Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 23 december 2020

Het EU visserij besluit: weer mag er te veel vis worden gevangen, terwijl von der Leyen met de Brexit vrije toegang wil hebben tot Britse wateren om daar de zee te ontdoen van vis

Ongelofelijk: de EU heeft besloten dat er weer meer vis gevangen mag worden ondanks dat er al jaren sprake is van overbevissing...... De EU doet zich voor als duurzaam en daarvoor is met name de Europese Commissie verantwoordelijk, je weet wel waar PvdA oplichter Timmermans als vicevoorzitter van dat orgaan vokomen mislukt een puber immiteert (nadat Greta Thunberg de media haalde) en de EU bevolking wil laten geloven dat hij de duurzaamheid zelve is, terwijl deze bedrieger o.a. deel uitmaakte van Rutte 2, een kabinet dat zo mogelijk nog minder duurzaam was als Rutte 3 nu....... (overigens wordt Timmermans bijgestaan door een nog grotere viespeuk, PvdA hufter Samsom, die tijdens Rutte 2 dit smeerpijpkabinet hielp vormen en promote, voorts verdedigde hij de bouw van de smerige nieuwe steenkoolcentrales als waren het windmolenparken.....)

De voorzitter van de Europese Commissie, de baas van Timmermans, is von der Leyen, die bezig is een harde Brexit te veroorzaken door van de Britten te eisen dat die haar territoriale wateren blijven openstellen voor EU vissers, dezelfde vissers die mede verantwoordelijk zijn voor de enorme overbevissing (en dat bepaald niet alleen in Europese wateren....)..... De NRC, 'slijpsteen voor de geest', kwam onlangs met de volgende kop: 'Mooiste kerstcadeau voor de vissers? Een Brexit-deal', alsof er nooit een woord is gevallen wat betreft de overbevissing, nee als de vissers maar tevreden zijn..... Nee, echt een krant voor intellectuelen (geestdode intellectuelen wel te verstaan)..... Voorlopig mogen vissers uit de EU ook de eerste 3 maanden van 2021 blijven vissen in Britse wateren......


Het hieronder opgenomen bericht komt van Our Fish, dat eerder deze maand een Twitteractie voerde om Timmermans te laten weten dat hij nu eens echt duurzame actie moet tonen en zich moet verzetten tegen overbevissing, dat ook nog eens van belang is voor onze oceanen en daarmee ons klimaat, immers als de zeeën nog verder worden leeggevist, kunnen de oceanen, de grootste opnemers van CO2 ook dat broeikasgas niet meer verwerken..... Helaas zoals je al kon lezen was ook dit aan dovemansoren, waarmee Timmermans geheel ten overvloede nog eens toonde dat hij in het geheel niet is geïnteresseerd in duurzaamheid en het afremmen van de klimaatverandering (de vieze vuile oplichter!!).........

Denk aan het voorgaande als je in maart in het stemhok staat en je wilt stemmen op de PvdA, wat gewoon een ordinair stel oplichters is, veel beloven en niets doen...... In aanloop van verkiezingen komt de PvdA met mooie beloften en praatjes, die zo gauw ze mee mogen doen aan een regering deze praatjes en beloften door de papierversnipperaar halen....... Neem ook Asscher met z'n leugenachtige grote bek, die mede hoofdverantwoordelijk is voor het kinderopvangtoeslagschandaal!!

En mensen eet geen vis, het is ten eerste zwaar vervuild vlees, waarbij deze dieren ook nog eens vreselijk worden gemarteld voor ze dood zijn....... Duurzame labels voor vis zal je misschien denken, wel laat ik je maar uit de droom helpen, geen label is duurzaam, zoals je in het tweede artikel kan lezen, een petitie van Compassion in World Farming, lees en teken deze petitie ajb en geeft het door!! (het meest smerige label is wel dat van 'Friend of the Sea', alsof je de zee en de vissen een plezier doet als je vis met dit belachelijke keurmerk eet.....)

De uitkomst van de visserijbeslissingen

Our Fish takeaction@our.fish via gmail.mcsv.net 

18 december 2020

Red de Oceaan

Deze week kwamen Visserijministers uit de hele EU bijeen in Brussel om de limieten voor visserij voor 2021 vast te stellen. Heel erg bedankt dat u één van de duizenden mensen in Europa bent die voorafgaand aan deze gesprekken contact hebben opgenomen met belangrijke politici, om zo hen aan te sporen naar wetenschappelijk advies te luisteren en om vangstbeperkingen op een duurzaam niveau vast te stellen. Dit is wat er is gebeurd:  

Het goede

Dit jaar zagen we EU-leiders belangrijke toezeggingen doen om de klimaatcrisis aan te pakken en de natuur te beschermen, en deze week was het voorstel voor EU-vangstbeperkingen van de EU-Commissie sterker en beter afgestemd op wetenschappelijk advies dan ooit tevoren.



Het slechte

Helaas, terwijl de onderhandelingen tussen landen de hele nacht voortduurden, stonden de visserijlimieten voor sommige vissoorten steeds verder weg van het wetenschappelijk advies over wat duurzaam zou zijn. Uiteindelijk werd ongeveer 30% van de visserijlimieten die uitsluitend gelden voor de EU hoger gesteld dan het wetenschappelijk advies. Daarnaast is het verontrustend dat er beslissingen zijn genomen om visrechten die met het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen worden gedeeld, te verlengen: van 2020 naar de eerste drie maanden van 2021, mochten het VK en Noorwegen daarmee instemmen. Dit is zonder inachtname van het wetenschappelijke advies en zal nog meer druk uitoefenen op een reeds beschadigd oceaanecosysteem.


 

Wat volgt?

De EU deelt ongeveer ¾ van de visbestanden met het VK en Noorwegen, en de limieten voor deze vissen zullen pas in het nieuwe jaar volledig worden vastgesteld. Natuurlijk zullen we de druk in de aanloop naar deze beslissingsmomenten blijven aanhouden.

We hebben gemerkt dat er een politieke kloof aan het ontstaan is, waarbij nationale leiders steeds meer het belang van het beschermen van de oceaan erkennen, terwijl visserijministers vaak vastberaden blijven focussen op kortetermijnwinst. We zullen de komende maanden hard werken om de positie van de nationale visserijministers dichter bij de klimaatvriendelijke beloften van hun nationale leiders te brengen, en we hopen dat we daarbij op uw voortdurende hulp kunnen vertrouwen. 2021 moet het jaar zijn waarin we de retoriek werkelijkheid maken!

Heel erg bedankt voor uw steun dit jaar. Ik hoop dat u een fijne kerstvakantie zal hebben en een veilige start van 2021.

Bec en het Our Fish-team

Our Fish is een initiatief van Funding Fish, een organisatie die geregistreerd is in Engeland en Wales, inschrijvingsnummer 1163785.

---------------------------------------------------

Hier de petitie van Compassion in World Farming over vissen, het vangen van vis op zee en het houden van vis als intensieve veeteelt maar dan in tanks (waarbij deze dieren een nog vreselijker lot wacht dan dieren in de intensieve martelveehouderij):

Every Year, billions of fish are kept and killed in barbaric conditions

Hidden from public view, the level of suffering endured by fish confined on factory farms, and caught in the wild, is shocking.

Compassion in World Farming is calling on the world’s five major fish certification labelling schemes to do more to protect fish welfare.

Please, email the CEOs now and urge them to join the call to end this cruelty.



When seeking higher welfare fish products, many shoppers look to the five largest certification labelling schemes, shown above, for guidance.


Fish certification scheme logos
 

However, Compassion has investigated the welfare standards of these schemes and found that fish they certify can lead miserable lives in overcrowded tanks and cages or endure prolonged and painful deaths.

The cruel practices allowed by some of these schemes include:

-Starving fish for up to 14 days

-Overcrowding fish into small tanks or sea cages

-Inflicting a slow, painful death without adequate stunning

-Shooting wild seals and harming dolphins

We must end this cruelty.


Like other animals, fish are emotional, complex beings. They can suffer and feel pain. Yet they suffer in silence – by the billions.

Please, will you speak up for these innocent animals without a voice of their own?

The certification bodies listed tend to focus on the sustainability of fish stocks and the environment – which is, of course, extremely important work.

But fish welfare is equally important. Currently, some schemes have no welfare protections in place at all. You can help show them that this must change – that, just as we will not stand for practices that threaten fish stocks and harm our environment, we also will not stand for animal cruelty.

Please write to the CEOs of these schemes to encourage them to introduce, or strengthen, the welfare standards for billions of farmed and wild caught fish.

We have analysed and compared the different schemes’ welfare standards against eight key criteria – such as starving the fish, killing wildlife and allowing fish to suffer slow, painful deaths – and determined where improvements are desperately needed.

Find out more about the schemes and the welfare criteria.

https://action.ciwf.org.uk/page/63842/action/1

================================================

Zie ook: 'Overbevissing gestimuleerd door voorzitter Europese Commissie von der Leyen tijdens Brexit overleg

'Australische wetgeving dusdanig dat bedreigde diersoorten in zee 'vogelvrij' zijn, dit na enorme sterfte onder landdieren door bosbranden' (terwijl visfabriek Margiris, omgedoopt tot Abel Tasman, een schip van Parlevliet & Van der Plas uit Katwijk, de zeeën van Australië en daarbuiten leegvist.....)

'De EU laat andermaal zien niet te functioneren >> geen stappen tegen overbevissing' (een bericht van december 2019.......) 

'Rio Mare tonijn voor kinderen, zodat zij nog het uitsterven mee kunnen maken van deze prachtige dieren.......'

'Tonijn sterft langzaam maar zeker uit' (en dan wordt het vlees van deze mooie dieren ook nog eens verwerkt in sushi en kattenvoer.....)

'Overbevissing groter probleem dan gedacht >> Greenpeace: 'u mag gerust een visje eten.......'

'Nederland vist de wereldzeeën leeg' (waar een klein land al niet 'groot' in kan zijn.......)

'Stad gevormd door vissersschepen ontdoet de Argentijnse kustwateren van vis en inktvis' (en zie de links in dat bericht, anders dan de hier getoonde)

'Ghana: kustwateren leeggevist'

'Juncker heeft Senegal opgelicht met visserijverdrag' (Juncker, de oud-voorzitter van de Europese Commissie......)

'Sylvia Borren (ex-Greenpeace) is blij dat Greenpeace met de grote vissers aan tafel zit........'

'Greenpeace Klinckhamers vol lof over leegvissen zeeën..... Polderen tot het oneindige..... Vroege Vogels propaganda.....'

'Dierenmishandeling >> 'Kweekvis', de gruwelijke manier waarop deze dieren worden vermoord

'Dierenmishandeling van enorme proporties: vissen lijden een vreselijke dood door de slacht.....

'Carola Schouten (CU minister) loog over wetenschappelijk onderzoek naar pulsvisserij.......

'Visolie: de mensparasiet >> nu ook krill voor walvissen en pinguïns in voedsel voor de mens.......'

'Zalm, alles behalve gezond, al wil het Voedingscentrum (en de NVWA) daar niets van weten........'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten