Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 29 juli 2020

Elon Musk (CEO Tesla en SpaceX) speelde een smerige rol in de Bolivia 'Lithium Coup'

Elon Musk heeft duidelijk gemaakt een enorme psychopaat te zijn, zoals de overgrote meerderheid van CEO's en CFO's van (grote) bedrijven en de directeuren van kleine tot middelgrote ondernemingen. Niets nieuws dus, behalve dan dat Musk nog wel een stap verder gaat. Deze megalomane schoft gaf toe dat hij onderdeel was van de coup tegen de democratisch gekozen president Evo Morales, de eerste president van de meerderheid van de bevolking, de oorspronkelijke bewoners van dit land, die een paar honderd jaar lang werd geregeerd en geterroriseerd door de witte minderheid...... Deze witte minderheid maakte en maakt deel uit van de gewelddadige psychopaten uit Europa die tevens verantwoordelijk waren voor de genocide op de oorspronkelijke bewoners van Latijns Amerika en dus ook in Bolivia......

Het is Musk te doen om lithium, de belangrijkste grondstof voor het maken van accu's voor elektrische auto's (nog een nadeel van elektrisch rijden!! zo meer daarover), waarvan Peru en Bolivia grote voorraden hebben in hun bodem..... Wat betreft Venezuela vist de VS nog achter het net, echter ook daar wordt gewerkt aan een coup om de democratische gekozen president Maduro weg te krijgen, daar zijn voormalige collega en president Chavez als Morales een groot aantal bedrijven nationaliseerde, bedrijven die de grondstoffen van het land plunderden en daarvoor de leden van de corrupte voorgaande regeringen van grote bedragen aan geld voorzagen, zodat deze grote bedrijven vooral uit de VS en Canada zich zonder moeite de grondstoffen konden toe-eigenen, grondstoffen die behoren aan het volk van Venezuela...... Eén van de belangrijkste grondstoffen van Venezuela is coltan, een erts dat als lithium belangrijk is voor de smartphone...... (immers lithium wordt niet alleen gebruikt voor de accu's van elektrische auto's, maar wordt ook gebruikt voor de accu's van smartphones)

Letterlijk had Musk het gore lef te zeggen dat: “We will coup whoever we want! Deal with it.”, nadat de VS op Twitter werd beschuldigd van het organiseren van de coup in Bolivia, vorig jaar november en dat vooral om de enorme voorraad lithium in dat land........ De coup wordt dan ook de 'Lithium Coup' genoemd...... Met zijn woorden gaf Musk tevens aan dat hij volledig achter de agressieve imperialistische buitenlandpolitiek staat van de VS, ofwel de immense terreur die de VS elders uitoefent.....

Bolivia en Venezuela hebben nog steeds met een grote onderlaag in de maatschappij te maken, die het weliswaar onder Morales, Chavez en Maduro een stuk beter verging dan onder de voorgaande regeringen (en wat in Bolivia nu weer wordt gecorrigeerd door de huidige illegale door de VS geparachuteerde junta), maar er blijft nog genoeg te doen om deze mensen een duurzame 'eerlijke toekomst' te garanderen en daar wensen de VS, de EU, Canada en Australië, inclusief de grote bedrijven als Tesla van Musk uit die landen, een dikke stok voor te steken.......

Zoals al even opgemerkt: de elektrische auto is allesbehalve duurzaam, niet alleen vanwege lithium maar ook de productie van die auto's en accu's is allesbehalve duurzaam, hetzelfde geldt voor het enorme woud aan laadpalen dat in de straten nodig zal zijn voor die elektrische auto's..... Daarbij moet niet vergeten worden dat deze auto's behoorlijk zwaar zijn door de grote accu's die nodig zijn t.b.v. de voortstuwing, ofwel ze gebruiken enorm veel elektriciteit.....

Er is maar één redelijk duurzame manier van autorijden en dat is op waterstof, waar men telkens weer over zegt dat de productie daarvan energie slurpend is (zoals de elektrische auto's dat ook zijn). Echter voor de huishoudens en bedrijven moeten grote windparken op zee worden gebouwd, windparken die voor een fiks deel van het jaar (althans als alle plannen doorgaan, daar veel windprojecten worden afgeblazen) te veel elektriciteit zullen opwekken, deze overbodige elektriciteit zou aangewend moeten worden voor de productie van waterstof en daarmee kan je echt duurzaam elektrisch rijden!!* Je zou daar zelfs een apart windpark voor kunnen aanleggen op zee (en gezwets dat je die vanaf het strand kan zien, men wil deze parken meer dan 5 kilometer uit de kust bouwen en die 5 kilometer is precies de grens van wat je kan zien vanaf het strand, althans als het helder weer is!!).....

Al blijf ik ervan overtuigd dat wanneer de mensheid nog bestaat over een paar honderd jaar, men zich zal verbazen dat de mens met al haar gebreken met auto's over wegen mochten razen..... Ga maar na: naast mensen die bijvoorbeeld slecht geslapen hebben en die 's morgens achter het stuur stappen, of mensen die met ruzie van huis gaan en hetzelfde doen, heb je ook nog te maken met mensen die bijvoorbeeld te kampen hebben met een psychose, zouden in feite niet achter het stuur mogen stappen, levensgevaarlijk! Echt duurzaam vervoer is dan ook openbaar vervoer dat zelfstandig rijdt, vaart en vliegt (op z'n best met directe controle van mensen)

Elon Musk? Het is de hoogste tijd om zijn Tesla's te boycotten, bovendien zijn het auto's die enorm veel problemen hebben!!

Het volgende artikel nam ik over van Information Clearing House en verscheen eerder op teleSur (onder het artikel kan je klikken voor een 'Dutch vertaling', dit neemt wel wat tijd in beslag):

Elon Musk Confesses to Lithium Coup in Bolivia

By teleSUR


July 27, 2020 "Information Clearing House" -  The billionaire CEO of Tesla and lithium-exploiting capitalist has admitted his role in the November coup.

The CEO of the U.S.-based Telsa car manufacturer has admitted to involvement in what President Morales has referred to as a “Lithium Coup.”

We will coup whoever we want! Deal with it.” was Elon Musk’s response to an accusation on twitter that the U.S. government organized a coup against President Evo Morales, so that Musk could obtain Bolivia’s lithium.

Foreign plunder of Bolivia’s lithium, in a country with the world’s largest known reserves, is widely believed to be among the main motives behind the November 10, 2019 coup.

Lithium, a critical component of the batteries used in Tesla vehicles, is set to become one of the world’s most important natural resources as manufacturers seek to obtain it for use in batteries for electric cars, computers, and industrial equipment.


Another government stimulus package is not in the best interests of the people imo
You know what wasnt in the best interest of people? the U.S. government organizing a coup against Evo Morales in Bolivia so you could obtain the lithium there.

The defacto administration of Jeanine Añez has already announced its plan to invite numerous multinationals into the Salar de Uyuni, the vast salt flats in Potosi, which holds the precious soft metal. 

Right-wing Vice Presidential candidate and running mate to Añez, Samuel Doria Medina, proposed a Brazilian-Bolivian project which would use lithium from the town of Uyuni.

Meanwhile, letter from the coup regime’s Foreign Minister Karen Longaric to Elon Musk, dated march 31st, says “any corporation that you or your company can provide to our country will be gratefully welcomed.”

Authorities from Chayanta, Norte Potosi say Bolivia's lithium is being ransacked from the indigenous peoples.
(voor de video in dit Twitterbericht, zie het origineel)

Social movements have repeatedly warned that lithium and natural resources would be surrendered to foreign capital by coup authorities, in a reversal of plans by Evo Morales’ Movement Towards Socialism (MAS) administration to process the lithium within Bolivia rather than exporting the raw material to the global north.

The project represented a rejection of the neocolonial relationship Latin American countries have often had with the imperialist cores. 

Bolivia’s former MAS government oversaw the production of batteries and its first electric car by the Yacimientos de Litio Bolivianos (YLB) state company, in partnership with German company ACISA. In the deal, the Bolivian state kept majority control. 

With the agreement now scrapped along with countless other state projects, and with elections now thrice delayed by the illegitimate defacto authorities, the people of Uyuni and social movements around the country say they’ll continue to oppose the ongoing privatization and are organizing against the return of looting of Bolivia’s natural resources by ruthless and exploitative foreign capital.

(ook voor de video in dit bericht, zie het origineel)

La nueva Televisión del Sur C.A. (TVSUR) RIF

Click for Spanish, German, Dutch, Danish, French, translation- Note- Translation may take a moment to load.
===============================
* Studenten van de TU Delft hebben een procedé ontwikkeld waarmee ze waterstof kunnen omzetten in korrels, die na watertoevoeging gebruikt kan worden als brandstof, zo zou je in de toekomst een cassette kunnen kopen, schuif die in je auto, water toevoegen en je kan een elektromotor aandrijven, een volkomen schoon systeem, met veel lichtere auto's dan de middels accu's elektrische voortgedreven exemplaren!! 

Zie wat betreft de elektrische auto: 'Laadpalen subsidie: met de elektrische auto richting een doodlopende weg' (en zie de links in dat bericht)

Voor meer berichten over o.a. Bolivia en de coup, zie:
'Bolivia: OAS heeft gelogen over verkiezingen: Evo Morales onterecht afgezet middels staatsgreep!'

'Bolivia: de coup heeft alles te maken met grondstoffen'

'NOS liegt weer over Evo Morales (Boliviaanse president) die met coup werd afgezet'

'Bolivia coup een 'CIA job', aldus anonieme Duitse veiligheidsanalist, met lessen voor de toekomst'

'Bolivia: misdadigers die vechten voor het kapitalisme'

'NOS met fake news over Bolivia'

'Bolivianen eisen hun president terug'

'Bolivia: staatsgreep maakt eind aan succesvol presidentschap Evo Morales' 

Bolivia's Evo Morales 'unhurt' after helicopter emergency landing


Bolivia’s Remarkable Socialist Success Story: President Evo Morales has transformed his country’s economy with an unapologetically left-wing agenda.

'NAVO gaat VS helpen in Zuid-Amerika terreur uit te oefenen: Colombia lid van de NAVO........'

'VS couppleger in Venezuela belooft VS Venezolaanse olie als hij de macht heeft overgenomen

'Halliburton en Chevron hebben groot belang bij 'regime change' in Venezuela' (zie de links in dat bericht naar meer artikelen over Venezuela)


'9 'ex-FARC rebellen' vermoord door leger Colombia: FARC-EP opgericht'

'Mensenrechten- en milieuactivisten worden massaal vermoord in Brazilië en Colombia, waar het laatste land NAVO bases heeft.......'

'Koenders heeft vrijlating gegijzelde Spoorloos makers in Colombia bewerkstelligt....... AUW!!!'

'Paus Franciscus in Colombia om vrede te prediken......'

'People of Brazil: my sincere condolences with 'your' fascistic, psychopathic president Bolsonaro......'

'VS commando's vechten o.a. in Midden- en Zuid-Amerika, aldus het VS ministerie van oorlog.........'

'NAVO naar Zuid-Amerika? Weg met dit agressieve, terroristische bondgenootschap, NU!!!'

'Bolton geeft toe dat de VS een fascistisch beleid voert......'

Voor meer berichten over Venezuela en/of E. Musk, klik op het betreffende label, direct onder dit bericht. Wat betreft Musk, ook een bericht over zijn SpaceX programma waarbij hij de bewoners van een stadje zwaar heeft misleid......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten