Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 15 december 2020

Paul Blokhuis (ChristenUnie staatssecretaris) schiet weer eens een ferme bok: wil verkoopbonussen tabaksfabrikanten aanpakken

De enorme CU flapdrol Blokhuis schoot afgelopen donderdag een meer dan levensgrote bok toen hij n.a.v. een dom bericht gebracht door de NVWA aankondigde hard op te zullen treden tegen tabaksfabrikanten die bonussen geven aan supermarkten voor de verkoop en zichtbaarheid van hun producten....... De sufferd vergat even dat die bonussen niet aan klanten wordt gegeven maar aan degenen die tabak verkopen en dat is een doodnormale zaak en niet verboden!!

Blokhuis was te horen op Radio1 rond 8.38 u. en daar maakte hij een enorme blunder met te zeggen 'het kan niet zo zijn (gadver) dat we in de supermarkten zijn waar we met z'n allen gezondheid nastreven en bla bla bla........ ha! ha! ha! ha! Hier gaf deze christelijke onbenul zichzelf een brevet van onvermogen, immers de supermarkten liggen bomvol producten die zwaar ongezond zijn, maar waartegen Blokhuis geen maatregelen wenst te nemen, neem alle producten met palmolie, dit is een slecht vet en zorgt ervoor dat je aderen dichtslibben met alle narigheid, doden en zorgkosten van dien...... 

Over vet gesproken: er zit toch al veel te veel vet in allerlei producten, hetzelfde geldt voor suiker en zout en dat ook in producten voor kinderen die daarmee een zeer slechte start van hun leven maken, maar ach dat interesseert deze christenbroeder geen zier, immers de producenten van al die troep, ook die uit de doodsindustrie die men aanduidt als intensieve veehouderij, behoren tot de vrienden van de ChristenUnie en veel 'veeboeren' (lees: dierenbeulen) zijn zelfs lid van de ChristenUnie....... (zo meer over die 'boeren' en hun doodsindustrie)

Met de kans dat deze foto direct wordt verwijderd nog even een blik op een aantal tabaksmerken:

 

Trouwens dat de NVWA geen controles doet op slechte vetten en andere zaken als teveel zout en suiker, is al een teken aan de wand, zelfs al kan de NVWA daar niets tegen ondernemen kan het wel bij de politiek en media aankloppen met waarschuwingen, zoals ze ook in het hieronder opgenomen artikel waarschuwen voor tabaksgebruik!!!

Wanneer gaat Blokhuis optreden tegen autodealers die benzine dan wel dieselauto's verkopen?? Jaarlijks overlijden rond de 18.000 mensen aan de gevolgen van langdurige auto-uitstoot inademing en niet een paar maanden eerder, maar jaren eerder en dat na een akelig ziekbed......... Dit nog buiten het grote aantal kinderen dat jaarlijks long- en/of luchtwegklachten oploopt door diezelfde uitstoot....... Uiteraard doet hypocriet Blokhuis dat niet, zoals ook de NVWA zich vooral richt op roken en niet op autorijden..... Extra belachelijk: de NVWA gaat dezelfde controles uitvoeren bij benzinestations, terwijl de NVWA geen probleem heeft met alle doden die in en door het verkeer vallen en hoe voert de NVWA deze controles uit? Precies: met de auto!!

Nog zo'n 'bedrijfstak' waar de NVWA zwaar nalatig is: de intensieve martelveehouderij, terwijl zich toch ook daar gevaarlijke ziekten ontwikkelen en deze doodsindustrie ervoor zorgt dat Nederland een onevenredig grote aanjager is van de klimaatverandering, die nu elk jaar wereldwijd duizenden slachtoffers eist en enorme schade aanricht....... Voorts is vleeseten slecht voor je lichaam, het kan meerdere kankers veroorzaken, waarvan de belangrijkste wel maag en darmkanker is!! Voorts tast het eten van vlees een groot aantal andere organen aan, zelfs hart en lever zijn daar niet van uitgesloten!!! Benieuwd of er ChristenUnie leden in de top van de NVWA werken, het zou me niet verbazen.....

Blokhuis is zo'n grote hypocriet, dat het hem totaal niet interesseert dat de grote tabaksfabrikanten via Nederland de belasting ontduiken in de landen waar ze die zouden moeten betalen >> echt fijn christelijk: geld verdienen aan misdaad!!

Om te laten zien hoe belachelijk en kafkiaans de NVWA bezig is, de volgende tekst van de site van deze flutorganisatie (de zaken die extra belachelijk zijn heb ik 'vet weergegeven', zoals een deur waarachter de tabak zich bevindt, maar die ook wel eens voor andere zaken worden geopend en dat mag niet naar het inzicht van de NVWA..... ha! ha! ha! ha! ha!):

NVWA treedt op tegen verkoopbonussen voor rookwaren bij supermarkten

Nieuwsbericht | 10-12-2020 | 07:00

Tabaksfabrikanten maken op grote schaal verboden afspraken met supermarkten over verkoopbonussen en vergoedingen voor de zichtbaarheid en beschikbaarheid van rookwaren (zoals tabak en elektronische sigaretten). Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarbij 6 supermarktketens zijn onderzocht.

De NVWA ontdekte bij deze 6 (middel) grote supermarktketens in totaal 51 samenwerkings-overeenkomsten met onrechtmatige vergoedingen tussen de supermarktketens en 10 verschillende tabaksfabrikanten. De verboden afspraken tussen tabaksfabrikanten en supermarktketens gaan over vergoedingen voor behaalde verkoopresultaten (verkoopbonussen) en over schapvergoedingen (vergoeding voor opname in het schap en over beschikbaarheid en zichtbaarheid van deze producten). Voor de introductie van een nieuw product of merkvariant worden vaak eenmalige vergoedingen bovenop de vaste schapvergoeding gegeven.

De hoogte van de verboden vergoedingen van tabaksfabrikanten aan supermarktketens varieert van €10.000 tot circa 2 miljoen euro per jaar.

Voor rookwaren geldt een strikt reclameverbod. Ook vergoedingen die ten doel hebben de verkoop van deze producten te stimuleren zijn daarom niet toegestaan. De NVWA treedt op tegen de verboden vergoedingen door de fabrikanten een bestuurlijke boete op te leggen. De hoogte van de bestuurlijke boete is wettelijk vastgesteld op €45.000 en kan bij herhaalde overtreding oplopen tot €450.0000. Iedere verboden overeenkomst telt hierbij als een aparte overtreding.

Om na te gaan of tabaksfabrikanten een einde hebben gemaakt aan de verboden afspraken zal de NVWA blijven controleren. Ook start de NVWA in het najaar van 2020 een vergelijkbaar onderzoek bij tankstations.

Inspecties uitstalverbod rookwaren

Inspecteurs van de NVWA hebben in de maanden juli, augustus en september van 2020 ook een andere handhavingsactie uitgevoerd om te controleren of supermarkten zich houden aan het uitstalverbod voor rookwaren. Sinds 1 juli 2020 moeten rookwaren in supermarkten namelijk helemaal aan het zicht worden onttrokken.

Bij deze inspecties bij supermarkten bleek dat nagenoeg alle supermarkten de rookwaren hadden afgeschermd. Van de 68 winkels die de NVWA bezocht waren bij 2 winkels de rookwaren nog niet afgedekt. Bij 33 bedrijven waren de rookwaren wel afgeschermd, maar werd nog niet aan alle voorwaarden voldaanZo lagen er in sommige winkels nog andere producten achter het afdekmiddel, waardoor de deuren vaker opengaan dan strikt noodzakelijk is voor de verkoop van rookwaren. Ook waren er winkels waar nog niet alle rookwaren waren afgedekt. In enkele gevallen was een merknaam van sigaretten bij de aanduiding geplaatst. Ook kwam het voor dat er meer dan 1 aanduiding op het afdekmiddel stond.

Bij 5 winkels zagen inspecteurs dat een ander onderdeel van het reclameverbod voor tabak werd overtreden, bijvoorbeeld omdat er een poster met tabaksreclame hing. De NVWA heeft opgetreden tegen supermarkten die zich niet aan de regels hielden. Er zijn in totaal 30 bestuurlijke boetes en 3 schriftelijke waarschuwingen opgelegd.  De hoogte van de bestuurlijke boete is wettelijk vastgesteld op €450 en kan bij herhaalde overtreding oplopen tot €4500.

Roken is zeer schadelijk voor de gezondheid. Omdat het zien van tabaksproducten bij verkooppunten kan aanzetten tot roken geldt er bij supermarkten een uitstalverbod. Dit is een van de maatregelen om het stoppen met roken makkelijker te maken en beginnen moeilijker, op weg naar een rookvrije generatie.

Vanaf 1 januari 2021 geldt het uitstalverbod (ook wel display-ban genoemd) ook voor andere verkooppunten, waaronder ook webwinkels en tankstations. De NVWA zal ook bij deze verkooppunten de naleving van het uitstalverbod gaan controleren. Alleen voor bepaalde speciaalzaken geldt dan nog een uitzondering.

=========================================

Zie ook: 'Paul Blokhuis (staatssecretaris CU): anti-rook politiek of hoe kan je het volk nog meer zand in de ogen strooien....

'Wanda de Kanter (longarts) wil naast de e-sigaret ook alcohol en autorijden verbieden'

'Rokers-schandpalen op stations moeten weg, veronderstel dat de trein echt een alternatief voor de auto wordt'

''De Sjoemelsigaret', roken: de kruistocht is nog lang niet voorbij'

'Luchtvervuiling veroorzaakt naast long- en luchtwegklachten, ook psychische aandoeningen bij kinderen'

'Luchtvervuiling en de geestelijke gezondheid van kinderen (2)'

'Wereld Anti-Tabaksdag: volksverlakkerij en veel hypocriet gezeur'

'Jan Kees Emmer (Telegraaf): Amsterdam emissieloos is voor 'milieudrammers''

'Roken: is rattengif in tabak reden tot ingrijpen van de overheid?'

'Luchtvervuiling veroorzaakt naast long- en luchtwegklachten, ook psychische aandoeningen bij kinderen

'Hartklachten ook door lage niveau's van luchtvervuiling.....'

'Rokers verenigt u: tijd voor een proces tegen de staat!'

'Longartsen tegen gebruik van dieselbrandstof'

'Nederlander leeft 13 maanden korter door luchtvervuiling, dat zijn meer dan 260.000 mensenlevens'

'De Kanter (longarts) ontkent dat georganiseerde misdaad profiteert van elke verhoging tabaksaccijns....'

'Longarts Dekker (Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk) wil dat werkgevers hun arbeiders verbieden te roken...............'

'Roken in openbaar moet verboden worden, aldus KWF.......' (alleen vergiftiging middels auto-uitstoot is toegestaan....)

---------------------------------------------------

Wat betreft ongezonde levensmiddelen en frisdrank zie: 'Vijf voedselleugens ontmaskerd'

'Suiker en Kanker' (terwijl stevia een prima vervanger is van suiker, je wordt er niet dik van en het remt obesitas af; in Japan zijn er veel minder gevallen van obesitas, niet voor niets, al in de 70er jaren is stevia daar verplicht als vervanger van (geraffineerde) suiker, dat daar niet meer mag worden gebruikt!!)

'Blue Band smeerdiploma is goed voor peuter.........'

'Kinderen en gif: verbod op slechte voedingsstoffen

'Rutte 3 ontmoedigt gezond eten en jaagt daarmee bewust de zorgkosten verder op!'

'Schippers weer plat op de bek: groei aantal reclames gericht op kinderen voor ongezond voedsel en snoep.........'

'Schippers maakt zich alweer 'druk' om 'obese kinderen.....''

'Coca-Cola betaalt wetenschappers om haar producten te promoten en voor weerleggen kritiek......'

'Schippers doodstil: zoutgebruik in sauzen en bereide maaltijden met 15% gestegen.......'

'Schippers fel tegen alcoholsponsoring uit de sport, ach per dag overlijden 'maar' 12 mensen t.g.v. alcoholgebruik.......'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten