Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 25 februari 2013

Kinderen en gif: verbod op slechte voedingsstoffen

Foodwatch, een 'onafhankelijke' Nederlandse organisatie, die 'samen met u op komt voor transparantie over voedsel en eerlijk eten!', liet vandaag weten dat we het niet langer moeten pikken dat allerlei schadelijke stoffen zoals suiker en foute vetten in voedsel, drank en snoep voor kinderen zit. Voorts maakt de organisatie zich terecht boos over alle foute reclame, die over kinderen wordt uitgestort, of dat nu in reclame, of in een door een bedrijf gesponsord programma is.

Foodwatch begaat één kapitale fout, suiker is allang niet meer nodig, de EU heeft de introductie van 'Stevia' jarenlang tegen gehouden, ter wille van de suikerindustrie, terwijl dit een natuurlijke zoetstof is, die vele keren zoeter is dan suiker en bovendien een gunstig effect heeft op diabetes, of het voorkomen van diabetes. Voor vet geldt hetzelfde, foute vetten moet je niet willen gebruiken, daar zijn voldoende alternatieven voor. Foodwatch zou niet voor minder troep, maar voor een totaalverbod op een aantal stoffen moeten pleiten.

Voorts zou Foodwatch VVD stoephoer Schippers verantwoordelijk moeten stellen voor alle negatieve effecten van foute voedingsstoffen, zij weet dat deze alternatieven er zijn, maar om de industrie te beschermen, staat ze toe, dat kinderen dagelijks worden vergiftigt in ons land. Bovendien zorgt zij met deze handelswijze, dat er een onevenredig grote belasting op de zorg bestaat en blijft bestaan (ja zelfs groeit), maar intussen wel lopen te zeiken, dat de zorgkosten jaar na jaar stijgen.........

Dat Foodwatch zich keert tegen reclames en sponsoring die op kinderen is gericht, is volkomen terecht, net als de klacht, dat het nog steeds niet onmiddellijk duidelijk is, wat er in een product zit, als je dit van het schap in de winkel pakt (als je de etiketten wilt kunnen lezen, moet je zelfs een vergrootglas meenemen), meer dan schandalig, het is godverdomme 2013!!!!!
Nogmaals dat is alleen om de 'heren/dames ondernemers te beschermen, terwijl de overheid o.a. de taak heeft de burger voedselveiligheid te bieden (daar betalen wij belasting voor!), dat dit allang niet meer zo is, blijkt wel uit het uitkleden van de verschillende inspecties, door diverse, opeenvolgende kabinetten, die met de VVD of het CDA aan het stuur, met de steun van de PvdA, D66, CU, en SGP natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten