijn voor schandalen die plaatsvinden onder hun leiding. Dat zou volgens de bank moeten bijdragen aan het herstellen van de reputatie van het bedrijf.

Goldman Sachs sloot eerder grote deals voor het Maleisische staatsfonds. De voormalige premier van het land, Najib Razak, zou via het fonds grote sommen geld hebben laten wegsluizen. De Maleisische regering richtte 1MDB in 2009 op als investeringsfonds voor economische ontwikkeling. De Amerikaanse justitie schat dat er miljarden dollars uit het fonds zijn verdwenen.

================================

Zie ook: 'Goldman Sachs de zoveelste bank die uiterst misdadig gedrag afkoopt met een schikking'

'G20 doet niets aan de schulden van arme landen bij commerciële banken, terwijl die landen al extra lijden door het Coronavirus'

'Goldman Sachs: het genezen van een patiënt is niet rendabel........' (vandaar ook dat wie zich laat inenten tegen het Coronavirus, dat hoogstwaarschijnlijk jaarlijks zal moeten herhalen >> ping ping kassa, niet alleen voor de farmaceuten maar ook voor de banken!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten