Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 16 juli 2020

Willem Alexander opent expositie: Museum Boerhaave moet eindelijk de sponsoring door Shell stoppen!!

Weer een staaltje ongelofelijk en ongeloofwaardig: Willem Alexander opent vandaag de expositie 'Besmet!' in het Boerhaave museum..... Alles wat sjoemelaar W.A. doet zou gecontroleerd zijn door het zittende kabinet, nu dus Rutte 3, hoe is het dan mogelijk dat men hem deze expositie laat openen terwijl het museum wordt gesteund door Shell, de vernietiger van de wereld zoals wij die kennen (kenden is misschien nu al beter op z'n plek.....).... 

Rijksmuseum Boerhaave: 4 x toffe weetjes over de nieuwe ... 

Het Museum Boerhaave is vooral van belang als educatief centrum voor schoolkinderen, ofwel men laat kinderen hersenspoelen met de leugen dat Shell een duurzaam beleid voert, terwijl het al eind 80er jaren van de vorige eeuw wist dat de klimaatverandering wordt veroorzaakt door mensenhand, dit wist Shell door eigen diepgravend onderzoek.... Een paar jaar lang was het rapport over dat onderzoek voorhanden op voortgezet onderwijs, echter daarmee maakte het bedrijf korte metten en huurde 'wetenschappers' in om 'aan te tonen dat de klimaatverandering niet te danken is aan het verbranden van fossiele brandstoffen......'

Ach ja, het koningshuis heeft zelf een ton boter op de kop, dit daar het grootaandeelhouder is van Shell, daar mag weliswaar niets meer over gezegd worden van de Rijksvoorlichtingsdienst, echter wat zou erop tegen zijn als men bekend maakte dat het koningshuis (tot wie ook Beatrix nog steeds behoort) de aandelen Shell van de hand heeft gedaan, zeker als je bedenkt dat Beatrix meermaals haar kerstboodschap geheel hypocriet besteedde aan de milieuvervuiling en de klimaatverandering......

Dan nog het volgende: Museum Boerhaave is een rijksmuseum........ Eén en ander geeft nog eens de innige verbondenheid aan van de overheid, inclusief het zittend kabinet Rutte 3 met de fossiele industrie...... Een paar dagen geleden werd nog bekend gemaakt dat er jaarlijks 8 miljard euro van ons belastinggeld als subsidie gaat naar de winning (en daarmee naar de verbranding) van fossiele brandstoffen......

Help mee met de actie van Fossielvrij NL en 350.org:

Pas op! Museum Boerhaave is besmet!

Marianna - Fossielvrij NL & 350.org

Museum Boerhaave stelt expositie 'Besmet' uit - Leidschdagblad

Vandaag opent koning Willem-Alexander de nieuwe expositie ‘Besmet!’ in het Rijksmuseum Boerhaave in Leiden. Jazeker, het Boerhaave weet daar alles van. Wetenschapsmuseum Boerhaave is zelf namelijk besmet door de innige banden met oliereus Shell, hun hoofdsponsor.




Het Boerhaave is als educatief museum verantwoordelijk voor de boodschap die zij (jonge) bezoekers mee naar huis geven. Zolang het museum het imago van Shell oppoetst, werkt het museum mee aan het verergeren van de klimaatcrisis en het uitputten van mensen, samenlevingen en ecosystemen.

De nieuwe expositie is een kans: het museum en de directeur staan vandaag in de spotlight. We kunnen dit moment gebruiken om te laten zien hoe Shell het goede werk van het museum bevuilt. We roepen het museum op om de sponsoring te stoppen en niet langer toe te staan dat Shell kinderen misbruikt voor hun greenwashing.

Het museum geeft om hun imago. Als we nu de publieke druk opvoeren, zal het Boerhaave de banden met Shell moeten verbreken. Dit is wat jij kunt doen:
Help je mee? Plaats nu een bericht op social media om museum Boerhaave op te roepen de banden met Shell te breken. Zet op Facebook of Instagram een opmerking onder het meest recente bericht op de pagina.


Wat kun je precies opschrijven? Vertel het museum hoe boos je bent dat het museum zich laat gebruiken voor Shells propaganda. Laat ze weten dat ze door Shell op een voetstuk te plaatsen mede veranwoordelijk zijn voor de klimaatcrisis. Maak het duidelijk dat hun goede reputatie op het spel staat.
De banden tussen het Rijksmuseum Boerhaave en Shell zijn hecht. Shell is de hoofdsponsor van het wetenschapsmuseum. Een belangrijk deel van de permanente expositie is gewijd aan Shell. En in de Raad van Toezicht zit de ex-CEO van Shell, Rein Willems, die openlijk klimaatontkenner is. Eerder zei hij: “Klimaatverandering heeft níets met CO2 te maken, of nauwelijks. Sterker nog, als je nu de relatie tussen CO2 en temperatuurstijging bekijkt dan is het andersom.” [1]

Shell staat in de top 10 grootste vervuilers ter wereld. Shells businessmodel draait voor 98% op olie en gas. Bovendien heeft Shell actief klimaatbeleid tegengewerkt met publieke misleiding, slinkse lobby en groene PR-praat [2]. Daarom gebruikt Shell het goede imago van het Boerhaave om zichzelf neer te zetten als een toekomstgericht bedrijf dat het beste voor heeft met Nederland.

Na eerdere creatieve acties van Fossil Free Culture NL gericht op het Van Gogh Museum werd de sponsorrelatie met Shell verbroken [3]. Als we nu druk zetten op het Boerhaave kunnen we ook dit museum fossielvrij maken.


Een strijdbare groet,

Marianna, Fossielvrij NL en 350.org

[1] Toezichthouder Rijksmuseum Boerhaave Rein Willems (ex-Shell) is klimaatontkenner
[2] Verbied fossiele reclame
[3] Fossil Free Culture NL: Shell dropped by Van Gogh Museum

350.org is een wereldwijde klimaatbeweging aan het bouwen. Je kunt je bij ons aansluiten op Facebook, ons volgen op Twitter en een  vaste donor worden om deze beweging te helpen groeien en sterk te maken.

If the language of this email is not the one in which you would like to receive our messages, please click here to update your language

Je kunt je op ieder moment afmelden door hier te klikken.
===============================
Voor meer berichten over Willem Alexander, Beatrix, koningshuis, Shell, klimaatverandering en/of luchtvervuiling, klik op het desbetreffende label, direct onder dit bericht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten