Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 27 februari 2013

Voedsel betrouwbaar of niet?

Vanmorgen op Radio1 (rond 07.45u.) professor Tiny van Boekel over alle voedselschandalen. Door het peperdure, uit belastinggeld betaalde presentatie-duo in eerste instantie aangekondigd als van Bokkel, maar dat is logisch, als je maar met z'n tweeën presenteert gebeuren dat soort fouten nu eenmaal. Van Boekel van de Wageningen Universiteit, een universiteit, die de laatste 15 jaar is verworden tot een universiteit, die vooral de belangen van ondernemers verdedigt, of dat nu boeren of voedingsfabrikanten zijn. Niet verwonderlijk dus, dat hij tot een paar keer toe herhaalde dat er veel meer goed gaat, dan fout. Ja, als je iets niet weet, veronderstel je dat het goed gaat met het voedsel dat je koopt, bovendien denk je eens in, dat het meeste fout zou gaan........

Marcel Oosten (het zwaar overbetaalde mannelijk deel van de presentatie) vroeg van Boekel of er niet veel te veel schijven zijn, waarover het voedsel gaat, hij noemde als voorbeeld, de varkens die naar Italië worden vervoerd en als ham terugkeren naar Nederland..... Ja daar kan de professor zich wel in vinden, al kan je daar vanwege de vrije markt niets aan doen.

Natuurlijk kwam de zwaar tekortschietende inspectie aan bod. De professor zegt zowaar, dat de inspecties maar weinig geldelijke middelen ter beschikking hebben en dus moeten kiezen, m.a.w. paardenvlees is niet gevaarlijk voor de volksgezondheid, maar met bacteriën besmet vlees wel. Dus de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) controleert alleen de veiligheid van voedsel. Nou dacht ik toch gehoord te hebben, dat veel paardenvlees volgepropt zit met 'paarden-geneesmiddelen'. Voorts kan je je afvragen in welk land van Boekel echt woont, als je ziet hoe vaak het mis gaat met voedsel, waardoor bijvoorbeeld ouden van dagen komen te overlijden. Maar daar zou van Boekel het eerder genoemde antwoord op geven: het gaat meestal goed met de voedselveiligheid en volledige veiligheid is niet haalbaar.........

Lara 'gekkekoeienziekte' Rensen, de peperdure wederhelft van het presentatie-duo, had nog een slimme opmerking, zij noemde de prijzenslag in de supermarkten, m.a.w. 'wij' willen alles zo goedkoop mogelijk, dus dan moet je niet opkijken dat je belazerd wordt. het lijkt godverdomme CDA hufter Brinkman wel, die als capo di tutti capi van de bouwmaffia een aantal jaren geleden over het afbreken van balkons van nieuwbouwhuizen zei, dat je dat krijgt als je voor een dubbeltje op de eerste rang wilt zitten. Producten moeten voldoen aan alle veiligheidseisen, ongeacht de prijs. Daar betalen wij onder andere belasting voor, weet u nog?

De NVWA is verworden tot een wassen neus, uitgekleed tot een totaal disfunctionerend orgaan, dit onder druk van het gezeur over de vermaledijde regeldruk, zelfregulatie, en de alles zaligmakende vrije markt, zaken waar met name het CDA, de VVD, de PvdA en D66 verantwoordelijk voor zijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten