Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 7 juli 2020

Belastingdienst blijft jacht maken op de gewone mens

Weer een staaltje Kafka waar je steil van achterover slaat: ondanks dat er nu 2 staatssecretarissen zijn aangesteld voor het stoppen van de belastingdienst met de meer dan schandalige jacht op de gewone burgers, blijkt nu dat de belastingdienst met het geheime project 1043 burgers op basis van profilering en vermoedens als fraudeur bestempelde, hier ging het niet om toeslagen, maar om de inkomstenbelasting....... 


Staatssecretarissen Alexandra van Huffelen (Toeslagen en Douane) Hans Vijlbrief (Belastingdienst) tijdens een algemeen overleg over de Belastingdienst in de Tweede Kamer.Beeld ANP Foto overgenomen van Trouw

Burgers die op deze manier in beeld kwamen bij de belastingdienst, hebben fikse naheffingen gekregen op aftrekposten die eerder werden goedgekeurd...... Het onderzoek naar deze mensen moest mogelijk misbruik ontregelen, smoren en voorkomen, aldus Trouw en RTL Nieuws die het onderzoek naar deze zaak hebben gedaan...... Uitgangspunt was het hinderlijk volgen van potentiële misbruikers..... VVD nitwit Weekers*, destijds staatssecretaris, werd hiervan op de hoogte gesteld in 2013, blijkbaar vond hij het wel normaal dat de belastingdienst zich gedraagt als een politiekorps dat hangjongeren en kleine criminelen wil dwarszitten!!! Hoe is het gvd mogelijk??!!! 

Vergelijk dat eens met gewone medewerkers van de belastingdienst die jarenlang hebben geklaagd dat ze welgestelden waarvan ze vrijwel zeker wisten dat die de boel flesten, niet mochten onderzoeken........ Terwijl men voor gewone burgers blijkbaar alleen een vermoeden hoeft te hebben om hen het vuur aan de schenen te leggen, alsof zij op jaarbasis zo'n 20 miljard aan belasting ontduiken..... Tel dat eens op bij de grote bedrijven die op dezelfde basis 30 miljard aan belasting ontduiken dan wel ontwijken en je komt tot het onvoorstelbare bedrag van bijna 50 miljard euro op jaarbasis..... (wat mij betreft is belastingontwijking gewoon een term voor het legaliseren van misdadige belastingontduiking!!)

Begrijp trouwens niet waarom CDA hufter Wopke Hoekstra niet wordt aangesproken op wat er allemaal gebeurt bij de belastingdienst, uiteindelijk is hij als minister van Financiën de hoofdverantwoordelijke!!

* Weekers moest op 31 januari 2014 aftreden vanwege disfunctioneren op het dossier belastingdienst........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten