Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 13 februari 2013

Pisa-akkoord: Blok, D66, CU en de SGP bestelen huurders

Om de huizenmarkt 'weer vlot te trekken', hebben D66, CU en SGP hun steun uitgesproken voor de superasociale maatregelen van VVD nitwit en houtenkop Blok (blokhoofd), weliswaar enigszins aangepast, maar het geheel is er niet veel minder asociaal op geworden. (dit betreft de verhuurdersbelasting, die met het 'Pisa-akkoord' wordt doorgevoerd, zo meer daarover)

De huizenmarkt is naar de kloten geholpen door de bouwmaffia, de financiële maffia en de politieke lobbyisten voor beide voorgenoemde 'organisaties'. Deze laatste groep, de wethouders van de grote steden, die de laatste 20 jaar over de woningbouw gingen, wethouders van PvdA, VVD, CDA, D66 en GroenLinks, hebben een gigantisch aantal echte sociale huurwoningen gesloopt, om daar veel te weinig en veel te dure huizen voor terug te bouwen. De huizenprijs is in diezelfde periode in een huizenbubbel beland, de huizenprijs bestaat zelfs nu nog (na de procenten die de huizenprijs al heeft moeten inboeten) voor meer dan 50% uit gebakken lucht, met dank aan voornoemde partijen. De huizenkopers krijgen jaarlijks 12 miljard aan hypotheekrenteaftrek, de totale hypotheekschuld is nu rond de 700 miljard euro!!!

Deze belachelijk hoge prijs wil men koste wat kost in stand houden en om dat te doen, moeten de huurders er ook aan geloven, vandaar dat voornoemde partijen aandringen op marktconforme huren, voor zover die al niet bestaan (zo betaal je voor een hok van 50 vierkante meter, niet geïsoleerde woonruimte, in een achterstandswijk, van meer dan 30 jaar oud, rustig € 420,-- per maand!!!, dat zijn zo'n 900 oude guldens! Let wel: voorheen was een huis na 30 jaar afbetaald). Marktconform? dat is de prijs, die 'de gek' voorheen aan een koophuis uitgaf, dus inclusief het gebakken lucht gedeelte.

Als mensen meer gaan verdienen, wil dat niet zeggen, dat hun huis in waarde stijgt, of dat bijvoorbeeld hun woonwijk ineens geen achterstandswijk meer is. Huurders die € 3.300,-- bruto per maand verdienen, een extra huurverhoging van meer dan 6% op te leggen, bovenop de 'gewone' jaarlijkse huurverhoging, is een meer dan asociale, schoftenmaatregel, die alle perken te buiten gaat. Deze bewoners zijn niet verantwoordelijk voor het grote aantal gesloopte sociale huurwoningen, noch voor de achterlijk hoge huizenprijs. Voor die mensen zijn er geen alternatieve huizen, dus zij zijn aangewezen op de veel te dure koophuizenmarkt. Trouwens, ik hoorde vanmorgen weer een imbeciel op de radio, die denkt, dat deze huurders huursubsidie ontvangen, hé tyfus idioten, het is de koophuizenmarkt niet, waar jaarlijks 12 miljard in wordt gesubsidieerd en waar ook met het 'Pisa-akkoord' maar een half procent per jaar afgaat!

Dan de bijdragen die de woningbouwverenigingen moeten gaan betalen, dat was 2 miljard en wordt met het 'Pisa-akkoord' 1,75 miljard (gestolen middels de verhuurderheffing, of -belasting). Geld dat in feite gespaard is door de veelal veel te hoge huren, die de huurders betalen. Geld dat gebruikt zou moeten worden voor nieuwe huizenbouw, door het Pisa-akkoord (dat de woningmarkt moet 'vlot trekken') wordt dus het tegenovergestelde van extra huizenbouw bereikt. Bovendien kan je stellen, dat dit geld van de huurders wordt gestolen en de woningbouwcorporaties zullen nog meer huur moeten gaan berekenen, om toch te kunnen bouwen. ongetwijfeld zulle pensioenfondsen straks gedwongen worden om met uw gespaarde pensioengelden, te investeren in een zwaar overspannen huizenmarkt, waardoor uw pensioen nog verder in waarde zal dalen.

Men zal uiteindelijk de huizenprijs verder zien inzakken. Doe een onderzoek naar de prijs van een nieuwbouwhuis, hoe kan het, dat net over de grens eenzelfde nieuwbouwhuis 50% of meer goedkoper is. Laat de bouwmaffia en de financiële maffia maar dokken voor het afwaarderen van de huizen en de hypotheken, zo kan je de kopers ontzien en de hele hypotheekrenteaftrek afschaffen. Zet de bouwmaffia verplicht aan het werk, als ze niet willen stelt de overheid maar zaakwaarnemers aan, kennis genoeg in Nederland. Geen goudprijzen meer voor grond, maar normale prijzen en start eindelijk eens een diepgaand strafrechtelijk onderzoek naar de connecties van wethouders met de bouwmaffia. Bij woningbpouwcorporaties dient ook een grote opruiming plaats te vinden, maximum salarissen van
€ 70.000,-- per jaar, een flink aantal managers de deur uit en geen maffe projecten meer, waar bewoners geen bliksem aanhebben. Het mooist zou een teruggang zijn van deze corporaties naar de situatie van voor 1990, met een fikse inbreng van de huurders.

Dit akkoord is een asociaal, belachelijk akkoord, dat niet zal opleveren wat men beoogt, starters mogen zich straks weer tot de kruin in de schuld steken, huurders zijn zoals gewoonlijk de klos en een grote groep huurders mogen extra boeten voor het sloopbeleid van de grote politieke partijen, met daaraan gekoppeld de veel te hoge huizenprijs, maar de huizenmarkt zal op slot blijven, zolang men niets doet aan huizenbubbel, sterker, de kans dat de boel zal imploderen is levensgroot, waarna de ellende echt niet meer te overzien is.........

Laatste update ter verduidelijking van de eerste alinea, tussen haakjes weergegeven en op die manier herhaalt in de vijfde alinea >> op 22 maart 2021.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten