Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 25 december 2020

'Vrolijk kerstfeest': Franse politie gedraagt zich als een criminele bende tegen vluchtelingen

Het volgende bericht kreeg ik gistermorgen via een Facebookpost die door Gertjan van Beijnum werd overgenomen van Bruno Libbrecht, met al het jaarlijkse kerstgezeik over vrede op aarde en saamhorigheid zijn verdere woorden overbodig, zeker als je daar het gedoe met het Coronavirus nog eens bij optelt:

Niet vergeten!
 

22 tdectflSeshgpmbfdrerhhofnsSr com 0ocrra9:5serh8ad  ·

Kerstverhaal #2

Gisteren, 48 uur nadat we op bezoek waren in Duinkerke met thee, soep en warm water voor ons mobiel haarwassalon. 48 uur nadat we twee tenten schonken, enkele slaapzakken en een groot zeil om onder te schuilen, kregen we verschillende berichten dat er opnieuw een honderdtal politiemensen langs kwamen.

Tenten werden vernietigd, met messen ingesneden, zeilen weggenomen, slaapzakken kapotgemaakt. Wat achterbleef was een echte ravage. Onze vrienden stonden erbij en keken ernaar. Ze zijn weerloos, want hebben geen rechten Zo gaat dit al jaren, de laatste maanden aan een steeds sneller tempo. Tot twee keer per week. Dit gebeurt niet door criminele bendes of misdadigers. Maar door politie op bevel van overheden. Met geld van belastingbetalers.

Ondertussen worden her en der kerststallen geplaatst, om ons te herinneren aan toen mensen onderweg konden schuilen in een warme stal. Kerstmis was voor mij nog nooit verder dan nu.

(Foto Mobile Refugee Support)

We zijn Allemaal mensen

===============================================

En dan te bedenken dat export van westerse producten en in Afrika gevestigde westerse bedrijven (waaronder veel Nederlandse) ervoor zorgen dat in de moederlanden van deze vluchtelingen de taart zo wordt verdeeld dat er voor deze mensen niets anders opzit dan naar Europa te vluchten....... Vergeet hierbij niet dat bijvoorbeeld de Nederlandse ontwikkelingssamenwerking deze zaken juist stimuleert. Ontwikkelingshulp werd door de ex-minister van de PvdA, hare kwaadaardigheid Ploumen, aan Nederlandse bedrijven gegeven die in ontwikkelingslanden een zaak hebben, of het nu bijvoorbeeld om fabrieken of bedrijven in de landbouw gaat..... Volgens Ploumen en haar opvolger kunnen die bedrijven veel beter met ontwikkelingsgelden omgaan en zorgen voor ontwikkeling, ook al heeft Oxfam Novib een paar jaar na de ingreep van Ploumen geconcludeerd dat het geld voor ontwikkeling is verdwenen in de zakken van de witte eigenaren en er niets gebeurt op gebied van ontwikkelingssamenwerking...... 'Goed hè?' (bovendien heeft Ploumen daarmee een aantal succesvolle ontwikkelingsprojecten lamgelegd.....)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten