Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 25 februari 2013

Vroege Vogels over giftige voeding en drank

Zojuist had ik al een bericht over voedselveiligheid*, zoals vandaag bepleit door Foodwatch. Gistermorgen besteedde Vroege Vogels aandacht aan neonicotinoïden, een bestrijdingsmiddel voor de landbouw, dat onder CDA 'mijn boerenhart huilt' Verburg, niet is beperkt in gebruik, maar juist een verruimde gebruiksvergunning kreeg (zelfs voor golfbanen!!!). Allang waarschuwen wetenschappers voor deze giftige stof, die ook nuttige insecten vernietigd en na opname door bijvoorbeeld vogels, niet alleen in deze dieren terechtkomt, maar ook in grotere dieren terechtkomt en daar niet uit verdwijnt. Onder andere door dit gif, is de bijenstand wereldwijd grote klappen toegebracht (behalve Australië  waar dit middel, net als in een aantal andere landen verboden is).

Volgens nieuwe onderzoeken komt deze gifstof ook in voedsel voor consumenten terecht, in hoeveelheden, die gevaarlijk zijn voor het menselijk lichaam. Met name bessensap werd genoemd in Vroege Vogels, als een drank waar veel te grote hoeveelheden van deze teringzooi inzitten.

Als commentaar had de duo-presentatie van Vroege Vogels contact met Esther Ouwehand van de PvdD. Vroege Vogels is een VARA programma, de propaganda omroep van de PvdA, waarom zocht Vroege Vogels geen contact met een PvdA Kamerlid? Deze partij zit ten slotte in de regering, met een fractievoorzitter en partijleider, die n.b. bij GreenPeace werkte en verantwoordelijk is voor PvdA regeringsdeelname aan die regering. Als geen PvdA lid wilde reageren in de uitzending, waarom vermeldt Vroege Vogels dat dan niet? Het is duidelijk, zoals ik hier al eerder stelde, Vroege Vogels is onderdeel van het zieke PvdA propaganda orgaan de VARA!

*Zie: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2013/02/kinderen-en-gif-verbod-op-slechte.html

Nog steeds blij, dat u PvdA stemde?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten