Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 11 februari 2013

Schippers zegt de Nederlanders de wacht aan wat betreft de zorg

De zwaar disfunctionerende VVD minister van Volksgezondheid, stoephoer Schippers was gistermiddag te gast in Buitenhof. Het kwaadaardige tyfuswijf was gestoken in een achterlijk jasje, dat zo te zien was afgezet met echt bont, alsof het koud is in de studio, ha! ha! ha! Nee Azijnpisser, dat doet ze om te laten zien, dat ze schijt heeft aan dieren en de mensen die zich druk maken over het misbruik van dieren voor deze totaal overbodige dracht, zo zeer de schijt, dat ze zelfs als het even kan, ook binnen bont draagt. Ze heeft ook schijt aan de meeste mensen en daarvoor was ze in de studio. Veel bla bla, over zelfredzaamheid van ouderen en de morele plicht van kinderen om voor hun ouders te zorgen. Ze wil nog net niet verplicht stellen, dat kinderen gaan meebetalen voor hun ouders, zoals in Duitsland (dat moest ze nog even fijntjes opmerken). Dat het werk de mantelzorgers in veel gevallen (bijna) onmogelijk wordt gemaakt door overheidsmaatregelen, interesseert het takkewijf ook al niet, als u maar zorgt!

Over de voorstellen van het College Voor Zorgverzekeringen, zei Schippers, dat bij elk voorstel de wereld ontploft en dat kan echt niet. Mogen we godverdomme zelf uitmaken waar we ons pissig over maken, de zorgverzekeraars behaalden vorig jaar een slordige miljard winst, maar komen wel telkens met bezuinigingsvoorstellen, dit vanwege de gestegen kosten voor de zorg........ ja hoe krom kan de wereld zijn?
Over de bezuinigingen op het basispakket in 2015 (ze wil daar dan 1,5 miljard bezuinigen) zei S. dat zij natuurlijk beslist, maar dat ze de 'veldpartijen' (patientenorganisaties, artsenorganisaties, ziekenhuizen enz. enz.) een half jaar de tijd geeft om zelf met voorstellen te komen. Al blijft ze zelf verantwoordelijk, zoals ze overbodig nog eens liet weten, overbodig?  Nou nee, eigenlijk zegt ze, dat ze inspraak tolereert, maar dat het daar bij zal blijven, althans als het om de partijen gaat die direct met die zorg te maken hebben, dat de grootgraaiers die nu ook zorgverzekeringen verkopen, wel degelijk een hele berg in de pap te brokken hebben, ziet dit wanpresterend monster als een volkomen normale zaak.......

De nitwit Schippers zei (lekker populair) dat je moet kunnen zien, of jouw huisarts bijvoorbeeld al eens de fout is ingegaan, "dat is heel makkelijk". De slappe presentator Hagens vraagt haar waar je dat kan zien, "Ja in het BIG-register en dat moeten we beter toegankelijk maken", dus ze wil Hagens voor zijn, die misschien wel met de opmerking komt, dat dit een waardeloos register is (wat inzagemogelijkheden betreft). Zo makkelijk is dat dus niet.......

Dan nog even de 'overbehandelingen', Schippers komt met een SF voorbeeld, in het ene ziekenhuis worden voor de volle 100% hernia-operaties uitgevoerd, in het andere geen een (ha! ha! ha! ha! wat een flauwe kul!). Ook daar moeten de zorgverzekeraars wat aan doen, alsof het geen taak van de inspectie is, om onnodige gevaarlijke operaties in de gaten te houden, jezus, dat is minister!!!!!

Niets over de veel te hoge medicijnprijzen, als je de markt moet geloven, worden die tegen kostprijs geleverd (ha! ha! ha! ha!), of de peperdure design-nieuwbouw in ziekenhuis- en zorgland, of de veel te hoge prijzen van medische apparatuur, of de giga salarissen die in de zorgtop betaald worden.

Schippers zou ook eindelijk de levensmiddelen- en snoepfabrikanten kunnen verplichten stevia i.p.v. suiker te gebruiken, dat levert binnen 10 jaar tijd een hele berg geld op aan besparingen, datzelfde geldt voor foute vetten. Voorts zou het tyfuswijf zich moeten bemoeien met de maximumsnelheid, die zorgt voor hoge kosten in de gezondheidszorg (rond de 18.000 mensen sterven vroegtijdig aan de gevolgen van luchtvervuiling door auto's, naast een giga aantal kinderen met luchtwegklachten, en dan heb ik het nog niet over alle extra ongelukken), hetzelfde geldt voor de 'openhaardenterreur', of vuurwerkterreur en zo zijn er nog wel wat zaken te bedenken, ook op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg.
Nee aan al die zaken wenst Schippers niets te doen, laat de gewone burger maar inleveren op zorg, zowel op het aanbod in het basiszorgpakket als op de kosten daarvoor......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten