Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 10 juli 2020

Aedifica, een 'zorgvastgoedbedrijf' verstevigt haar greep op de gezondheidszorg

Wat het Coronavirus ons heeft geleerd is dat de privatisering van de gezondheidszorg een enrom grote fout is geweest: ziekenhuizen die ofwel gedwongen werden opgedoekt vanwege de te hoge kosten, dan wel ziekenhuizen die simpelweg failliet gingen, om over de sanering van verzorgings- en verpleegtehuizen nog maar te zwijgen...... Door het verdwijnen van ziekenhuizen zijn ambulances van een aantal regio langer onderweg dan verantwoord is..... Voorts zal het een ieder wel duidelijk zijn geworden dat de 4 zorgverzekeraars die 'we' nog over hebben, terwijl concurrentie de zorg aanmerkelijk goedkoper zou maken, intussen zelf een fiks deel van de 'zorgtaart' opvreten en de zorg voor de bevolking alleen maar duurder hebben gemaakt.....

Door het verdwijnen van ziekenhuizen is er tevens een fiks tekort aan IC-bedden ontstaan, wat zorgde voor grote problemen toen het Cornavirus losbarstte in ons land..... Hoofdverantwoordelijken zijn de laatste 2 kabinetten Balkenende, met de PvdA in Balkenende 4 en de 3 kabinetten Rutte, waar Rutte 2 ook nog eens zorgde voor het op straat schoppen van 75.000 zorgmedewerkers, dit alweer met hulp van de zogenaamd linkse partij PvdA..... De laatste 2 kabinetten Rutte, de gezondheidszorg in het algemeen en de eerder aangehaalde zorgverzekeraars werden in 2017 gewaarschuwd door de geheime diensten dat Nederland niet voorbereid was op een pandemie, een waarschuwing die in 'het grote archief ' verdween, terwijl men natuurlijk juist actie had moeten ondernemen......

Niet alleen de zorgverzekeraars verdienen zich scheel aan de 'nieuwe' zorgwet, ook vastgoedbedrijven verstevigen hun greep op de gezondheidszorg, er valt immers een bak geld te verdienen aan bijvoorbeeld de huur die een ziekenhuis moet moet opbrengen (zoals in de koophuizenmarkt zijn ook de prijzen voor kantoren en in dit geval ziekenhuizen veel te hoog....)

DeBeurs.nl bracht gistermorgen een artikel over 'zorgvastgoedbedrijf' Aedifica, dat een groot aantal nieuwe aandelen op de markt zal brengen, niet in de laatste plaats daar dit bedrijf de nieuwbouw van een Belgische zorgcampus overneemt, waarvoor 39 miljoen euro wordt betaald..... Je snapt uiteraard dat Aedifica deze campus alleen overneemt daar het zeker is dikke winsten te kunnen maken met de verhuur van die campus, maar dat gaat wel ten koste van het Belgische budget voor de gezondheidszorg..... Waar aandeelhouders groot belang hebben bij een zo laag mogelijke rente, beloven de bedrijven die daarvan mede profiteren hun aandeelhouders een fikse winst, zo belooft Aedifica een jaarlijkse netto huuropbrengst van 4,5% voor de Belgische 'campus', terwijl de kleine spaarders kunnen 
doodvallen.......
Aedifica verwacht €2,50 dividend voor 2017/2018 | DIVIDENDNIEUWS ... 
De hele gezondheidszorg zou onder de landelijke overheid moeten vallen, kan men meteen wat doen aan de klassenzorg die steeds verder wordt opgetuigd...... Een goede gezondheidszorg is van groot belang om de zorgkosten binnen de perken te houden, immers een slechte zorg levert een groot aantal chronische kwalen op, al moet ik toegeven dat een slechte zorg ook zorgt voor meer overlijdens van mensen op leeftijd, kijk 'dat scheelt weer in de zorgkosten....' (en om in het jargon te blijven: dat is een behoorlijk zieke redenering, waar de neoliberalen en grootaandeelhouders warm van worden!!)

Volksgezondheid zou geen verdienmodel moeten zijn, schande!!

Hier het bericht van DeBeurs.nl:

Handel in aandeel Aedifica tijdelijk geschorst

Gepubliceerd op 9 juli 2020 08:52

De koers van het aandeel Aedifica vandaag

AMSTERDAM (AFN) - De handel in het aandeel van zorgvastgoedbedrijf Aedifica is tijdelijk geschorst. Dit vanwege de plaatsing van aandelen.
Aedifica maakte eerder bekend een nieuwe zorgcampus in België over te nemen. Daarmee is een investering gemoeid van circa 39 miljoen euro. In verband met de deal werden ook 435.596 nieuwe aandelen uitgegeven. Deze worden geplaatst bij institutionele investeerders.

Het gaat om een campus van drie gebouwen die plaats biedt aan 132 bewoners en verschillende zorgfuncties combineert. De vestiging werd onlangs opgeleverd en maakt op het vlak van duurzaamheid gebruik van de meest recente infrastructuur en bouwmaterialen. Aedifica rekent op een nettohuurrendement van zo'n 4,5 procent. Andere investeringen zullen nog volgen.
===================================
Zie ook:
'Aedifica ook in Engeland op pad van bejaarden uitbuiting'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten