Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 23 februari 2013

Politie inzet: de zinloze jacht op softdrugs

Deze week heeft de politie weer 'grote successen' geboekt met de opsporing en ontmanteling van een fiks aantal 'wiet plantages'. Een totaal zinloze jacht, net als die op de ganzen, een leeggekomen plek wordt onmiddellijk weer ingenomen, zeker in deze tijden, waarin veel burgers bij god niet weten hoe ze de touwtjes nog aan elkaar moeten knopen, wat is er handiger dan een kamer die je niet gebruikt, vol te plempen met cannabis planten? En dat alles voor een drug, die qua schade nog niet in de schaduw kan staan van de verslavende harddrug alcohol en de schade die deze drug de maatschappij berokkend, direct en indirect.

Ten kostte van het oplossen van andere, vaak veel heftiger zaken, vindt er dus een grote verspilling plaats van belastinggeld en politie-inzet. Het zwaar wanpresterende VVD 'fatsoens-duo' Teeven en Opstelten, zouden beter kunnen pleiten voor een totale legalisering van softdrugs, dat levert niet alleen een berg belastinggeld extra op aan btw, maar zoals gezegd ook een veel efficiëntere politie-inzet en daarmee een flinke besparing van over de balk gegooid belastinggeld. Tot slot wordt daarmee de georganiseerde misdaad buiten spel gezet, misschien wel de belangrijkste reden voor die totale legalisering. Je zou dan ook kunnen stellen, zoals ik hier al vaak heb gedaan, dat Teeven en Opstelten fungeren als lobbyisten voor die georganiseerde misdaad, je zou je zelfs af kunnen vragen, of deze 'heren' geldelijk gewin hebben bij het vasthouden aan de status-quo, ja zelfs een langzame afbraak van die status-quo, door het gedogen steeds verder ter discussie te stellen.

Dit alles, nadat een groot deel van de wereld er intussen van overtuigd is, dat de Nederlandse aanpak een goede is (veel minder gebruikers dan elders van alle soorten drugs, althans als je de harddrug alcohol buiten beschouwing laat), er zijn landen en staten in de VS, die zelfs een stap verder gaan. Het is zelfs al zo ver gekomen, dat ongeveer een jaar geleden een paar burgemeester van voorsteden van Parijs, de Nederlandse overheid waarschuwden, softdrugs niet verder te criminaliseren, daar deze burgemeesters zien, dat Nederland langzaam maar zeker het oude pad verlaat en meer en meer met dezelfde problemen te maken krijgt, waar zij in Frankrijk worden geconfronteerd: grote misdaad, door het verbod op softdrugs, een bloeiende misdaad en het overspoelen van de straten met gevaarlijke harddrugs (als je toch misdadig bezig bent met het aan de man brengen van cannabis, kan je net zo goed meteen ook coke, heroïne, ghb, enz, verkopen....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten