Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 11 juli 2020

Jacht op wilde zwijnen, zelfs jongen mogen worden afgeschoten in de zoogtijd......

Een bericht van de Partij voor de Dieren (PvdD) deed me weer eens volledig versteld staan van de inhumaniteit bij een grote groep mensen: tijdens het jachtseizoen mogen zelfs jonge zwijntjes worden afgeschoten, zoals je zal begrijpen wordt er dan ook geen rekening gehouden met moeders die hun jongen zogen...... Het bewijs dat jagers inhumane, ijskoude psychopaten zijn die er plezier in hebben dieren (en wellicht op een bepaald moment zelfs mensen) te vermoorden.....

Dit moorddadige geteisem heeft zelfs toestemming van de wetgever om dieren in vangkooien te lokken en dan te vermoorden........ 'Echt héééél spannend' zoals je begrijpt, het van dichtbij schieten op dieren in kooien: 'uiterst heldhaftig....'

Hele families van zwijnen worden uit elkaar geschoten, inclusief zogende jongen die niet zelden ten dode zijn opgeschreven als de moeder vermoord is door het jagersgeteisem........ (overigens ook ons nationale waterhoofd W.A. doet mee aan de jacht en onlangs bleek nog eens dat hij ten onrechte gelden ontvangt voor het beheer van de Koninklijke Domeinen in Apeldoorn, maar zich daarbij niet aan de regels houdt......)

De hoogste tijd dat alle natuurgebieden met elkaar worden verbonden*, zodat er niet langer 'behoeft te worden gejaagd' Dat jagen is al helemaal niet nodig, sterker nog: de jacht op wilde zwijnen zorgt ervoor dat de daarop volgende jaren meer zwijntjes worden geboren, immers er is meer ruimte.....

En verbiedt deze psychopaten nog langer hun wapens mee naar huis te nemen, dat is ronduit levensgevaarlijk en is vragen om ernstige misdaden....... Voorts zou het verboden moeten zijn aan politieagenten en militairen om te jagen, immers daarmee geven zij aan plezier te hebben in het vermoorden van dieren (en vergeet niet dat mensen in feite ook een diersoort vormen....).....

Stop de jacht op jonge zwijntjes

Kamer­vragen Wassenberg over jacht in zoogtijd

Stop de jacht op jonge zwijntjes - Kamervragen Wassenberg over ...

6 juli 2020

Sinds 1 juli is de jacht op wilde zwijnen op de Veluwe geopend. Hierbij worden ook jonge en zelfs pasgeboren zwijntjes gedood. De Partij voor de Dieren vindt dat er zo snel mogelijk een einde moet komen aan deze jacht. Kamerlid Frank Wassenberg heeft om opheldering gevraagd bij de minister.

De jacht op zwijnen is barbaars. Hele zwijnenfamilies worden uit elkaar geschoten, inclusief zogende jongen”, zegt Wassenberg . “Het is zelfs toegestaan om vangkooien te gebruiken waarin een groep zwijnen wordt gelokt en gevangen, zodat ze makkelijk en van dichtbij kunnen worden doodgeschoten. De minister moet hier zo snel mogelijk een einde aan maken.”
 

Wassenberg vraagt de minister naast een verbod op vangkooien ook om een zogenoemde ‘schoontijd’, een periode waarin niet gejaagd mag worden, in ieder geval niet tijdens de draag- en zoogtijd van de dieren.

De jacht op zwijnen onder het mom van ‘populatiecontrole’ is behalve wreed ook contraproductief. Onderzoek laat zien dat het intensief afschieten van grote aantallen wilde zwijnen de jaren daarop leidt tot een toename van het aantal geboren dieren.
 

De wilde zwijnen hebben het bovendien zwaar deze tijd. Door de droogte van de afgelopen maanden is er voedselgebrek ontstaan. Daardoor sterven er meer jonge zwijntjes dan normaal.

Lees de schriftelijke vragen hier.
 

Lees hier de eerdere vragen over het gebruik van vangkooien tijdens de zwijnenjacht.
===============================
* Het 'Natura 2000' plan was bedoeld voor het verbinden van de Nederlandse natuurgebieden, zelfs met gebieden in Duitsland, 'afgeschoten' door de Groningse CDA hufter, fraudeur en psychopaat Bleker, in één van de foute kabinetten Balkenende...... Ofwel Bleker is intussen verantwoordelijk voor de moord op een enorm aantal dieren en is grootlobbyist van het jagersgeteisem!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten