Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 21 december 2020

'Opslomen' en dat in de huidige inhumane, dwangmatige prestatiemaatschappij

Je bent nooit te oud om te leren is een tegenwoordig nogal veel gebruikt gezegde dat wordt misbruikt om arbeiders te laten weten dat ze hun hele leven lang moeten leren, daar ze anders buiten de inhumane en meer dan krankzinnige prestatiemaatschappij vallen, zonder dat men zich ook maar een ogenblik afvraagt of arbeiders erop zitten te wachten om een leven lang studies te moeten doen..... De meeste mensen hebben daar dan ook helemaal geen zin in, maar worden zo langzamerhand gedwongen e.e.a. wel te doen..... De 'rijksoverheid' vat e.e.a samen onder het meer dan belachelijke eufemisme 'Leven Lang Ontwikkelen', tja dat klinkt heel wat minder dwingend dan een 'Leven Lang Leren......'  Persoonlijk vind ik die scholingsdwang meer dan schunnig en reken maar dat hele volksstammen hier depressief van worden!! (hoewel ik zelf weinig moeite heb met leren)

Een paar dagen geleden heb ik een nieuw woord geleerd: 'opslomen'. Als een flits schoot het door m'n hoofd: zo meneertje, nu gaat u opslomen en snel een beetje!

Het woord wordt gebruikt voor slaaptherapie. Het is de bedoeling dat je ongeveer een uur voordat je gaat slapen de lichten dempt en geen tv meer kijkt, of op je smartphone dan wel laptop koekeloert, zodat de hersenen in de 'slaapstand' gaan. (en denk dat koffie niet bij opslomen past, om ook eens een open deur in te schoppen) Blijf het desondanks een uiterst maf woord vinden. (overigens is opslomen ook uiterst moeilijk als je dakloos bent, maar ja dan heb je al 'ook al geen' geld om een therapie te volgen.....) 

Tot slot nog dit: een leven lang leren zal voor velen slapeloze nachten betekenen, misschien moeten we daar eens naar kijken, voordat mensen naar een therapie moeten om te kunnen slapen >> weg met scholingsdwang en de druk om immer maar beter en sneller te presteren in het leven..... (de meeste mensen worden er bijna letterlijk doodziek van!!)

Zie ook: 'W.F. Hermans en VPRO programma 'Nooit meer slapen'' (een Radio1 programma gepresenteerd door de enorme kwal Pieter van der Wielen, een vreselijk figuur die werkelijk denkt een intellect te zijn en nee door het luisteren naar die hufter kan ik bijvoorbeeld al helemaal niet 'opslomen') 

(Mijn excuus voor de eerdere fout in de kop)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten