Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 4 december 2020

'Great re-sets', ofwel zaken die tot een onlogische gevolg hebben geleid: neem de hennepauto

Brasscheck TV kwam afgelopen week met een nieuwsbrief waarin een aantal zaken worden genoemd die tot een onlogische verandering van o.a. overheidsbeleid hebben gezorgd.

Bijvoorbeeld hennep: hennep wordt al minstens 4.000 jaar gebruikt om een aantal producten van te maken en daarmee wordt niet alleen touw, kleding en papier bedoeld, echter twee van deze toepassingen, papier en kleding liepen in de weg van de grote katoenboeren in het zuiden van de VS en van de fabriekseigenaren die van hout papier maakten, daarom werd met hulp van gezondheidsambtenaren van de overheid (zo corrupt als de pest) hennep tot een gevaar voor de jeugd gemaakt.......Vergeten bij plaatsing: uiteraard waren en zijn de harddrugsboeren die alcohol maakten en maken tegen het vrijgeven van cannabisgebruik als genotsmiddel, zoals ook de grote farmaceuten daar tegen waren....


Terwijl men daar zoveel andere toepassingen voor had. Let wel het gaat hier niet om de cannabis die wordt gerookt, met hennep bedoelt men wel de familie van deze planten, maar de soort die wordt gebruikt voor industriële toepassingen (zoals de genoemde zaken). Om aan te geven waarvoor je deze industriële cannabis zoal kan gebruiken: Ford heeft ooit een auto van hennep gemaakt, veel lichter dan tijdgenoten en verrassend genoeg 10 keer zo sterk als staal...... Uiteraard was dit tegen het belang van de grote staalfabrikanten en verdween het plan om auto's van hennep te maken......* (waarbij de oliemaatschappijen uiteraard een verlies aan inkomsten zagen, immers een lichte auto gebruikt veel minder brandstof, dan een vergelijkbare van staal)

Over auto's gesproken, die reden aanvankelijk zowel op benzine als op alcohol, belangrijk voor een zo groot land als de VS, daar er in de beginjaren van de auto maar weinig benzine stations waren en het fabriceren van benzine als het vervoer daarvan bijzonder gevaarlijk was..... Er waren zelfs auto's die als de veel latere LPG auto's een knop hadden waarmee je van brandstof kon wisselen als je twee verschillende tanks had (al reden de eerste auto's zoals gezegd op beiden, dus zowel op alcohol als benzine).

Het uitrollen van een netwerk van benzinestations vergt veel tijd en kapitaal, vandaar dat Rockefeller een voorstander werd van de 'Prohibition' (Drooglegging) en deze daadwerkelijk werd ingevoerd, dit alcoholverbod duurde van 1920 tot 5 december 1933, op die laatste datum bestond er inderdaad een groot netwerk aan benzinestations en was drooglegging niet langer noodzakelijk...... Uiteraard was tegen die tijd benzine goedkoper dan alcohol en was men alleen om financiële redenen al genoodzaakt om benzine te tanken...... (overigens is Brasscheck nog vergeten de elektrische auto te noemen, in de 19de eeuw waren er meerdere fabrikanten die elektrische auto's ontwikkelden, toen men alcohol en benzine ging gebruiken als brandstof was het vaarwel elektrisch aangedreven auto's, die vreemd genoeg duurder waren dan de met plofmotor aangedreven exemplaren.....)

Ook de Eerste Wereldoorlog wordt genoemd in de audio die Brasscheck meestuurde, een oorlog die tot veel zaken leidde, zoals de oprichting van een geheime dienst, in 1942 omgevormd tot de OSS, de voorloper van de CIA die in 1947 werd opgericht, vreemd genoeg speelde Rockefeller ook hier weer een rol. In de top van de OSS zaten stromannen van Rockefeller en de dienst was zelfs in de wolkenkrabber van Rockefeller gehuisvest........ Uiteraard ging het grootste deel van dat personeel mee toen de CIA in 1947 werd opgericht....

Ik weet 't, de audioprojecten van Brasscheck zijn niet echt een succes, de man die dit doet heeft een ietwat vervelende stem en spreekt nu niet direct op een manier die je aandacht vasthoudt, echter zoals vaker met deze audiobestanden is het ook nu weer meer dan de moeite waard om te luisteren!!

Onder het geheel nog een filmpje van Ford en een medewerker, waar de laatste met een grote hamer op de hennepauto inslaat, maar zelfs geen kras weet te maken op de carrosserie!!

Great re-sets of the pasten men

The untold history



It’s the buzzword of the day: “Re-Set”

It’s time to take a look at the history of re-sets.

There have been a lot of major ones in the last 100 years.

I count at least half a dozen.

A Great Re-Set: Declaring Hemp a “danger to America’s Youth”


 

Support Brasscheck TV

=====================================

* In 1978 kwam de eerste lachfilm uit van Cheech & Chong, die wiet smokkelden uit Mexico door de grens over te gaan met  een auto waarvan de carrosserie deels van wiet was gemaakt. De politie en douane konden natuurlijk niets vinden en achtervolgende politie werd stoned daar de carrosserie langzaam in rook opging, de film had dan ook de titel 'Up in Smoke'. (de regisseur was Lou Adler)

Tot slot nog dit: een groot nadeel van de huidige elektrische auto's is het feit dat wanneer ze in brand vliegen, de brandweer ze in een grote bak met water moet onderdompelen en dat is een uiterst gevaarlijke klus zoals je begrijpt, één van de grote nadelen van elektrisch rijden, waar bovendien een enorm aantal laadpalen voor nodig zijn..... Over milieuvervuiling gesproken en dan moet je daar ook nog de winning van grondstoffen toe rekenen, ook dat is allesbehalve duurzaam.... (bovendien zijn elektrische auto's veel zwaarder dan bijvoorbeeld auto's die op waterstof rijden, dit vanwege de benodigde grote accu's......)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten