Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 18 februari 2013

NS wil één tarief op het spoor

De NS wil één tarief op het spoor, dit nadat het overheidsbedrijf door hun veel te hoge tarieven en slechte dienstverlening, veel treinreizigers de auto in joeg en als laatste kers op de taart, een waardeloze trein heeft gekocht, die extra duur, de goed werkende (en veel goedkopere) intercity verbinding Amsterdam-Brussel de nek omdraaide. De Fyra, een peperdure klote trein, die de reiziger door de strot werd geduwd. Er is een gezegde, dat spreekt van het stil blijven zitten, tijdens het scheren, daar heeft men bij de NS nog nooit van gehoord, dat is vandaag weer eens duidelijk geworden met deze roep om één tarief! Reken maar dat dit eenheidstarief weer een verhoging van de prijs met zich mee zal brengen.

De andere treinreis aanbieders verklaarden, dat dit niet mag van de mededingingsautoriteit en dat de provincies daar over gaan, hoe verklaren deze bedrijven dan de afspraak, die men onderling heeft gemaakt voor het busvervoer????? Zie: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2013/02/openbaarvervoer-tarieven-de-passagiers.html

Het is de hoogste tijd, dat de overheid het openbaarvervoer weer geheel zelf (echt) in handen neemt, vervoer is tenslotte een basisvoorziening en vermindering van autoverkeer komt de gezondheid van velen ten goede (naast de vele luchtwegklachten bij kinderen en andere zwakke groepen, 18.000 vroegtijdige doden jaarlijks). Kunnen we eindelijk dit vervoer gratis maken, zodat een ieder daar gericht belasting voor betaalt, en er aan een groter en kwalitatief beter openbaarvervoer- en spoornet gewerkt kan worden (zodat iedereen makkelijk en snel de werkplek en andere bestemmingen kan bereiken), wie dan nog wil autorijden, betaalt dubbel. Kunnen we meteen de bezem door organisaties als de NS halen en een groot deel van de veel te hoog betaalde en veel te grote top, de straat op schoppen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten